KOLIOS COMPANY S.A

Υποψήφιος στην κατηγορία C1. Top Export Product
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ
Ιστοσελίδα: http://www.koliosfruit.gr
Η Εταιρεία Ομιλος Κολιου αβεε. ιδρύθηκε το 1956 από τον κ. Ιωάννη Κολιό και αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίων στην Ελλάδα. Ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας αποτελεί το έτος 1984, όταν οι γιοι του ιδρυτή εντάχθηκαν ενεργά στο επιχειρηματικό της έργο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της στον τομέα του εμπορίου αλλά κυρίως των εξαγωγών.
Βασισμένη στην εύφορη περιοχή της Άρτας στην Ηπειρωτική Ελλάδα, η εταιρεία Ομιλος Κολιού αβεε επωφελείται από τις ιδανικές κλιματικές συνθήκες για την καλλιέργεια ακτινιδίων υψηλής ποιότητας.
Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία δύο ποικιλιών ακτινιδίων: της πράσινης ποικιλίας Hayward και της κίτρινης ποικιλίας Soreli. Αυτά τα προϊόντα επιλέγονται και συλλέγονται με προσοχή από επιλεγμένες περιοχές και αποθηκεύονται με τις καλύτερες δυνατές μεθόδους, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας.
Το 2014 η εταιρία αποφάσισε να επενδύσει στην απόκτηση των δικαιωμάτων της ποικιλίας Soreli, λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση της αγοράς για νέες καινοτόμες ποικιλίες. Η διαχείριση της φύτευσης και παραγωγής της ποικιλίας Soreli απαιτεί συστηματικότητα, εξειδίκευση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Με τη σωστή στρατηγική και διαχείριση, η εταιρία μας έχει καταφέρει να εδραιώσει το προϊόν στις αγορές παγκοσμίως . Η αποκλειστική μας θέση στην εμπορία και φύτευση αυτής της ποικιλίας έχει δώσει στην εταιρία μας έναν ανταγωνιστικό πλεονεκτικό χαρακτήρα στην αγορά.
Η δραστηριότητα της εταιρίας είναι κατά κύριο λόγο εξαγωγική . Εξάγει κυρίως στις αγορές της Ν. Κορέας , Κίνας , Ταυλάνδης, Σιγκαπούρης , Λατινικής Αμερικής , Αμερικής , Καναδά, Ινδίας , Ευρώπη , Μέση Ανατολή , Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα . Στην Ελλάδα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η παραγωγή του Hayward λαμβάνει χώρα από Οκτώβριο έως Μάιο, ενώ η παραγωγή του Soreli από Σεπτέμβριο έως Μάρτιο. Το Soreli αποτελεί μια καινοτόμο ποικιλία ακτινιδίου, η οποία χαρακτηρίζεται από την κίτρινη, λαμπερή σάρκα , την γλυκιά γεύση του και την υψηλή του περιεκτίκότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρές φυτικές ενώσεις με εντυπωσιακά οφέλη στην υγεία.
Μετα από πολλά χρόνια εμπειρίας έχουμε πετύχει την προώθηση υψηλής ποιότητας ακτινιδίων το οποίο συμβάλει στην επιτυχία των εξαγωγών και τη δημιουργία ενός ισχυρού παγκόσμιου εμπορικού δικτύου.