KAFEA TERRA S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία 8.1 Top Barista Training Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Ιστοσελίδα: https://kafeaterra.gr/
Κείμενο αιτιολόγησης υποψηφιότητας: Στην KAFEA TERRA αφιερώνουμε σημαντικούς πόρους και χρόνο στην ανάπτυξη ενός καταρτισμένου εκπαιδευτικού κέντρου που προάγει την κουλτούρα του καφέ μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες εστίασης και σε νέους που θέλουν να απασχοληθούν στον χώρο.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σεμινάρια τα οποία παρέχουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση.
Η ομάδα των εισηγητών αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές baristi, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από το UDC στην Τεργέστη και το Specialty Coffee Association (SCA).
Επιπρόσθετα, η εταιρεία αναλαμβάνει να παρέχει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νέους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και στο προσωπικό αυτών, σε νέους εμπορικούς συνεργάτες που αναλαμβάνουν την διάθεση καφέ στην Ελληνική Περιφέρεια και στο εξωτερικού καθώς, και σε κάθε νέο εργαζόμενο της KAFEA TERRA ανεξαρτήτως ειδίκευσης και τομέα απασχόλησης.
Για την περαιτέρω υποστήριξη όλων των επαγγελματιών του κλάδου η KAFEA TERRA ανέπτυξε το 2020 την παραγωγή 6 εκπαιδευτικών videos, που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο μέσα από τη σελίδα του “You Tube” στις εξής θεματικές ενότητες:
• Τεχνικές Barista
• Οδηγίες ρύθμισης Μύλου & Μηχανής για Freddo
• Οδηγίες ρύθμισης Μύλου Άλεσης
• Διαδικασίες καθαρισμού Μηχανής Espresso
• Οδηγίες καθαρισμού Μύλου Άλεσης
• Τεχνική για ζεστό αφρόγαλα
Επιπλέον, το 2020 η KAFEA TERRA προχώρησε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό “Odyssea” στην υλοποίηση δωρεάν ημερήσιων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε ωφελούμενους του οργανισμού, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν ως επαγγελματίες Baristi. Η γνώση που παρέχεται είναι πρακτική και θεωρητική.
Η τελευταία διετία χαρακτηρίζεται από lockdowns στην εστίαση και αναστολή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Παρόλα αυτά την τριετία 2019-2021:
• Εκπαιδεύτηκαν 500 νέοι επαγγελματίες του κλάδου καφέ στα καθιερωμένα σεμινάρια της εταιρείας.
• Εκπαιδεύτηκαν 1650 νέοι επαγγελματίες με δωρεάν επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα σημεία εργασίας τους.
• Εκπαιδεύτηκαν δωρεάν 27 ωφελούμενοι του Μη κερδοσκοπικού Οργανισμού “Odyssea”.
• Τα εκπαιδευτικά Barista videos απέσπασαν συνολικά πάνω από 100.000 προβολές.
UDC
Το Università del Caffè ιδρύθηκε από την illycaffè το 1999 με σκοπό να προωθεί, να προάγει και να διαδίδει την κουλτούρα του καφέ υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο, μέσα από την εκπαίδευση και
την πρακτική κατάρτιση. Αποτελεί ουσιαστικά ένα παγκόσμιο δίκτυο που υποστηρίζει όλους τους κρίκους της αλυσίδας του καφέ: τους αγρότες, τους baristi, τους επιχειρηματίες καφέ, τους συνεργάτες και τους διανομείς του espresso illy. Ένα από τα 28 παραρτήματα του UDC στον κόσμο, στεγάζεται, από το 2009, στις εγκαταστάσεις της Kafea Terra και οργανώνει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία παρακολουθούν επαγγελματίες του καφέ που με τη σειρά τους γίνονται πρεσβευτές της κουλτούρας, της ποιότητας και αριστείας που προάγει η illycaffè από το 1933.
Dimello Campus
Έχουμε δημιουργήσει το δικό μας κέντρο κατάρτισης, το «Dimello Campus». Οι εγκαταστάσεις εκπαίδευσης του Dimello, μας δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστούμε τη γνώση μας, βελτιώνοντας την απόλαυση του καφέ για όλους και συνεισφέροντας σε ένα λαμπρό και βιώσιμο μέλλον για τον κόκκο του καφέ. Επενδύουμε πολύ χρόνο και ενέργεια παρέχοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες Baristi να τελειοποιήσουν περαιτέρω την τέχνη τους.
Σεμινάρια SCA
Οι εκπαιδευτές της Kafea Terra είναι πιστοποιημένοι από τον Οργανισμό SCA και παρέχουν εκπαίδευση στις ενότητες:
• Introduction to Coffee
• Barista Skills
• Brewing
• Sensory skills