Aenos Hotel, μέλος της Hotelbrain International

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Landmark City Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Ιστοσελίδα: https://aenoshotel.com/en/
Το ξενοδοχείο Aenos Hotel μέλος της HotelBrain International στην Κεφαλονιά διεκδικεί το βραβείο «Best Greek Heritage City Hotel».
Η ιστορία του Aenos Hotel τοποθετείται πίσω στον 19ο αιώνα, όταν το οίκημα α-κόμη αποτελούσε την πατρογονική κατοικία της οικογένειας Μεταξά. Ο Ιάκωβος Μεταξάς ασκούσε τη δικηγορία στο Αργοστόλι και το τριώροφο αρχοντικό στην πλα-τεία Αργοστολίου, με τα δώδεκα δωμάτια, την επιβλητική σάλα και τους γενναιόδωρους χώ-ρους υποδοχής με τα χρυσοποίκιλτα έπιπλα ήταν η οικεία του στην οποία υποδεχόταν ση-μαντικές προσωπικότητες της Κεφαλλονίτικης κοινότητας και δεξιωνόταν την αστική τάξη του νησιού. Μέχρι να φτάσει να πάρει τη σημερινή του μορφή, ενός σύγχρονου ξενοδοχείου στο κέντρο του Αργοστολίου, το οποίο συνδυάζει πολυτέλεια και ποιότητα με μια μοναδική αί-σθηση κομψότητας και στυλ, πέρασε από πολλά στάδια. Η πορεία του είναι μακρά και, όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο χρόνος του προσέδωσε αίγλη και ιστορικότητα. Οι σύγχρονοι επισκέπτες του απολαμβάνουν εκτός από τις παροχές του, το στρατηγικό του ση-μείο -ακριβώς στο κέντρο του Αργοστολίου-, αλλά και μια μοναδική αίσθηση ελληνικής κλη-ρονομιάς που εύλογα είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Η ιστορία
Το τριώροφο αρχοντικό στην πλατεία Αργοστολίου με τα δώδεκα δωμάτια και τους μεγάλους χώρους υποδοχής νοικιάσθηκε ως ξενοδοχείο -το μοναδικό της εποχής εκείνης, το οποίο λειτούργησε μέχρι την έναρξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής το ξενοδοχείο επιτάχθηκε από τους Ιταλούς, που το χρησιμοποίησαν ως Λέσχη Α-ξιωματικών του Ναυτικού των πολεμικών πλοίων που ναυλοχούσαν στο Αργοστόλι.
Μετά την απελευθέρωση νοικιάσθηκε εκ νέου μέχρι το 1953. Ο καταστροφικός σεισμός της Κεφαλονιάς τον Αύγουστο 1953, όχι μόνο ισοπέδωσε το κτήριο, αλλά και μια πυρκαγιά κατέ-στρεψε ό,τι άφησε άθικτο ο εγκέλαδος στη διάβα του.
Το 1960 στη θέση του προσεισμικού αρχοντικού επαναλειτούργησε το ξενοδοχείο, σε ένα μικρό νεόδμητο κτήριο αρωγής, που καταλάμβανε το ήμισυ του οικοπέδου. Επί δικτατορίας των Συνταγματαρχών, η τότε Δημαρχία Αργοστολίου ήθελε να απαλλοτριώσει το άκτιστο οι-κόπεδο για να γίνει Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τότε η οικογένεια Μεταξά αποφάσισε να αναγεί-ρει εκ νέου το ξενοδοχείο εκμεταλλευόμενη ολόκληρο το οικόπεδο.
Το σύγχρονο Aenos Hotel
Το 2017 η νέα γενιά της οικογενείας Μεταξά ανακαίνισε ριζικά το ξενοδοχείο, εκσυγχρονίζο-ντας τις εγκαταστάσεις και εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για ένα φιλικό προς το περιβάλλον κτήριο. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της οικογένειας στο ξενοδοχειακό προϊ-όν αποτέλεσε πολύ σημαντικό παράγοντα στο να δημιουργηθεί ένα κατάλυμα υψηλών προ-διαγραφών το οποίο απολαμβάνουν οι σύγχρονοι επισκέπτες του.
Η στρατηγική του τοποθεσία, πάνω ακριβώς στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, δίνει πρόσβαση σε μια μαγική και γεμάτη ενέργεια θέα και βέβαια βρίσκεται μια ανάσα από τα σοκάκια της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς όπου χτυπά δυνατά ο παλμός του νησιού.
Το Aenos Hotel αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές στην Κεφαλονιά. Ένα αστικό ξενοδοχείο σε νησιωτικό περιβάλλον, ένα σύγχρονο κατάλυμα με πλούσια ιστορία!

https://ethosmediasa.sharepoint.com/:f:/s/Guests_Share/Ep56-ymU6wxOm6iQ1gphHZEBqNiouOOaicUW1LRRZWqaRg?e=gz62fI