Eagles Resort

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Historic Resort
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Ιστοσελίδα: https://www.eaglesresort.gr/
Το Eagles Palace χτίστηκε με ένα όνειρο: Οταν, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Γιώργος Τορνιβούκας με την σύζυγό του Ισμήνη βρέθηκαν σε ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό για ψάρεμα στον όμορφο κόλπο ακριβώς πριν την Ουρανούπολη, ερωτεύτηκαν την άγρια ομορφιά της περιοχής, που έβλεπε τα βουνά του Αγίου Όρους, τον Πύργο της Ουρανούπολης και το όμορφο νησάκι της Αμμουλιανής με το σύμπλεγμα των μικρότερων νησιών να την στεφανώνει ακριβώς απέναντι. Αποφάσισαν λοιπόν να χτίσουν, φέρνοντας όλα τα οικοδομικά υλικά μέσω θαλάσσης καθώς δεν υπήρχε καν δρόμος στην περιοχή, ένα από τα πρώτα resorts στην Ελλάδα και στην Χαλκιδική.

Το 1973 ξεκινά τη λειτουργία του το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Eagles Palace στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Μια απόφαση ιδιαίτερα τολμηρή καθώς τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στη Χαλκιδική ήταν μετρημένα στα δάχτυλα, δεν υπήρχε ακόμα οργανωμένος τουρισμός και η πρόσβαση ειδικά στο τρίτο πόδι δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε, το Eagles Resort έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία στην Χαλκιδική αλλά και σε όλη την Ελλάδα, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών, πολυβραβευμένο και μια από τις πιο επικερδείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Αλλά αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι ένας τόπος απίστευτης φυσικής ομορφιάς, ιδανικός για να περάσει κάποιος διακοπές δίπλα στην θάλασσα, ακριβώς πάνω στην παραλία.

Το Εagles Resort έχει φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα πλήθος διάσημων επισκεπτών, όπως την Μαρία Κάλλας, την διάσημη σοπράνο που πέρασε στο Eagles Palace το τελευταίο καλοκαίρι στη ζωή της, αλλά και τον Franz Josef Stauss, τον Αγά Χαν και άλλους, και συνεχίζει να υποδέχεται τους υψηλούς του προσκεκλημένους κάθε καλοκαίρι, αποτελώντας εδώ και πενήντα χρόνια ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

To 2023, το Eagles Palace γιόρτασε τα 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του. Σε συνεργασία με την Printsin, ανέθεσε στον ταλαντούχο καλλιτέχνη Φίλιππο Θεοδωρίδη να δημιουργήσει μια συλλογή έργων τέχνης, ως αφιέρωμα στην πλούσια ιστορία του ξενοδοχείου. O Θεοδωρίδης αντλησε έμπνευση από το εκτενές αρχείο του ξενοδοχείου, βυθίζοντας τον εαυτό του στην οπτική ιστορία και αιχμαλωτίζοντας την ουσία της. Κάθε έργο τέχνης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνικές επεξεργασίας, που εφαρμόστηκαν επιδέξια με το μοναδικό στυλ του καλλιτέχνη. Συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν, έδωσε νέα ζωή στις αρχειακές φωτογραφίες, δημιουργώντας εκφραστικές συνθέσεις που αποτίουν φόρο τιμής στο ταξίδι του ξενοδοχείου για 50 χρόνια.

Σε συνεργασία με το pod.gr και τη δημοσιογράφο Έφη Αλεβίζου, η οικογένεια Τορνιβούκα μοιράστηκε συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τα 50 χρόνια λειτουργίας σε μια σειρά τριών επεισοδίων του podcast “Eagles Palace: 50 Χρόνια Ελληνικής Φιλοξενίας ”. Από τα ταπεινά ξεκινήματα μέχρι την εξαιρετική ανάπτυξη και επιτυχία, κάθε επεισόδιο αποκαλύπτει την πλούσια ιστορία, τις αξέχαστες στιγμές και τις παρασκηνιακές ιστορίες που διαμόρφωσαν το Eagles Resort στο αγαπημένο προορισμό που είναι σήμερα.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με ένα φαντασμαγορικό disco party, ως tribute στη ντίσκο “Eden” που λειτουργούσε στα 80’s και συγκέντρωνε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου σε βραδιές που έχουν μείνει αξέχαστες.

https://www.eaglesresort.gr/eagles-palace/50-years/a-revelatory-podcast