KAFEA TERRA S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία 4.7 Top Export Coffee Roaster
Κλάδος δραστηριότητας: ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Ιστοσελίδα: https://kafeaterra.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: EXPORT..ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η Kafea Terra Food and Drinks AEBE αποτελεί μια αμιγώς ελληνική βιομηχανική εταιρεία στον τομέα επεξεργασίας και εμπορίας καφέ. Με αφετηρία το 1988, ως αποκλειστικός διανομέας του καφέ illy, συστήνει τον espresso στην ελληνική αγορά και αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο του καφέ με την διάδοση της συνταγής Freddo.
Στη συνέχεια δημιουργεί μία υπερσύγχρονη εργοστασιακή μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης καφέ στη ΒΙ.ΠΕ. Παιανίας, όπου αναπτύσσεται ο καφές Dimello, που αποτελεί την παραγωγική αιχμή της.
Η KAFEA TERRA αναπτύσσει τις δικές της μάρκες καφέ Dimello, Distillo, AREA 51 και επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη χαρτοφυλακίου προϊόντων υψηλής ποιότητας πετυχαίνοντας πλατιά διείσδυση και απήχηση στους τομείς Horeca, Office & Retail στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών που μας βοηθά να παραδίδουμε τον καφέ μας στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, γρήγορα και αποτελεσματικά. Από τους καφεκαλλιεργητές μας μέχρι την αποθήκη και τους μεταφορείς μας, έχουμε χτίσει μια ασταμάτητη αλυσίδα διανομής, η οποία διασφαλίζει ότι οι πελάτες μας παραλαμβάνουν τον καφέ που χρειάζονται, όταν τον χρειάζονται.
Φιλοσοφία μας είναι να δημιουργούμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους διανομείς μας και τους πωλητές λιανικής, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος με μας για ποιοτικό καφέ, καθώς και τις ίδιες αξίες. Γνωρίζουμε ότι κάθε αγορά έχει τις δικές της ανάγκες και απαιτήσεις, γι' αυτό εμμένουμε στην αρχή της δια βίου μάθησης προσφέροντας εκπαιδεύσεις για baristi και εκπαιδεύσεις εξοπλισμού καθώς και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη μέσω του έμπειρου προσωπικού μας. Και έτσι, τελικά, καταφέρνουμε να φτάνουμε ως την άκρη του κόσμου. Από την Ελλάδα στη Γερμανία, Από τη Ρουμανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, και από την Τουρκία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Επιπρόσθετα συμμετέχουμε σε εγχώριες και διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και φεστιβάλ καφέ, με στόχο την αύξηση της αναγνωσιμότητας των προϊόντων μας, τη δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών, όπως και την ανταλλαγή πολύτιμων γνώσεων και εμπειριών. Ακόμη, λαμβάνουμε μέρος στα σημαντικότερα γεγονότα της βιομηχανίας καφέ, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εντυπωσιακούς εκθεσιακούς χώρους που ζωντανεύουν από πρόσωπα γεμάτα χαρά και ενθουσιασμό, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα, την αισθητική και την ποιότητα των προϊόντων μας. Οι αποστολές μας αποτελούνται πάντα από πολυάριθμες ομάδες ανθρώπων διαφορετικών ειδικοτήτων: Marketing, Έρευνας & Ανάπτυξης, Πωλήσεων, Barista, Trainers και Τεχνικούς, ενώ πολύ συχνά καλούμε πελάτες και συνεργάτες μας, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας και να μοιραστούμε αξέχαστες εμπειρίες μαζί τους.