ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ ΛΟΥΜΙΔΗ

Υποψήφιος στην κατηγορία 4.16 Top “Greek Coffee” Roaster Brand
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΦΕ
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Εδώ και 103 χρόνια ο ελληνικός καφές αποτελεί την ειδικότητα, το πάθος και το μεράκι της οικογένειας Λουμίδη.
Θέλει ταλέντο, πείρα, αγάπη και αφοσίωση για να πετύχει ο «τέλειος» ελληνικός καφές. Γιατί ο ελληνικός καφές έχει τη δική του ιεροτελεστία, κανόνες κι απαραβίαστες αρχές!
Ο ελληνικός καφές είναι ένα σύμβολο με τεράστια φήμη. Η γεύση και το μεθυστικό του άρωμα συνοδεύουν συναισθηματικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές, από το χθες μέχρι το σήμερα ενώ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας και της παράδοσής μας, καλύπτοντας με το μοναδικό του άρωμα τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας. Καθώς ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας του δικού μας καφέ, ο χρόνος μας ταξιδεύει πίσω στο 1920, εκεί όπου καβουρδίστηκε ο 1ος ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη, στον Πειραιά, από τους Αντώνη, Νίκο και Ιάσονα Λουμίδη.
Σήμερα, 103 χρόνια μετά, η 3η γενιά της οικογένειας Λουμίδη συνεχίζει να εξελίσσει τα προϊόντα καφέ μέσα από την αδιάκοπη έρευνα και τις πρωτοποριακές μεθόδους επεξεργασίας, ενώ έχει καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία του ελληνικού προσφέροντας εκτός των παραδοσιακών blends και νέα χαρμάνια με πιο πολύπλοκα χαρακτηριστικά αλλά και specialty grade ελληνικούς που με την κατάλληλη επεξεργασία υποστηρίζουν άρτια την παρασκευαστική μέθοδο και το γευστικό αποτέλεσμα του ελληνικού.
Με προσήλωση στο όραμα και τις αξίες της επωνυμίας μας ενώνουμε εδώ και έναν αιώνα γενιές και ανθρώπους, δημιουργώντας σχέσεις αυθεντικές, όπως το παραδοσιακό και «αιώνιο» χαρμάνι ελληνικού “Ξανθός”. Ένα κλασσικό βραζιλιάνικο χαρμάνι και μια «συνταγή» που έχει παραμείνει αναλλοίωτη στο χρόνο από το 1920.
Ο αγαπημένος ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη παραμένει πιστός στις αξίες και στις αρχές των ιδρυτών του και προσαρμόζεται ανάλογα στις σύγχρονες γευστικές απαιτήσεις. Με τεχνογνωσία και πείρα ετών, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας καφέ μέσω των οποίων εφαρμόζεται ένα πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας ποιότητας, καβουρδίζουμε προσεκτικά κάθε ποικιλία σε μικρές παρτίδες και προσφέρουμε, επί τρεις γενιές τους πιο εκλεκτούς, φρέσκους καφέδες, συνδυάζοντας διαλεγμένους κόκκους καφέ απ’ όλο τον κόσμο και δημιουργώντας μοναδικά χαρμάνια.
Για εμάς ελληνικός καφές σημαίνει: βαθιά γνώση κάθε λεπτομέρειας που έχει να κάνει με την διαλογή της α’ ύλης, τον προσεκτικό καθαρισμό, το χαρμάνιασμα, το καβούρδισμα και την άλεση, μέχρι να φτάσει αχνιστός και αρωματικός στο φλιτζάνι του καταναλωτή.