AMMON ZEUS LUXURY BEACH HOTEL

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Historic Resort
Κλάδος δραστηριότητας: Τουριστικό Κατάλυμα
Ιστοσελίδα: https://ammon-zeus.gr/
Το ξενοδοχείο Ammon Zeus Luxury Beach Hotel με έδρα την Καλλιθέα Χαλκιδικής, αποτελεί ένα ιστορικό ξενοδοχείο ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή καθώς και μια από τις πλέον σύγχρονες boutique ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαθέτει 114 Deluxe δωμάτια με θέα στον καταπράσινο κήπο μας και τη θάλασσα, 12 σουίτες με πανοραμική θέα στον Τορωναίο κόλπο καθώς και 2 εστιατόρια, cocktail bar, pool bar, θερμαινόμενη πισίνα, παιδική πισίνα, spa, γυμναστήριο και πλαζ βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO, έχει λάβει σειρά από σημαντικές διακρίσεις όπως το Tripadvisor Traveler’s Choice Award και το Booking Traveller’s Award ενώ διαθέτει πιστοποίηση Green Key Award, Bike Friendly Hotel καθώς και συμμετέχει στις ενέργειες zero waste-food waste.

Αποτελεί ίσως το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που βρίσκεται κτισμένο μεσοτοιχία με αρχαιοελληνικό ναό.

Το Ammon Zeus Hotel κτίστηκε το 1962 σε έκταση που άνηκε στο Ρωσικό Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, ιδιοκτησίας του Αγίου Όρους. Αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο που κτίστηκε στη Χαλκιδική ενώ τα πρώτα χρόνια λειτούργησε με πρόταση διαμονής τα ίδια τα κελιά των μοναχών. Ερείπια του παλαιού μοναστηριού διασώζονται εντός της εκτάσεως του ξενοδοχείου μέχρι σήμερα, όπως το ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παραμένει άθικτο, ερείπια από το μεσαιωνικό τείχος, ένα ελαιοτριβείο και το παλιό κελάρι των μοναχών.

Ο ναός του Άμμωνος Διός, από τον οποίο πήρε και το όνομα του το ξενοδοχείο, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για την κατασκευή του Ammon Zeus.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου παραχώρησαν την έκταση στο Ελληνικό δημόσιο και μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιοελληνικά μνημεία της Βορείου Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν, το Ammon Zeus Hotel αποτέλεσε ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία της Χαλκιδικής καθώς και αγαπημένος προορισμός της υψηλής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.

Την περίοδο 2017-2018, ανακαινίστηκε πλήρως και λειτουργεί υπό νέα μορφή, με τον διακριτικό τίτλο: Ammon Zeus Luxury Beach Hotel.

Στα πλαίσια αξιοποίησης της ιστορικότητας του Ammon Zeus Hotel, η διεύθυνση έχει λάβει τα παρακάτω μέτρα:

- Οι ιστορικοί χώροι που βρίσκονται εντός και γύρω από το ξενοδοχείο είναι εύκολα προσβάσιμοι στους επισκέπτες.

- Το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα παραμένει επισκέψιμο, με δυνατότητα διοργάνωσης γάμων ή βαφτίσεων.

- Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει φροντίσει για τη σωστή φωταγώγηση όλων των χώρων με ιστορική σημασία που βρίσκονται εντός της εκτάσεως του.

- Το παλιό κελάρι των μοναχών έχει αξιοποιηθεί ως κέντρο spa για τους επισκέπτες.

- Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει δημιουργήσει χάρτες για τους επισκέπτες στους οποίους και καταγράφονται τα τοπόσημα και οι ιστορικοί χώροι του ξενοδοχείου.

- έχει δημιουργήσει έντυπα στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν και να ενημερωθούν για τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και για την ιστορία του ξενοδοχείου.

- διοργανώνει εκθέσεις τέχνης και events, διατηρώντας ζωντανή τη σύνδεση μεταξύ του σήμερα και του χθες.

- έχει καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού με γνώμονα εκσυγχρόνιση καθώς την καλύτερη αξιοποίηση του αρχαιολογικού ναού του Άμμονα Δία, ούτος ώστε να καταστεί πιο εύκολα επισκέψιμος από όλους τους ενδιαφερόμενους.

- φροντίζει διαρκώς για τη συνεχόμενη ανάδειξη και προβολή των ιστορικών χώρων μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, online ads, blog posts και email newsletters.

Θα βρείτε σχετικό υλικό στο παρακάτω link:

https://ethosmediasa.sharepoint.com/:f:/s/Guests_Share/EnirThDQI2lMvSPJLz_KTMgBki9I1RHsqTGF2u3-M62hNw?e=f3no7R