COFFEE LAB

Υποψήφιος στην κατηγορία 3.12 Top Innovative Coffee Chain
Κλάδος δραστηριότητας: ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΦΕ
Ιστοσελίδα: https://coffeelab.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Τα CoffeeLab είναι και φαίνονται ξεχωριστά
Ο καφές µε τον σκύλο. Το όνοµά του είναι Argus, από το ελληνικό “Άργος”, όπως λεγόταν ο σκύλος του Οδυσσέα. Ο Άργος είχε όλα τα χαρακτηριστικά του σκύλου, πιστός και αφοσιωμένος, κι αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το λογότυπο των Coffee Lab.
Η Coffee Lab ξεκίνησε το ταξίδι της από την Χαλκίδα το 2009 κι είναι η πρώτη αλυσίδα street coffee που εφαρµόζει ολοκληρωτικά το concept του 3rd wave coffee. Το 2012 γίνεται η σύσταση της εταιρείας Coffee Lab με την σημερινή της μορφή και το 2015 ξεκινάει η ανάπτυξη του δικτύου franchise.
Παρακολουθούµε τον καφέ µας από την καλλιέργεια ακολουθώντας τις αρχές του (direct trade), ενισχύοντας τη βιώσιµη καλλιέργεια και τις δίκαιες συνθήκες εργασίας (Sustainability). Έτσι, εξασφαλίσαµε το full traceability και γνωρίζουµε όλα τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε σοδειάς.
Στα Coffee Lab χρησιµοποιούµε αποκλειστικά καφέ κατηγορίας Q και είµαστε η πρώτη αλυσίδα Franchise, που προσφέρει αποκλειστικά single origin ποικιλίες καφέ από Βραζιλία, Γουατεµάλα, Κένυα και Αιθιοπία.
Σας σερβίρουµε τον καφέ της κάθε στιγµής, κάθε φορά, σε κάθε κατάστηµα!
Κάθε κατάστηµα Coffee Lab είναι ένα πραγµατικό εργαστήριο όπου τηρούνται µε σχολαστική ακρίβεια οι καθιερωµένες διαδικασίες για την άριστη παρασκευή κάθε καφέ. Κι ακόµα περισσότερο, σε κάθε κατάστηµα νοιαζόµαστε να ανακαλύψουµε τις ιδιαίτερες γευστικές προτιµήσεις του καθενός. Προτείνουµε, εξηγούµε και πάντα βρίσκουµε την ιδανική σύνθεση.
Σήµερα, µπορείτε να απολαύσετε καθηµερινά, έναν καφέ «ακριβώς όπως τον θέλετε» σε περισσότερα από 180 καταστήµατα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις διεθνείς αγορές, Αγγλία, Γερµανία, Αίγυπτο, Κύπρο, Βουλγαρία και σύντοµα στις ΗΠΑ.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η διαδικασία καβουρδίσματος (roasting), πραγματοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Μοσχάτο, που είναι πιστοποιημένες και λειτουργούν κατά τα διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ασφαλείας των Τροφίμων ISO 22000, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου).
Η επιλογή των καφέδων γίνεται σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα του οργανισμού SCA ενώ συγχρόνως εφαρμόζεται έλεγχος της διαδικασίας σε όλα τα στάδια παραγωγής. Στο εργαστήριο διασφάλισης ποιότητας γίνονται καθημερινοί φυσικοχημικοί έλεγχοι σε ωμό αλλά και ψημένο καφέ, ώστε εσείς να απολαμβάνετε ένα άριστο αποτέλεσμα σε κάθε φλιτζάνι.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Στην Coffee Lab όλα τα πρότυπα ποιότητας που εφαρμόζονται λειτουργούν συνδυαστικά, από την καταλληλόλητα των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, τις διεργασίες παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου έως τις πολιτικές της επιχείρησης. Μέριμνά μας πάντα είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων γι’ αυτό κι επενδύουμε συνεχώς σε έρευνα, σε εξοπλισμό νέας τεχνολογίας και παρακολουθούμε κάθε φάση της παραγωγής των προϊόντων μέχρι τη διάθεσή τους.