CRETAN MILL - ALMPANTAKIS S.A.

Υποψήφιος στην κατηγορία B13. Top Export Company in Sustainability
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ιστοσελίδα: http://www.crete-oil.gr/
Η εταιρεία Cretan Mill, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Αλμπαντάκη, με μακριά παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου, αποτελεί την πρώτη πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα στον κλάδο αυτό. Λειτουργούμε με σεβασμό στην παράδοση, διαγράφοντας μια βιώσιμη πορεία στο μέλλον και έχουμε υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση από το χωράφι ως το ράφι, δημιουργώντας ένα όνομα εμπιστοσύνης, συνώνυμο της κορυφαίας ποιότητας των προϊόντων που παράγουμε και εμπορευόμαστε.
Λειτουργούμε σε νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες εμπνέουν κάθε μέλος της ομάδας μας να εργάζεται σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον. Βελτιώνουμε συνεχώς την τεχνογνωσία μας, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και σύγχρονη επιστημονική γνώση.
Στα ελαιουργεία μας, τα οποία κάθε χρόνο βραβεύονται για τις ορθές πρακτικές ελαιοκάρπου, εφαρμόζουμε πρώιμη άλεση με καθοδήγηση, προσέχοντας πάντα να διατηρούμε τα αντιοξειδωτικά και ευεργετικά στοιχεία του χυμού της ελιάς . Η διασφάλιση της ποιότητας επιτυγχάνεται μέσω ενός ολοκληρωμένου και πολύ αυστηρού συστήματος ελέγχων. Είμαστε πιστοποιημένοι με συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000, IFS και BRC.
Συνεργαζόμαστε με ομάδα παραγωγών οι οποίοι μας φέρνουν τον ελαιόκαρπο για παραγωγή ελαιολάδου , καθώς και με ομάδα ελαιουργείων, επίσης πιστοποιημένα για τις Ορθές πρακτικές έκθλιψης ελαιοκάρπου. Έτσι μπορούμε να ελέγχουμε άμεσα την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Λειτουργούμε συμβουλευτικά καθ όλη τη διάρκεια του έτους και βοηθάμε τους συνεργάτες μας να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα στην καλλιέργεια και το κόστος παραγωγής και να παράγουν ελαιόλαδο με υψηλή διατροφική αξία και εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Κατανοούμε ότι οι παραγωγοί, οι προμηθευτές υλικών συσκευασίας, οι μεταφορείς, αλλά και όλοι όσοι μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι οι απαραίτητοι κρίκοι της αλυσίδας και μας βοηθούν να παράγουμε και να διανέμουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 45 χώρες. Χτίζουμε μαζί τους ισχυρούς δεσμούς και ενσωματώνουμε τη βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξίας.
Εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους μας, τους παραγωγούς μας, την τοπική κοινωνία, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες μας, ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της βιωσιμότητας και να υιοθετήσουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Δεσμευόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων και την υιοθέτηση βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.