CRETAN MILL - ALMPANTAKIS S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία Β3. Top Manufacturing Export Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ιστοσελίδα: http://www.crete-oil.gr/
Έχοντας έντονη ιστορία στον χώρο του ελαιολάδου και με αφετηρία το έτος 1866, η Cretan Mill, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, , αποτελεί την πρώτη πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα στον κλάδο αυτό. Έχει δημιουργήσει με τα χρόνια ένα όνομα εμπιστοσύνης, συνώνυμο της κορυφαίας ποιότητας των προϊόντων που παράγει και εμπορεύεται.
Οι νέες, πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις μας είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να εμπνέουν κάθε μέλος της ομάδας μας να εργάζεται σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα πέντε υπερσύγχρονα ελαιουργεία, πέντε αυτόματες γραμμές παραγωγής, ένα υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου συνολικής χωρητικότητας 2.000 τόνων, ιδιόκτητο χημικό εργαστήριο διαπιστευμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, δύο σταθμούς παραλαβής ελαιολάδου, τρεις σταθμούς παραλαβής ελαιοπυρήνα, δυο σταθμούς παραλαβής ελαιοκάρπου (Κοινός Σωρός), ένα Πυρηνελαιουργείο και σύγχρονα γραφεία και αποθήκες.
Στα ελαιουργεία μας, τα οποία κάθε χρόνο βραβεύονται για τις ορθές πρακτικές ελαιοκάρπου, εφαρμόζουμε πρώιμη άλεση με καθοδήγηση, προσέχοντας πάντα να διατηρούμε τα αντιοξειδωτικά και ευεργετικά στοιχεία του χυμού της ελιάς. Πραγματοποιείται ολοκληρωμένη παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας, διασφαλίζοντας ότι το προϊόν μας εναρμονίζεται πλήρως με την Νομοθεσία για το εμφιαλωμένο ελαιόλαδο. Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη με συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000, IFS και BRC. Υπάρχει ομάδα παραγωγών οι οποίοι συνεργάζονται μαζί μας και μας φέρνουν τον ελαιόκαρπο για παραγωγή ελαιολάδου , καθώς και ομάδα ελαιουργείων με τα οποία συνεργαζόμαστε και τα οποία είναι επίσης πιστοποιημένα για τις Ορθές πρακτικές έκθλιψης ελαιοκάρπου.
Το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελαιόλαδο ΠΟΠ από διάφορες περιοχές της Κρήτης, παρθένο ελαιόλαδο και ελαιόλαδο με γεύσεις σε διάφορες συσκευασίες από 20ml έως 5lt, με υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα βασικά μας brands είναι: «Ελαιώνες», «Agrelia», «02», «Agrelia Organic», «Χρυσάνθη», «Ροδέα Γη» και «Χρυσοί Ελαιώνες» τα οποία κατακτούν καθημερινά τη δική τους ξεχωριστή θέση στο τραπέζι των καταναλωτών. Η Cretan Mill εμπορεύεται τα προϊόντα της (επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας) μέσω χονδρεμπόρων, διανομέων και εισαγωγέων στους τελικούς πελάτες της, οι οποίοι είναι λιανοπωλητές, ξενοδοχεία, εστιατόρια, παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα προϊόντα μας φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη (Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία) με συνεργασίες σε πάνω από 45 χώρες και τις εξαγωγές μας να καταλαμβάνουν το 70% του συνολικού τζίρου της επιχείρησης.
Κάθε χρόνο, η Cretan Mill συμμετέχει σε σημαντικές εμπορικές εκθέσεις ανά τον κόσμο, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές και την ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους υπάρχοντες πελάτες και την εδραίωση νέων συνεργατών ενώ ταυτόχρονα κατακτά σημαντικά βραβεία και διακρίσεις, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ειδικών και την καρδιά των καταναλωτών.