PARTHENON

Υποψήφιος στην κατηγορία Β3. Top Manufacturing Export Company
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ
Ιστοσελίδα: https://www.olives.gr
Η εταιρεία ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1897 και κατέχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών τροφίμων, με εξειδίκευση στην παραγωγή, συσκευασία και εξαγωγή επιτραπέζιων ελιών. Αναλυτικότερα, τα προϊόντα της εταιρίας που διατίθενται με την επωνυμία «PARTHENON» περιλαμβάνουν ελιές Καλαμών, Χαλκιδικής, Αμφίσσης, πάστες ελιάς αλλά και βιολογικές ελιές αποτυπώνοντας την αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει στις αγορές του εξωτερικού για την συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων. Σημαντική δραστηριότητα της εταιρίας αποτελεί και η συσκευασία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, με πελάτες μεγάλες αλυσίδες λιανικής και εισαγωγείς τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εγκατάσταση σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις το 2005 στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου έδωσε τη δυνατότητα στην επιχείρηση να ανταπεξέλθει στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, με παραγωγικές δυνατότητες επεξεργασίας και συσκευασίας που ξεπερνούν τους 8.000 τόνους ετησίως και χρήση διαλογέων χρώματος, μηχανών ακτινών Χ και ανιχνευτών μετάλλων σε σημαντικά κρίσιμα σημεία, διασφαλίζοντας της εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών στο κλάδο της. Παράλληλα, η μακροχρόνια εμπειρία σε συνδυασμό τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, έχουν διακρίνει τα προϊόντα της εταιρίας στις διεθνείς αγορές, με συνέπεια:

την σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών την τελευταία δεκαετία, όπου το 95% του κύκλου εργασιών αποτελούν εξαγωγές.
την είσοδο σε νέες αγορές όπου επιχείρηση έχει πλέον παρουσία σε περίπου 65 χώρες, όπως τις ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Κολομβία, Φιλανδία, Ινδία και πολλές άλλες.
τις συνεχείς επενδύσεις σε νέες παραγωγικές γραμμές, αγορά οικοπέδου πλησίον της υφιστάμενης εγκατάστασης με σκοπό την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου και παραγωγικής δυναμικότητας, αγορά εξοπλισμού αιχμής για την βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και διασφάλισης της ποιότητας.


Την μόνιμη παρουσία της επιχείρησης σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων όπως Food Expo στην Αθήνα, PLMA στο Άμστερνταμ, Summer Fancy Food Show στην Νέα Υόρκη, Anuga στην Γερμανία, SIAL στο Παρίσι, Gulfood στο Dubai κτλ.


Την αύξηση του δυναμικού της επιχείρησης που σήμερα αποτελείται από 90 άτομα προσωπικό, όπως επαγγελματίες σε θέματα διοίκησης, παραγωγής, ανάπτυξης προϊόντων, μάρκετινγκ, διασφάλισης ποιότητας. Όλοι εργάζονται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον με κουλτούρα αριστείας.


Την πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 22000, ISO 22005, BRC Global Standard, IFS, Kosher, Non-GMO project και Organic.


Την δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων σε συσκευασία εύκολη στη χρήση που ενισχύουν την κατανάλωση της ελιάς στην λογική του «healthy snack». Βραβείο καινοτομίας το 2013 (SIAL Innovation Award) για την σειρά PARTHENON- olives in pack (ελιές σε μικρή συσκευασία από σακουλάκι 30g, χωρίς άλμη) και πρόσφατο βραβείο PLMA Amsterdam 2023 για τη σειρά PARTHENON- oilcup (ελιές χωρίς άλμη σε μικρή συσκευασία που διατηρούνται χωρίς συντήρηση/ ψύξη).


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία υπήρξε πρωτοπόρος στο κλάδο της με την ένταξη της σε πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας μέσω του οποίου αυξήθηκε η βάση συνεργασίας με ελαιοκαλλιεργητές που παράγουν σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές. Αυτό επιτρέπει την καθετοποίηση της επιχείρησης και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης όσον αφορά την ποιότητα, τον έλεγχο της αλυσίδας αξίας και την αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων.