Siora Vittoria Hotel, μέλος της Hotelbrain International

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Heritage City Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Ιστοσελίδα: https://www.sioravittoria.com/
To Siora Vittoria μέλος της Hotelbrain International, που συστήθηκε πρώτη φορά στα Hospitality Awards το 2017 και απέσπασε το Gold Αward ως Βest Greek Boutique City Hotel διεκδικεί και φέτος τη διάκριση του στην κατηγορία Βest Greek Heritage City Hotel .
Κατεξοχήν προορισμός για αυτούς που αναζητούν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες, το τεσσάρων αστέρων Siora Vittoria, το πρώτο boutique ξενοδοχείο στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, διαθέτει άπλετη γοητεία και μια εξαιρετική τοποθεσία εν μέσω του μεγαλύτερου σε έκταση μνημείου Unesco της Ελλάδας.
Με ιταλικά έπιπλα επί παραγγελία, δρύινα δάπεδα και αυθεντικές, ιστορικές λεπτομέρειες, όπως το ορειχάλκινο ρόπτρο της πόρτας, το Siora Vittoria αποπνέει εκλεπτυσμένη νοσταλγία από κάθε προσεγμένη γωνιά του.
Οι ψηλές οροφές και τα ξύλινα δοκάρια διατηρήθηκαν και παραμένουν ως είχαν. Όμως τα εννέα, κλασικού ύφους και στυλ, δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου είναι πλέον εξοπλισμένα με μοντέρνα μαρμάρινα μπάνια και τις πιο σύγχρονες ανέσεις.
Και παρόλο που βρίσκεται λιγότερο από 500 μέτρα μακριά από την περήφημη πλατεία Λιστόν και μόλις 600 μέτρα από το Ενετικό Φρούριο, το ιστορικό αρχοντικό μοιάζει με ήρεμο καταφύγιο χάρη στον ήσυχο, γεμάτο λουλούδια κήπο του. Το πρωινό σερβίρετέ στον ίσκιο της επιβλητικής μανόλιας του 18ου αιώνα ενώ οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο κομψό εσωτερικό σαλόνι του αρχοντικού πριν βγουν να εξερευνήσουν την ολοζώντανη παλιά πόλη της Κέρκυρας.
Ένα σπίτι με ιστορία
Εναρμονισμένο με τη Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, αυτό το αριστοκρατικό αρχοντικό του 1823 ανακαινίστηκε με αγάπη και μεράκι από τους απογόνους του αρχικού του ιδιοκτήτη, Λουκά Μεταξά, ο οποίος ζούσε εκεί με την οικογένειά του από τις αρχές του 1900. Σε αναγνώριση της σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής του αξίας, το 1988, το κτίριο κηρύχθηκε διατηρητέο. Και στη συνέχεια ήρθε η σειρά της νεότερης γενιάς Μεταξά οι οποίοι με χρόνια εμπειρίας και έμπνευση από την σκηνή των boutique ξενοδοχείων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να μετατρέψουν το πατρογονικό τους σπίτι σε μια επιχείρηση φιλοξενίας που τιμάει το όνομά της.Και στην προσπάθειά τους επιστράτευσαν τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Βαγγέλη Στυλιανίδη.
Βαπτισμένο με το όνομα της εξαιρετικής γιαγιάς τους – γεννημένη το 1901, η Βικτώρια ήταν μια κοντέσα που μιλούσε πέντε γλώσσες, έπαιζε αριστοτεχνικά το πιάνο και όμως παρέμενε σεμνή και χαμηλών τόνων –το Siora Vittoria εγκαινιάστηκε το 2005. Ήταν το πρώτο boutique ξενοδοχείο στην Κέρκυρα .
Παντρεύοντας τη γοητεία παλαιάς κοπής με την τελευταία λέξη των ανέσεων, αυτό το πανέμορφο boutique ξενοδοχείο διαθέτει 9 δωμάτια σε ένα ιστορικό κτήριο του 19ου αιώνα. Εδώ οι αυθεντικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες συνδυάζονται με επίπλωση κατά παραγγελία και αντίκες εποχής. Οι λάτρεις του design θα εκτιμήσουν τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια του Μιλανέζικου οίκου Busnelli Adamo, αλλά και τα βάζα με τα ολάνθιστα λουλούδια. Την εικόνα συμπληρώνουν τα υπέρ-άνετα κρεβάτια, τα κομψά μαρμάρινα μπάνια και οι εξατομικευμένες υπηρεσίες.

https://ethosmediasa.sharepoint.com/:f:/s/Guests_Share/EoAsB7JyJOxEqyRpjJEGT9AB2GXJXWblWqELmeM-VmrkEw?e=kewq50