Bristot Hellas S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία 5.9  Top Coffee Importer Brand
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΦΕ
Ιστοσελίδα: https://www.caffebristot.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: 100 χρόνια ιστορίας!

Το εργοστάσιο καβουρδίσματος καφέ της Bristot, ιδρύθηκε στο Belluno, στους πρόποδες των Δολομιτών το 1919.

Ιδρυτής της εταιρείας που φέρει το όνομά του μέχρι και σήμερα ήταν ο Domenico Bristot. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε στη Βιέννη, μια από τις πρωτεύουσες της «Belle Époque» (Όμορφης Εποχής) και κέντρο της φιλοσοφικής, συγγραφικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής ζωής, κάνοντας μια σειρά από αξιόλογες γνωριμίες.

Μετά την επιστροφή του στην Ιταλία το 1919, ο Domenico αποφάσισε να αξιοποιήσει τις καινοτόμες τεχνικές που είχε μάθει και να ασχοληθεί με το καβούρδισμα και την επεξεργασία του καφέ.

Έπειτα από εκτεταμένη μελέτη και συνεχείς πειραματισμούς, βρήκε και δημιούργησε αυτό που αναζητούσε: έναν καφέ με έντονο, ευχάριστο άρωμα και γλυκιά, φρουτώδη γεύση που τον διαφοροποίησαν σημαντικά από τους υπόλοιπους καφέδες της εποχής.

Σήμερα, το ίδιο πάθος και η ίδια επιθυμία για τη διατήρηση της ποιότητας, ωθεί την νέα γενιά Bristot στη συνεχή εφαρμογή καινοτομιών στους τομείς της παραγωγής και διανομής.

Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα μέσω δικτύου διανομέων, η Bristot ίδρυσε τη θυγατρικής της στη χώρα το 2023 (Bristot Hellas AE).