ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - DIXONS SOUTH EAST EUROPE

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Hotel IT, Web & Telecoms Supplier
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
Το όραμά της Κωτσόβολος στον χώρο του Β2Β είναι να εμπνέει και να ενδυναμώνει τους επιχειρηματίες να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα με την τεχνολογία. Εκφραστής του οράματος αυτού είναι το K2B - Business Empowerment by Kotsovolos.
Το Κ2Β - Business Empowerment by Kotsovolos, ως καθιερωμένος συνεργάτης του ξενοδόχου ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις του Ξενοδοχειακού κλάδου, ώστε να εξελίσσονται, να αναβαθμίζονται και να κατακτούν συνέχεια το καλύτερο, μέσα από την εμπειρία, την εξειδίκευση, τις καινοτόμες τεχνολογίες και το οικοσύστημα ολοκληρωμένων υπηρεσιών που τους προσφέρει.

Η εμπιστοσύνη των ξενοδόχων φαίνεται και από το γεγονός ότι, μόνο τη σεζόν 2022 - 2023, το K2B έχει συνεργαστεί με πάνω από 19.000 ξενοδοχεία υψηλής αξιολογικής κλίμακας σε Ελλάδα και Κύπρο, μεταξύ των οποίων και μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι όπως το SANI | IKOS GROUP, τα BROWN HOTELS τα MITSIS HOTELS, τα GRECOTEL HOTELS & RESORTS, τα MARBELLA HOTELS, το HOTELBRAIN GROUP κ.α.


Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες K2B:

• Δημιουργία δικτύων “NETWORK2CONNECT”: Μελέτη, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και διαχείριση του ασύρματου δικτύου, με χρήση προηγμένων συσκευών Access Points, που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη και αξιόπιστη σύνδεση σε όλους τους χώρους. Έτσι, οι επισκέπτες απολαμβάνουν γρήγορη και σταθερή ταχύτητα, ακόμα και σε απαιτητική χρήση, όπως σε περιπτώσεις τηλεργασίας. Ταυτόχρονα, με χρήση ΑΙ καμερών επιτήρησης χώρου με δυνατότητα εξαγωγής GDPR compliant στατιστικών δεδομένων, προσφέρεται στον ξενοδόχο η δυνατότητα συλλογής ανώνυμων στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη δραστηριότητα των επισκεπτών, που μπορούν να αξιοποιηθούν για προωθητικές ενέργειες.

• Συστήματα τηλεδιάσκεψης “TELECONFERENCE2WORK”: Μελέτη και σχεδιασμός συνεδριακών αιθουσών και χώρων τηλεδιάσκεψης σε επίπεδο εικόνας και ήχου, παροχή και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού βάσει των αναγκών του ξενοδοχείου, παραμετροποίηση του συστήματος, after sales τεχνική υποστήριξη, καθώς και εκπαίδευση του προσωπικού για τη χρήση των συστημάτων, με σκοπό την υποστήριξη των συνέδρων-επισκεπτών του ξενοδοχείου.

• Διαχείριση ξενοδοχειακών τηλεοράσεων “HOTELTV2SERVE”: Μελέτη, εγκατάσταση και διασύνδεση με το PMS και τη κεντρική διαχείριση προσωποποιημένου περιεχομένου στις τηλεοράσεις των δωματίων του ξενοδοχείου, από έναν κεντρικό server, χρησιμοποιώντας λογισμικά και πλατφόρμες διαχείρισης κορυφαίων εταιρειών. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται στη γλώσσα τους για τον καιρό, το μενού του εστιατορίου και τις χρεώσεις, για σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής, αλλά και να προβαίνουν εύκολα σε παραγγελίες από τις παροχές του ξενοδοχείου, χρεώνοντας απευθείας τον λογαριασμό τους.

• Ψηφιακές σημάνσεις “SIGNAGE2DISPLAY”: Εξοπλισμός ξενοδοχείων με επαγγελματικές οθόνες digital signage για κάθε χώρο και ανάγκη, μελέτη τοποθέτησης και εγκατάστασή τους, αρχική ρύθμιση και παραμετροποίησή τους αλλά και διαρκής υποστήριξη του ξενοδόχου με ανανέωση του περιεχομένου βάσει των αναγκών του. Με αυτή την υπηρεσία, ο ξενοδόχος μπορεί να δημιουργεί ψηφιακές σημάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους, με πληροφορίες για τις υποδομές και τις παροχές του ξενοδοχείου καθώς και να προωθεί προϊόντα από καταστήματα εντός του ξενοδοχείου.

• Ηλεκτρονικές ετικέτες “E-LABELS2INFORM”: Ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης και προβολής πληροφοριών για τα προϊόντα που προσφέρει το ξενοδοχείο, όπως τα γεύματα του μπουφέ. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο ξενοδόχος μπορεί να αλλάζει τις αναγραφόμενες πληροφορίες, μέσω ενός συστήματος κεντρικής διαχείρισης περιεχομένου από υπολογιστή και ενός ασύρματου δικτύου. Έτσι, αποφεύγονται περιττές εκτυπώσεις και χειροκίνητες αλλαγές, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρόνου του προσωπικού και δίνοντας τη δυνατότητα για προβολή πολλαπλών πληροφοριών, σε σημαντικά μικρότερο διαχειριστικό χρόνο.

Επιπλέον IT και Telecoms υπηρεσίες από το K2B:

• Σχεδιασμός IP τηλεφωνικού δικτύου/κέντρου: Με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του ξενοδοχείου, η Κωτσόβολος παρέχει, μετά από μελέτη, εξατομικευμένες λύσεις για τις ανάγκες επικοινωνίας του ξενοδοχείου. Οι χρήστες έχουν δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας, τηλεσυνδιάσκεψης και προώθησης κλήσεων, ενώ ταυτόχρονα καλύπτεται και η ανάγκη επικοινωνίας των επισκεπτών στα δωμάτιά τους.

• Διανομή τηλεοπτικού σήματος μέσω δικτύου: Μετάδοση του σήματος των τηλεοπτικών καναλιών μέσω του δικτύου του ξενοδοχείου, χωρίς την ανάγκη παραδοσιακής καλωδίωσης RF. Έτσι, υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες διαχείρισης των καναλιών και βέλτιστη χρήση των καλωδιώσεων, ενώ το τηλεοπτικό σήμα δεν χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση και φτάνει καθαρό σε κάθε τηλεόραση.

• Δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών από smartphone ή και μέσω φωνητικών εντολών:
Μέσα από το smartphone, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να ανοίγουν αυτόματα την πόρτα του δωματίου μέσω ψηφιακού κλειδιού, αλλά και να ελέγχουν τη θέρμανση, την ένταση και το χρώμα του φωτισμού, καθώς και την τηλεόρασή τους μέσω συσκευών, όπως το Google Home και το Amazon Alexa for Hospitality.

• Παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών: Γίνεται βάσει των συνηθειών και των επιλογών του πελάτη, με προηγμένα τηλεπικοινωνιακά συστήματα με οθόνη αφής. Επίσης, το τηλέφωνο του δωματίου διαθέτει επαυξημένες λειτουργίες, όπως οι επιλογές “Make Up Room”, “Do Not Disturb”, ο έλεγχος του φωτισμού ή της θερμοκρασίας, καθώς και επιπλέον επιλογές για room service παροχές του ξενοδοχείου.

• Δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος επαγγελματικής χρήσης για τα εταιρικά smartphones: Γίνεται με μοντέλα της Samsung (enterprise edition), μέσω της πλατφόρμας Knox. Έτσι, τα εταιρικά δεδομένα του προσωπικού του ξενοδοχείου παραμένουν ασφαλή και λειτουργούν μόνο οι εφαρμογές που απαιτούνται για την εργασία, ώστε να διατηρείται η παραγωγικότητα σε υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα χρήσης των τηλεφώνων σαν εργαλεία προγραμματισμού και ελέγχου της τήρησης καθημερινών εργασιών του ξενοδοχείου, όπως ο καθαρισμός των δωματίων ή η πρόσβαση του προσωπικού, με τη χρήση τους να αντικαθιστά κλειδιά και κάρτες RFID.
• Samsung Rugged smartphones & tablets: H χρήση smartphone και tablet σε διάφορους χώρους και λειτουργίες ενός ξενοδοχείου είναι πλέον διαδεδομένη. Η Κωτσόβολος, όμως, δίνει περισσότερη αξία στη χρήση τους, προσφέροντας στο ξενοδοχείο τα νέα rugged smartphones και tablets της Samsung. Η ενισχυμένη κατασκευή τους προσφέρει αντοχή σε πτώσεις και προστασία από σκόνη και νερό, για αδιάκοπη χρήση, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Σε συνδυασμό με τους ισχυρούς επεξεργαστές, τις μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας, και τις επαυξημένες λειτουργίες και δυνατότητές τους, αποδεικνύονται αξιόπιστοι σύμμαχοι στην καθημερινότητα των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ώστε να βιώνουν μία καλύτερη εμπειρία εργασίας και να αυξάνουν ταυτόχρονα την παραγωγικότητά τους.

Ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων πληροφορικής και επικοινωνιών:
Τις ολοκληρωμένες λύσεις Κ2Β έρχεται να συμπληρώσει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων για κάθε χώρο του ξενοδοχείου. Ποια είναι αυτά;
• Εξοπλισμός ΙΤ, Computing & Telecoms για business corner, για αίθουσες conferencing, αλλά και για τις υποστηρικτικές θέσεις λειτουργίας του ξενοδοχείου, όπως business desktop & laptop, servers, πλήρης δικτυακός εξοπλισμός, πολυμηχανήματα, εκτυπωτές και αναλώσιμα, διαδραστικές οθόνες προβολής, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ολοκληρωμένα συστήματα τηλεδιασκέψεων, συσκευές προστασίας UPS, επαγγελματικές σειρές smartphone και tablet και επαγγελματικές συσκευές σταθερής τηλεφωνίας.
• Ξενοδοχειακές τηλεοράσεις για δωμάτια, με σύστημα κεντρικής διαχείρισης περιεχομένου, δυνατότητα μετάδοσης του σήματος μέσω του δικτύου για αποφυγή περιττών καλωδιώσεων και δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στην πλατφόρμα Netflix (GDPR compliant solution), χωρίς κίνδυνο διαρροής προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων μετά τη σύνδεση των επισκεπτών στην πλατφόρμα, με data auto-erase.
• Plug & Play συσκευές τηλεοπτικών πακέτων, με προ-συντονισμένα δορυφορικά κανάλια από όλο τον κόσμο, που φτάνουν μέσω του δικτύου του ξενοδοχείου στις τηλεοράσεις των δωματίων.
• Συστήματα ήχου, όπως Home Cinemas, Sound Bars και ηχεία Bluetooth με δυνατότητα λήψης φωνητικών εντολών για επιλογές room service, μέσω διασύνδεσης με το PMS του ξενοδοχείου και τα profile των πελάτων.

Την ποιότητα, την τεχνολογική υπεροχή και το εκλεπτυσμένο design των καινοτόμων λύσεων για τα ξενοδοχεία εγγυόνται τα πάνω από 30 κορυφαία brands κατασκευαστών με εξειδίκευση στον χώρο του ΙΤ και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Μερικά από τα προϊόντα που ξεχωρίζουν στη γκάμα της Κωτσόβολος είναι:
• Ο κορυφαίος εξοπλισμός της Cisco και της Ubiquiti, για ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα.
• Οι προηγμένοι και ασφαλείς servers της Synology και της Qnap, για καλύτερη προστασία των δεδομένων.
• Τα επαγγελματικά desktop και laptop κορυφαίων εταιρειών, όπως η Lenovo, η Dell, η ΗP, η Microsoft και η Apple, που ανταποκρίνονται σε κάθε επαγγελματική ανάγκη.
• Ο κορυφαίος εξοπλισμός εταιρειών, όπως η Logitech, η Lenovo, η Avaya, της Bose κ.ά. για ανάγκες conferencing που χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τον εργονομικό και κομψό σχεδιασμό, αλλά και τις τεχνικές τους δυνατότητες.
• Οι κορυφαίες ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και οι οθόνες Smart Digital Signage της Samsung Electronics, ειδικά σχεδιασμένες για πολυτελή ξενοδοχεία και χώρους φιλοξενίας.
• Οι διαδραστικές οθόνες flip της Samsung, για εκπαιδεύσεις και παρουσιάσεις με δυνατότητα διασύνδεσης με smart συσκευές.
• Τα smart assistants της Google και της Amazon και τα συστήματα ήχου SONOS, Bang & Olufsen και Bose, με κορυφαίο design και δυνατότητα φωνητικών εντολών.
• Οι επαγγελματικές σειρές tablet και smartphone (enterprise edition) της Samsung, με υψηλά επίπεδα προστασίας δεδομένων και με επαυξημένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Υποστήριξη:
Για τις καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις που παρέχει στους πελάτες του, το K2B έχει αναπτύξει αντίστοιχα ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης. Αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μελέτη του χώρου για τη βέλτιστη επιλογή των λύσεων βάσει των αναγκών του πελάτη, την παράδοση προϊόντων στον χώρο του πανελλαδικά, την εγκατάσταση και συντήρηση συσκευών εικόνας και ήχου, ξενοδοχειακών τηλεοράσεων, συστημάτων τηλεδιάσκεψης, συσκευών ασύρματου δικτύου κ.ά.
Παράλληλα, αναπτύσσει συνεχώς το πολυκαναλικό του δίκτυο, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη σε προϊόντα και υπηρεσίες:
• 94 καταστήματα με 19 K2B Spots σε Ελλάδα και Κύπρο
• Ανανεωμένη ιστοσελίδα, b2b.kotsovolos.gr, με ειδική ενότητα όπου συγκεντρώνονται όλες οι λύσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο
• Call Center με 100+ b2b consultants για Β2Β πελάτες
Τέλος, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα του Κ2Β υποστηρίζονται από αποθήκες άνω των 60.000 τ.μ., με 24ωρη λειτουργία, σε ένα πρότυπο επισκευαστικό κέντρο 6.000 τ.μ. και από ένα εκτενές δίκτυο διανομής 360 φορτηγών για παράδοση προϊόντων, έως και σε 60 λεπτά!