RAYMETRICS SA

Υποψήφιος στην κατηγορία B17. Top Export Company in R&D
Κλάδος δραστηριότητας: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ιστοσελίδα: https://raymetrics.com/
Η Raymetrics είναι ο παγκόσμιος ηγέτης και ο πιο έμπειρος κατασκευαστής ατμοσφαιρικών LIDAR στον κόσμο, με περισσότερα από 20 χρόνια στον κλάδο και με πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία παράγει συστήματα Lidar για ατμοσφαιρικές εφαρμογές. Μέσω ενός συνδυασμού εμπειρίας και τεχνογνωσίας, η Raymetrics μπορεί να προσφέρει μερικά από τα πιο ισχυρά συστήματα που διατίθενται στο εμπόριο και είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος ενός νέου κύματος τεχνολογίας απομακρυσμένης παρακολούθησης (remote sensing). Η εταιρεία αναπτύσσει τα καινοτόμα προϊόντα της απευθυνόμενη σε διάφορες νέες αγορές όπου η τηλεπισκόπηση και η παρακολούθηση, καθώς και η ανάλυση δεδομένων και οι προβλέψεις μπορούν να ενισχύσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Μέσω ενός αυξανόμενου δικτύου συνεργασιών, η Raymetrics έχει πωλήσει προϊόντα σε όλο τον κόσμο, πάνω από 30 χώρες. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας, οι προσπάθειές μας οδήγησαν σε σημαντική επέκταση σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή της Raymetrics ως prime contractor στο έργο GreekObs2OGS τοποθετεί την εταιρεία μας στην πρώτη γραμμή της προώθησης των δυνατοτήτων της Ελλάδας στη διαστημική τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Tο έργο GreekObs2OGS, αφορά στην αναβάθμιση των εθνικών αστεροσκοπείων σε οπτικούς τηλεπικοινωνιακούς κόμβους με τη χρήση τεχνολογιών ελεύθερης διαστημικής οπτικής (FSO) και κβαντικών τηλεπικοινωνιών αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της εθνικής υποδομής για διαστημικές επικοινωνίες.
Τα προϊόντα της Raymetrics προσφέρονται σε ένα ευρύ και καλά διαφοροποιημένο πελατολόγιο.

o RnD 2020: 193.000 € (6,35 % επί του τζίρου)
o RnD 2021: 367.812 € (7,57 % επί του τζίρου)
o RnD 2022: 391.885 € (6.41 % επί του τζίρου)
o RnD 2023: 420.000 € (6.72 % επί του τζίρου-εκτίμηση)

• Έρευνες που εφαρμόστηκαν για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων:
- Έρευνα στην εξεύρεση αλγορίθμων επεξεργασίας των δεδομένων του Lidar της αποτύπωσης αυτού στη βελτίωση του σήματος των προϊόντων.
- Βελτίωση της κατασκευής των προϊόντων σε επίπεδο θερμομόνωσης και κλιματισμού για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα.
- Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος ανάλυσης των δεδομένων για την ευκολία χρήσης των συστημάτων από τους διαφορετικούς χρήστες
- Μελέτη βελτίωσης οπτικού σχεδιασμού για τη χρήση διαφορετικών πηγών laser ανάλογα με την εφαρμογή και τις απαιτήσεις του πελάτη.
- Greek Obs2OGS (Διαστημική τεχνολογία-Τηλεπικοινωνιακές υποδομές)

• Κατασκευή δειγμάτων προϊόντων:
- Ανάπτυξη σύγχρονου, φορητού και μη επεμβατικού οργάνου ανάλυσης και χαρτογράφησης, που βασίζεται στην τεχνολογία LIF-LIDAR, με στόχο τη στοιχειακή και μοριακή μελέτη των υλικών και την ταξινόμησή τους για εφαρμογές συντήρησης αρχαιοτήτων τέχνης (CALLOS).
- Κατασκευή πρότυπου συστήματος μέτρησης για την αξιολόγηση εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο της λειτουργικότητας πολυμερικών μονωτήρων υπαίθριων εγκαταστάσεων υψηλής τάσης (POWERLIBS)

• Πλάνα διαδικασιών παραγωγής:
- Δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής
- Συζητήσεις για δημιουργία εξωχώριου κέντρου παραγωγής/συντήρησης/επισκευής για την κάλυψη των αναγκών των περιοχών της Μέσης Ανατολής-Ασίας.

• Πειραματισμοί για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας:
- Εφαρμογή νέων τεχνολογιών όπως η 3D εκτύπωση για την παραγωγή εξειδικευμένων μερών των συστημάτων.
- Χρήση νέων υλικών για την απλοποίηση και ανθεκτικότητα των προϊόντων όπως (carbon fiber).

• Νέα τελικά προϊόντα:
- Ozon Lidar -Σύστημα απομακρυσμένης μέτρησης της συγκέντρωσης του όζοντος στην ατμόσφαιρα μέχρι τα 8 χλμ.
- Temperature / Humidity Lidar: Σύστημα απομακρυσμένης μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην ατμόσφαιρα.