COFFEE BERRY

Υποψήφιος στην κατηγορία 4.10 Top Coffee Roaster Brand
Κλάδος δραστηριότητας: STREET CAFE
Ιστοσελίδα: https://coffeeberry.coffee/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Η Coffee Berry ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς την ανάπτυξη της στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι επενδυτές εντός και εκτός συνόρων, πίστεψαν στο concept Coffee Berry από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό και η ανάπτυξη του δικτύου ήταν ραγδαία.
Αυτή τη στιγμή η Coffee Berry μετρά πάνω από 220 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Γερμανία. Σύντομα έρχονται κι άλλες αγορές στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι μόνο καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η ανάπτυξη σε νέες αγορές παραμένει ένας από τους κυρίαρχους στόχους.
Μπορεί το πρώτο κατάστημα Franchise της Coffee Berry να δημιουργήθηκε πριν από μόλις εφτά χρόνια, ωστόσο η ιστορία της εταιρείας ξεκινά 20 χρόνια πριν. Η αρχή έγινε το 2003 µε τη δημιουργία εταιρείας χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που οδήγησε στη γέννηση της ιδέας για τη δημιουργία της Coffee Berry.
Η υψηλή ποιότητα του καφέ που προσφέρει στους καταναλωτές η Coffee Berry είναι άλλωστε κι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την εταιρεία από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Για την Coffee Berry κάθε κόκκος καφέ είναι ιδιαίτερος και γι’ αυτόν τον λόγο επενδύει καθημερινά με συνέπεια στην τεχνογνωσία και στην εξειδίκευση, αξίες συνυφασμένες με το όνομα της.
Όλα τα προϊόντα καφέ που προσφέρονται στα καταστήματα καβουρδίζονται στην ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής καφέ που διαθέτει η εταιρεία στο Κορωπί Αττικής. Καθημερινά καβουρδίζονται από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της εταιρείας τόνοι κόκκων καφέ από διάφορες χώρες προέλευσης, σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό. Ανάλογα με τη χώρα προέλευσής του ο κάθε καφές καβουρδίζεται (roasting) ξεχωριστά, προκειμένου να αποδοθούν στο μέγιστο τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του. Επιπλέον, το καβούρδισα ποικίλει ανάλογα με τον προορισμό του καφέ, προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται γευστικά στην κουλτούρα της κάθε χώρας.
Η Coffee Berry διαθέτει 4 προσεκτικά σχεδιασμένα Βlends (Premium, 100% Arabica, Elegant, 100% Arabica, Flavor, συνδυασμός Arabica & Robusta και Decaffeinated, water processed), καθώς και ποικιλία με εξαιρετικούς Single Origin καφέδες, προσφέροντας επιλογές για κάθε γούστο. Από γλυκόπιοτους, αρωματικούς καφέδες, καφέδες με πιο γεμάτο σώμα, αλλά και καφέδες με πιο έντονες και ιδιαίτερες γεύσεις.
Πολύ σημαντικό είναι πως λόγω της διατήρησης πολύχρονων συνεργασιών με φάρμες στο εξωτερικό η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ποιότητα του καφέ σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Ο καφές της Coffee Berry, αποτελεί την έκφραση όλης της τεχνογνωσίας και του πάθους σε ό,τι κάνει.

https://grandgr-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/ioulia_chionidi_coffeeberry_coffee/ElTDqR5_20pAq67-NxZwzcABKg1BKBmb4E3coS9GZbNxZA?e=LIEeLk