ΒΑΣ. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Υποψήφιος στην κατηγορία 4.16 Top “Greek Coffee” Roaster Brand
Κλάδος δραστηριότητας: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΦΕ
Ιστοσελίδα: http://www.archontakis.com
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Ο παραδοσιακός ελληνικός καφές ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ είναι το πρωταρχικό χαρμάνι της εταιρείας Β. Αρχοντάκη από το 1973. Φτιαγμένος με όλο το μεράκι της παράδοσης σε συσκευασίες των 100gr, 200gr και 500gr, ο παραδοσιακός ελληνικός καφές ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ φανερώνει τα αρωματικά του μυστικά από την πρώτη κιόλας γουλιά. Από το 1973 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει προσθέσει στην γκάμα της κι άλλα χαρμάνια του ελληνικού καφέ, όπως το Χρυσό, το Διπλό, τον Ελαφρύ (Ξανθό), το Χωρίς Καφεΐνη και το Βιολογικό, ενώ έχει επεκταθεί και στο ψήσιμο καφέ εσπρέσο με τα brands CUP, POEM, ARC, SQUARE, AGAPE, στις κάψουλες τύπου nespresso με το brand POEM, αλλά και στο γαλλικό και γαλλικό αρωματικό με τα brands CUP και POEM.
Η εταιρεία ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης και την Αμερική, συνεργαζόμενη με σημαντικούς πελάτες από το χώρο της καφεστίασης, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των σούπερ μάρκετ και της ναυτιλίας, παρέχοντας τα δικά της προϊόντα με τα brands της όπως επίσης και προϊόντα PL.
Η εταιρεία ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο υπερσύγχρονα εργοστάσια καφέ στην Ευρώπη, αποτελούμενο από τις πιο σύγχρονες μηχανές ψησίματος, άλεσης και τυποποίησης καφέ, αποτελώντας έμπρακτο παράδειγμα πως οι επιχειρήσεις του τόπου μας μπορούν και έχουν όλες τις δυνατότητες να αναγνωριστούν σε διεθνές επίπεδο, όταν παραμένουν πιστές στο όραμά τους για υψηλή ποιότητα και συνεχή εξέλιξη.
Η εταιρεία ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ παρέχει προϊόντα πιστοποιημένα βάσει αυστηρών προδιαγραφών. Από το πρώτο στάδιο παραγωγής ως την κατανάλωση, δίνεται έμφαση σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την τεχνογνωσία του καφέ, αλλά και στην επιλογή των πρώτων υλών με βάση τη λιγότερη επιβάρυνση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας. Απόδειξη των παραπάνω αποτελούν τα πιστοποιητικά που διαθέτει, IFS, ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, Πιστοποιητικό Βιολογικών Προϊόντων, Πιστοποιητικό περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015 & Rainforest.
Ο ελληνικός Παραδοσιακός ΚΑΦΕΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, κατέλαβε την 3η Θέση στο SCAE World Coffee Ibrik/ Cezev Championship το 2010 στο Λονδίνο κι έχει κατακτήσει δύο χρυσά βραβεία από το International Taste Institute.
Η κύρια δύναμη της ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, ωστόσο – και η πιο σημαντική-, είναι οι άνθρωποί της. Άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν γίνει κομμάτι αυτής της οικογένειας, βάζοντας στην καθημερινή τους εργασία όλη τους τη φροντίδα κι αγάπη.