BARISTA ACADEMY

Υποψήφιος στην κατηγορία 8.1 Top Barista Training Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Μια δύσκολη χρονιά για όλη την καφεστίαση που όμως μας οδήγησε σε αναζήτηση λύσεων και τελικά μας βοήθησε να εξελιχτούμε.
Καταφέραμε να περάσουμε την γνώση σε αρκετούς συναδέλφους, ακόμη και αυτή την δύσκολη για πολλούς περίοδο, κρατώντας πάντα όλα τα πρωτόκολλα και τους υγειονομικούς κανόνες για ασφάλεια των εκπαιδευτών και των εκπαιδευόμενων.
Άλλωστε η δομή της Ακαδημίας μας βοηθά για την τήρηση τους διότι παρέχουμε ατομικό πόστο εργασίας για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο με 3 μέτρα απόσταση από το επόμενο.
Παρόλα αυτά μας δόθηκε η ευκαιρία να αναζητήσουμε λύσεις για όσους έχουν τις δικαιολογημένες φοβίες τους. Πάντα με το πνεύμα της πρωτοτυπίας και διαφορετικότητας που λειτουργεί η Ακαδημία μας δημιουργήσαμε το

“Personal Coffee Training”

Με αυτό τον τρόπο δώσαμε την δυνατότητα σε αρκετούς φίλους του καφέ, στο δικό τους περιβάλλον, με τον δικό τους γνώριμο εξοπλισμό να βελτιώσουν τις πρακτικές τους.
https://www.baristacademy.gr/personal-coffee-training/

Σε αυτό το δύσκολο διάστημα της καραντίνας, πάντα με προτεραιότητα στην ασφάλεια, ταξιδέψαμε στην Αιθιοπία, όπου μετά την επιτυχημένη πορεία του βιβλίου του ιδρυτή της Ακαδημίας Παναγιώτη Νίκα ”Οδοιπορικό στην Αιθιοπία”, έχουμε τεράστια αναγνώριση. Εκπαιδεύσαμε το προσωπικό του Hyatt Regency Addis Ababa και μας έγινε η πρόταση για δημιουργία τμήματος της Barista Academy στην Addis Ababa.
Έχουμε ήδη υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας και στις αρχές του 2022 θα λειτουργήσει το τμήμα στο οποίο θα διδάσκεται η ύλη της Ακαδημίας μας και έτσι θα κάνουμε γνωστή την Ελληνική κουλτούρα στον καφέ.
Θα παρευρεθούμε ως κριτές στο πρωτάθλημα Barista στην Addis Ababa το οποίο φιλοξενείται στο Hyatt Regency στις 23 Οκτωβρίου 2021 και παράλληλα θα πραγματοποιήσουμε κάποια Master Class.
Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την δράση της Ακαδημίας και σε άλλες χώρες δημιουργώντας το Barista Academy Network. Ήδη είμαστε σε συζητήσεις με το Μαρόκο, την Γκάνα και την Ιταλία.

Λίγα λόγια για την δομή της Ακαδημίας:
Η Ακαδημία καφέ Barista Academy δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση στο χώρο της εκπαίδευσης παρασκευαστών καφέ (Baristi). Στην πολύ ενημερωμένη ύλη από την πολυετή εμπειρία του ιδρυτή της Ακαδημίας Παναγιώτη Νίκα, προστέθηκαν οι γνώσεις και οι αρχές του σεμιναρίου εκπαίδευσης ενηλίκων που παρακολούθησαν με επιτυχία οι συνεργάτες μας. Με αυτές τις αρχές, σύννομες με αυτές του ΕΟΠΠΕΠ, η Barista Academy δημιούργησε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα. Παράλληλα επιτύχαμε συνεργασία με το West Midland Open College και οι μαθητευόμενοι κατ΄ επιλογήν τους μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις, σε εξουσιοδοτημένο εξεταστή της Exam Cert, και να τους παραχωρηθεί πιστοποιητικό.

Κυκλοφορία Βιβλίων με την υποστήριξη της Barista Academy
Το 2019 ο δημιουργός της Ακαδημίας κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο:
“Το Εγχειρίδιο του Home Barista”
Οι αλλαγές δεν πραγματοποιούνται ποτέ από τη κορυφή αλλά από την βάση και για αυτό αποφασίστηκε από κοινού με τον συγγραφέα η δημιουργία σεμιναρίου για Home Baristi το οποίο διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ. Το πλάνο ήτανε να πραγματοποιήσουμε το σεμινάριο αυτό σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά οι περιορισμοί λόγο ιού μας ανάγκασαν να βάλουμε το πρόγραμμα σε αναστολή.
Το δεύτερο βιβλίο με υποστηρικτή την Barista Academy κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2020 με τίτλο:
“Οδοιπορικό στην Αιθιοπία”
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, μιας και η φήμη του συγγραφέα Παναγιώτη Νίκα και της Barista Academy έχει περάσει τα σύνορα της χώρας μας.
Το επόμενο βιβλίο με τίτλο:
“Οδοιπορικό στην Κόστα Ρίκα” θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Σε ποια σημεία διαφοροποιούμαστε από τον ανταγωνισμό;
Α. Σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στα ελληνικά ροφήματα
Β. Τεχνική εκμάθηση του εξοπλισμού για την αρτιότερη συντήρησή του.
Γ. Ατομικό work station για τον κάθε μαθητευόμενο (Μεταξύ των οποίων
υπάρχουν οι αποστάσεις που επιβάλει η πολιτεία για τον COVID-19)
Δ. Στο σύνολο των 30 ωρών εκπαίδευσης τουλάχιστον 20 ώρες πρακτικής άσκησης
Ε. Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
Ζ. Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
Η. Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
Θ. Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
Το σύστημα εκπαίδευσης βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του ιδρυτή της Εταιρείας Παναγιώτη Νίκα και έχει προσαρμοστεί στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Η θεωρία πραγματοποιείται με οπτικοακουστικά μέσα και η εξάσκηση σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις που θα αναγκαστεί να εφαρμόσει ο εκπαιδευόμενος στην έξοδό του στην αγορά εργασίας.

www.baristacademy.gr
Barista Academy

Extra Υλικό: https://drive.google.com/drive/folders/1qJGVaR-qqVCtUbWuQ0H-g6WlRsEECKnv