Chania Flair Deluxe Boutique Hotel 5*

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Green City Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ Κ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ιστοσελίδα: https://corissia.com
Το CHANIA FLAIR BOUTIQUE HOTEL έχει επιδείξει έντονη δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από πράκτικες βιώσιμης διαχείρισης, όπως τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση των αποβλήτων, το ξενοδοχείο έχει επιδείξει πραγματική δέσμευση για τη μείωση του αντίκτυπου του στο περιβάλλον.
Επιπλέον, ενθαρρύνει τους επισκέπτες του να ακολουθούν πράσινες πρακτικές κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, παρέχοντας πληροφορίες για την τοπική βιωσιμότητα και προωθώντας τη χρήση μέσων μεταφοράς με χαμηλές εκπομπές και την εξερεύνηση των τοπικών φυσικών ομορφιών.
Ακολουθούν ορισμένα μέτρα που έχουμε λάβει ως ξενοδοχείο και χρησιμοποιούμε καθημερινά για
να συμβάλλουμε επίσης στην προστασία της φύσης:
• Κατά την κατασκευή του κτιρίου του ξενοδοχείου μας χρησιμοποιήθηκαν κυρίως φυσικά υλικά κατασκευής και οικολογικά χρώματα. Η θερμομόνωση των κτιρίων για θερμική μόνωση και ελαχιστοποίηση της θερμικής απώλειας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Το Chania Flair Hotel έχει ενεργειακή κλάση A+ με τελική ενεργειακή ανάγκη 26 kWh/(m2a).
• Έχουμε εγκαταστήσει διάφορα συστήματα που αξιοποιούν εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χρησιμοποιούμε τόσο την ηλιακή όσο και τη γεωθερμική ενέργεια για ζεστό νερό, θέρμανση και κλιματισμό, για να μειώνουμε σημαντικά (έως και 95%) τις ανάγκες των εγκαταστάσεών μας για συμβατικές μορφές ενέργειας.
• Χρησιμοποιούμε την τελευταία γενιά αντλιών θερμότητας και συστημάτων κλιματισμού με πολύ υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης.
• Όλα τα νέα παράθυρα και μπαλκονόπορτες έχουν τριπλό υαλοπίνακα με βελτιωμένα πλαίσια με ποιότητα που μειώνει σημαντικά την ενεργειακή ανάγκη του κτιρίου. Στόχος μας είναι να μειώσουμε την μέση τιμή U των παραθύρων έως και 0,5 W/m²K.
• Χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά συστήματα (KNX) για να ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε αυτόματα τον ηλεκτρικό εξοπλισμό όπου αυτό είναι εφικτό.
• Χρησιμοποιούμε λάμπες LED για μέγιστη απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
• Προστατεύουμε ενεργά τους υδάτινους πόρους της περιοχής εγκαθιστώντας συστήματα για
τη μείωση της κατανάλωσης νερού.
• Χρησιμοποιούμε πάντα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού.
• Όσον αφορά τη διατροφή των φιλοξενούμενών μας, επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές, υψηλής ποιότητας συνταγές διατροφής και έτσι αποφεύγουμε την υπερβολική σπατάλη τροφίμων και την συνήθη παραγωγή σκουπιδιών.
• Χρησιμοποιούμε φιλικά προς το περιβάλλον, ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας για τις καθημερινές μας παραδόσεις για να αποφεύγουμε και να μειώνουμε τα απόβλητα.
• Καλύπτουμε ένα μέρος των αναγκών μας σε φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο από την δική μας βιολογική καλλιέργεια. Διαφορετικά, αγοράζουμε αποκλειστικά από τους αγρότες της περιοχής.
• Είμαστε πάντα πρόθυμοι να υποστηρίξουμε και να συμμετέχουμε ενεργά σε περιφερειακά προγράμματα φύτευσης δέντρων.
Τέλος, το CHANIA FLAIR BOUTIQUE HOTEL αντιπροσωπεύει το πρότυπο για την αρμονική σύνδεση μεταξύ πολυτέλειας και βιωσιμότητας στην κατηγορία των πράσινων αστικών ξενοδοχείων. Η δέσμευσή του στη διατήρηση του περιβάλλοντος και η προσφορά μιας μοναδικής εμπειρίας για τους επισκέπτες το καθιστούν αξιοσημείωτο υποψήφιο για τον τίτλο BEST GREEN CITY HOTEL.

https://www.youtube.com/watch?v=LlYjxK1_qJM

https://drive.google.com/drive/folders/15BhdEEfZLxKUr4-n7kYxpKD0V91AblER