HIPPOCRATES FARM AE

Υποψήφιος στην κατηγορία B17. Top Export Company in R&D
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Ιστοσελίδα: https://www.hippocrates-farm.eu/
Η Hippocrates Farm ιδρύθηκε το 2015, με σκοπό να προσφέρει εξαιρετικά θρεπτικό και βιολογικό ωσμωτικό ιπποφαές, έχοντας αναπτύξει ένα κάθετο μοντέλο, from farm to fork.
Χρησιμοποιώντας την καινοτόμο διαδικασία ωσμωτικής επεξεργασίας σε χαμηλές θερμοκρασίες, διατηρήσαμε με επιτυχία τη φυσική δομή του φρούτου, τις βιταμίνες, τα αρώματα, το χρώμα και όλα τα πολύτιμα στοιχεία του.
Στην Hippocrates Farm ακολουθούμε την πεμπτουσία της Ιπποκράτειας Ιατρικής: «Η τροφή ας είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου». Το κάνουμε πράξη σε ένα κομμάτι γόνιμης γης 20 εκταρίων, στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, σε μια προστατευόμενη περιοχή «Natura 2000», περιστοιχισμένη από εμβληματικά ορόσημα όπως οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων και η οροσειρά του Ολύμπου. Σε αυτή τη φάρμα, καλλιεργούμε με απόλυτα φυσικό τρόπο το καλύτερο Ιπποφαές που μπορεί να προσφέρει η φύση, ακολουθώντας αυστηρές μεθόδους καλλιέργειας και φυσικές διαδικασίες που μετατρέπουν το Ιπποφαές σε μια ευχάριστη καθημερινή τροφή.
Η Hippocrates Farm κέρδισε το 2018, το 1ο Βραβείο στην Ευρώπη ανάμεσα σε 640 έργα και κατέχουμε την 1η θέση στο Top 10 των φιναλίστ συμπράξεων, σύμφωνα με την 2η Ανοιχτή Πρόσκληση του Ευρωπαϊκώς χρηματοδοτούμενου έργου H2020-INOSSUP-KATANA, που υποστηρίζει τις Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην αγρο-διατροφική αλυσίδα!

Η Hippocrates Farm βραβεύθηκε:
1. Στην 1η θέση για το πιο Καινοτόμο Ευρωπαϊκό έργο στην κατηγορία «Λειτουργικό τρόφιμο».
2. Στην 1η θέση στη γενική κατάταξη της τελικής 10άδας ως το «πιο καινοτόμο Ευρωπαϊκό έργο» που παρουσιάστηκε και στις τρείς κατηγορίες του διαγωνισμού (Λειτουργικό Τρόφιμο, Υπηρεσίες Ασύρματης Τεχνολογίας, Γεωργία Ακριβείας).
Στην εταιρεία μας λειτουργεί τμήμα European R&D, που μας συνδέει με την ερευνητική κοινότητα της Ευρώπης και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε συμπράξεις ερευνητικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το ταξίδι των επιτευγμάτων μας οδήγησε στο σήμερα, όπου επεκτείνουμε τη γκάμα ωσμωτικών προϊόντων μας αλλά και εισάγουμε μια φρέσκια σειρά αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στο δικό μας εργοστάσιο στη Σερβία. Έχουμε αφοσιωθεί στην καινοτομία και την ποιότητα, διατηρώντας τις φυσικές ιδιότητες των φρούτων και λαχανικών στα ωσμωτικά και αποξηραμένα προϊόντα μας και διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας λαμβάνουν προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Επιπλέον, το τμήμα R&D της εταιρείας μας είναι πλήρως αφοσιωμένο σε δραστηριότητες που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας «από το αγρόκτημα στο πιρούνι». Αυτό επιτυγχάνεται πλήρως μέσα από συνεχή έρευνα σε μελέτες και πειραματισμούς με στόχο την εξέλιξη. Ετοιμαζόμαστε ήδη να δημιουργήσουμε και 2η μονάδα παραγωγής στην Πάτρα έως το τέλος του χρόνου. Επίσης, την τελευταία 3ετία οι δαπάνες για r&d είναι ανοδικές καλύπτοντας ένα ποσοστό έως και 4% αύξηση.

Έχουμε δημιουργήσει με επιτυχία νέες ήπιες μεθόδους επεξεργασίας, χρησιμοποιώντας τεχνικές Palmic Drying και Kinetic Osmosis. Αυτές οι μέθοδοι διασφαλίζουν την ανώτερη γεύση και ποιότητα που μας ξεχωρίζει στον κλάδο.

Η παραγωγή μας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Η αυστηρή προμήθεια και ο ποιοτικός έλεγχος υποστηρίζουν την αφοσίωσή μας στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Διατηρούμε την ακεραιότητα του σχήματος, της γεύσης, του χρώματος, του αρώματος, των βιταμινών και όλων των άλλων πολύτιμων συστατικών, όλα αυτά χωρίς να χρειάζονται συντηρητικά, τεχνητά πρόσθετα ή ζάχαρη.