ON Residence

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Boutique Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Ιστοσελίδα: https://www.onresidence.gr/
Πριν ένα χρόνο τα φώτα στο ιστορικό κτίριο όπου στεγαζόταν το «Όλυμπος Νάουσα» άναψαν ξανά και η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε όχι μόνο το θρυλικό εστιατόριο που φέρει τη λάμψη μιας άλλης εποχής, αλλά και μοναδικό ξενοδοχείο ON Residence, που επαναπροσδιορίζει τους κανόνες στο luxury hospitality της συμπρωτεύουσας.

Ένα αληθινό στολίδι της παλιάς παραλίας με απρόσκοπτη θέα στον Θερμαϊκό, το ON Residence διαθέτει 60 πολυτελή δωμάτια, το κεντρικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» στο ισόγειο μαζί με μια πανέμορφη εσωτερική αυλή, το cocktail μπαρ ON Rooftop στον 8ο όροφο, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και ένα ειδικά διαμορφωμένο mezzanine ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις.

Το ακίνητο που στεγάζει το ON Residence βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ και χτίστηκε το 1926. Aποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της πόλης της εποχής του μεσοπολέμου, με στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και το νεοκλασικισμό.

Η διατήρηση της όψης και τα διακοσμητικά στοιχεία του κτιρίου ήταν από τα βασικά στοιχεία της προσέγγισης τους project. Έτσι, οι αρχιτέκτονες φρόντισαν να φέρουν ξανά στην επιφάνεια όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το κτίριο τόσο μοναδικό και να τα συνδυάσουν προσεκτικά με στοιχεία του σήμερα, πάντα με γνώμονα την επίτευξη μιας αρμονικής συνύπαρξης.

Το interior design έχει ένα ανανεωμένο κλασικό - art deco στιλ, εμπλουτίζοντάς το με μια διακριτική πολυτέλεια, ταιριαστή με τον χαρακτήρα του κτιρίου.

Η ρεσεψιόν σχεδιάστηκε με έμπνευση από τη δεκαετία του ‘50, αξιοποιώντας άφθονα στοιχεία από βελούδο, ξύλο και ορείχαλκο. Στα δωμάτια, το κλασσικό design συναντά την ήρεμη πολυτέλεια με ήπιους, φυσικούς χρωματικούς τόνους. Υψηλής ποιότητα υλικά και τολμηρά σχέδια στα χαλιά συμπληρώνουν ένα σκηνικό διαχρονικού chic. Τα amenities όπως τα Marshall ηχεία, οι Nespresso καφετιέρες και οι τηλεοράσεις 55 ιντσών δίνουν τον δικό τους τόνο στην τέχνη της φιλοξενίας του ON Residence.

Η σημαντικότατη γαστρονομική κληρονομιά του Όλυμπος Νάουσα αποτελεί βασικό στοιχείο της νέας γευστικής ταυτότητας του ON Residence. Ο κομψός εσωτερικός χώρος μπλέκει διακοσμητικά στοιχεία από το παρελθόν, φιλτράροντάς τα με μια σύγχρονη, αστική αισθητική, ενώ ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει και μια “κρυφή” καταπράσινη αυλή. Την κουζίνα επιμελείται ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας, βασικός εκπρόσωπος μιας νέας, δυναμικής γενιάς σεφ της Βόρειας Ελλάδας. Με έμπνευση την ιστορία του θρυλικού Όλυμπος Νάουσα, στην κουζίνα του αναβιώνονται πιάτα του παλιού μενού του εστιατορίου με μία σύγχρονη προσέγγιση, όπως το Hünkar Beğendi.

Η δέσμευση στην παράδοση και η αρμονική συνύπαρξή της με την σύγχρονη ιστορία της πόλης γίνεται φανερή και στις επιλογές πρωινού που διαθέτει το ON Residence. Καθημερινά ετοιμάζεται ένας πλούσιος μπουφές με αγνά, ελληνικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, προσφέροντας μια γνήσια ελληνική γευστική εμπειρία. Στον live cooking σταθμό, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την προετοιμασία των a la cart επιλογών του πρωινού, όπως οι παραδοσιακές τηγανίτες με ένα twist συνοδευτικό, καραμελωμένο ροδάκινο και γραβιέρα Κρήτης.