BARISTA ACADEMY

Υποψήφιος στην κατηγορία 8.1 Top Barista Training Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ιστοσελίδα: http://www.baristacademy.gr
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: H Barista Academy μεγάλωσε και έγινε Network!

Η προσπάθεια των τελευταίων ετών να επεκτείνουμε την δράση μας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό απέδωσε ‘καρπούς’. Τα σεμινάρια της Barista Academy πραγματοποιούνται και στην Χαλκίδα και σύντομα θα ξεκινήσουν και στην Θεσσαλονίκη.
Δυο χώρες προστέθηκαν στην λίστα των συνεργαζόμενων σημείων για την πρακτική εξάσκηση του συστήματός μας, η Αιθιοπία και το Μαρόκο, και παράλληλα διευρύναμε τις επιλογές των εκπαιδευόμενων παρέχοντας τους την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και σεμινάρια του SCA με πρώτο το Barista Skill Module.
Για τέταρτη χρονιά ο ιδρυτής της Ακαδημίας και συγγραφέας των βιβλίων
‘Το εγχειρίδιο του Home Barista’
‘Οδοιπορικό στην Αιθιοπία’
‘Οδοιπορικό στην Κόστα Ρίκα’
‘Οδοιπορικό στην Βραζιλία’
Συμμετείχε ως Head Judge και Τεχνικός κριτής στο τοπικό πρωτάθλημα Barista στην Addis Ababa.

Για πρώτη φορά ένα ταξίδι σε προορισμούς καφέ για όλους!
Μετά από πολλά χρόνια σχεδιασμού και υπομονής να περάσει η κρίση του Covid αλλά και ο εμφύλιος πόλεμος, οργανώσαμε ένα ταξίδι στην Αιθιοπία. Αυτό το ταξίδι θα προσπαθήσουμε να γίνει θεσμός και να δίνουμε την δυνατότητα στους φίλους του καφέ αλλά και σε Barista να γνωρίσουν την γενέτειρα του καφέ.
Το ταξίδι είχε τεράστια επιτυχία διότι εκτός από την γνωριμία με τον καφέ καταφέραμε με τους συνεργάτες της Ακαδημίας μας στην Αιθιοπία να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό αυτής της μοναδικής χώρας. Επισκεφτήκαμε χωριά που ακόμη ζουν χωρίς ηλεκτρισμό και εκμεταλλεύονται την φύση και τα ζώα τους, Εθνικά πάρκα με διαφόρων ειδών μαϊμούδες και πτηνά, λίμνες με κροκόδειλους και ιπποπόταμους και το Πανεπιστήμιο της Dilla όπου μας ενημέρωσε για τις νέες τεχνικές και ποικιλίες που δημιουργούν.

Πιστοποίηση Barista με την μορφή Webinar!

Με την Πιστοποίηση Barista με την μορφή Webinar δώσαμε την δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να παρευρεθούν με φυσική παρουσία να αποκτήσουν τις σωστές βάσεις για αυτό το απαιτητικό επάγγελμα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BARISTA - Barista Academy | Σεμινάρια Barista | Εκπαίδευση Barista (baristacademy.gr)

Η ανάπτυξη στο εξωτερικό μας οδήγησε να δημιουργήσαμε το αντίστοιχο Webinar και στα Αγγλικά και ήδη εργαζόμαστε στην προσθήκη υπότιτλων στην Γαλλική γλώσσα

Barista Academy Network – World Famous Online Coffee Education – Best Barista Seminar All over the world (baristacademy.network)

Η συνέχεια στο αρχείο που επισυνάπτεται