AVANT MAR

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek New Boutique Resort
Κλάδος δραστηριότητας: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ιστοσελίδα: https://www.avantmar.com/
Στην παραλία Πιπέρι, στη συνέχεια του κοσμοπολίτικου λιμανιού του γραφικού οικισμού της Νάουσας της Πάρου, βρίσκεται η νέα ξενοδοχειακή άφιξη της Grivalia Hospitality, το 5 αστέρων Avant Mar. Με σύμβολο το αλμυρίκι, χαρακτηριστικό του ελληνικού καλοκαιριού, το Avant Mar εισέρχεται φέτος δυναμικά στην ξενοδοχειακή και γαστρονομική σκηνή του νησιού.

Με δυναμικότητα 38 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων επτά πολυτελών σουιτών, καθεμία με ιδιωτική plunge pool, το ξενοδοχείο αναδεικνύει σε κάθε σημείο του την κυκλαδίτικη αισθητική σε αρμονία με το φυσικό τοπίο του νησιού.

Mε μια εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυρία Άννα Ασημακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Avant Mar, φέρνει νέα δυναμική στην αυθεντική κυκλαδική φιλοξενία. Όπως αναφέρει, “η φετινή σεζόν αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη, αποτελώντας μια θετική αρχή για το ξενοδοχείο. Τα σχόλια και η υποδοχή των επισκεπτών μας ήταν ιδιαιτέρως θερμά, αντανακλώντας την ανανεωμένη αίσθηση φιλοξενίας που προσφέρουμε στην Πάρο. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε μια πραγματική εμπειρία φιλοξενίας, συνδυάζοντας την κυκλαδική απλότητα με τη διακριτική πολυτέλεια. Η έννοια της ελληνικής φιλοξενίας ενσαρκώνεται πλήρως στο Avant Mar και την Πάρο, ένα νησί με μοναδική ενέργεια και ομορφιά. Με αυτήν τη φιλοσοφία, συνεχίζουμε να προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες μας, συνδυάζοντας τη μαγεία της Πάρου με την αρτιότητα της ομάδας μας.”

Όλα τα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια με το λευκό μάρμαρο να πρωταγωνιστεί ως το απόλυτα χαρακτηριστικό ελληνικό στοιχείο. Η αρχιτεκτονική του νησιού ξετυλίγεται στους εσωτερικούς χώρους με καμάρες και γεωμετρικά μοτίβα των Κυκλάδων, ενώ η διακόσμηση συμβαδίζει αρμονικά σε ένα λιτό κυκλαδίτικο σκηνικό με ψάθινες και ξύλινες λεπτομέρειες. Ο απώτερος στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης του Tense Architecture Network και της διακόσμησης από το Chadios Architects, ήταν η δημιουργία ενός αυθεντικού χώρου φιλοξενίας που να ανταποκρίνεται σε υψηλές προδιαγραφές διατηρώντας, ωστόσο, τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων. Παράλληλα, μία πισίνα 55 μέτρων αγκαλιάζει το ξενοδοχείο δημιουργώντας την αίσθηση ότι ενώνεται με τη θάλασσα σαν όαση στα μάτια των επισκεπτών.

Η γαστρονομία βρίσκεται στο επίκεντρο του ξενοδοχείου και για πρώτη φορά φιλοξενείται το global brand Matsuhisa στην Πάρο συστήνοντας τη Nobu-Style Cuisine. Εδώ, η ιαπωνική αισθητική ενσωματώνεται συνολικά στην αρχιτεκτονική του εστιατορίου με φόντο το Αιγαίο. Η γευστική παλέτα συμπληρώνεται στο all day restaurant Thymes, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εναλλακτικές γαστρονομικές προτάσεις από το πρωί μέχρι και το βράδυ, δίπλα στην πισίνα. Στην “κεντρική πλατεία” του ξενοδοχείου, βρίσκεται το pastry shop Figs, όπου σερβίρονται παραδοσιακά γλυκά, συνοδεία ελληνικού καφέ, ως μία ολοκληρωμένη ελληνική εμπειρία διακοπών. Στη high-end boutique “Nikos Koulis Jewels” οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τις δημιουργίες του γνωστού σχεδιαστή.

Στο Avant Mar οι επισκέπτες βιώνουν την απόλυτη εμπειρία ευεξίας και αναζωογόνησης σε συνδυασμό με την αρχαία ελληνική ιστορία. Με έμπνευση τα ιαματικά λουτρά του Ασκληπιού, το wellness area στεγάζεται σε έναν ημι-υπαίθριο σχεδιασμό προσφέροντας προτάσεις θεραπειών όπως αρχαιοελληνικό μασάζ, όπου οι επισκέπτες αφήνονται στα χέρια του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού. Επίσης, ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο απλώνεται η αμμώδης παραλία Πιπέρι με κρυστάλλινα νερά στη διάθεση των επισκεπτών.