Revitup.direct

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel Management Strategy
Κλάδος δραστηριότητας: Revenue Management & Digital Marketing
Ιστοσελίδα: https://www.revitup.direct/
Το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον για το ξενοδοχειακό προϊόν το 2023
Όσο θετικά και εάν ήταν τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το έτος 2022, είναι γνωστό το βασικό και βαθύ πρόβλημα του ελληνικού (και όχι μόνο) ξενοδοχειακού προϊόντος - η εξάρτηση από τους μεγάλους Tour Operators, οι οποίοι ακόμα ελέγχουν το κύριο μέρος της ζήτησης. Αυτό μπορεί να αλλάξει/επηρεαστεί με τους απευθείας (Online) επισκέπτες, είτε με κράτηση μέσω των ηλεκτρονικών πλατφόρμων κρατήσεων (OTAs) είτε μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου. Επιπρόσθετα, η υπάρχουσα εποχικότητα, καθώς οι ελληνικοί προορισμοί πλην της Αθήνας (και κάποιων αστικών κέντρων) έχουν καθαρά εποχική ζήτηση, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στον ετήσιο προγραμματισμό στρατηγικής όχι μόνο μιας ξενοδοχειακής, αλλά οποιασδήποτε τουριστικής επιχείρησης.

Το ψηφιακό μέλλον δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση αναπροσαρμογής στην ελληνική οικογενειακή επιχείρηση. Είναι πολύ δύσκολο για έναν οργανισμό χωρίς εταιρική κουλτούρα πολυεθνικού ομίλου να δημιουργήσει μία αποτελεσματική στρατηγική πωλήσεων, τόσο σε επίπεδο συμβολαίων με τους TO’s, όσο και συνολικής στρατηγική.

Σχετικά με το Palmera
Το Palmera Beach Hotel & Spa είναι ένα Adults Only ξενοδοχείο 4 αστέρων που βρίσκεται στη Χερσόνησο της Κρήτης. Έχει δυναμικότητα 148 δωματίων και σουιτών, προσφέροντας όλα τα meal plans. Το ξενοδοχείο παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο παρόλα αυτά χαρακτηρίζεται από υψηλή εποχικότητα τους μήνες Απρίλιος - Οκτώβριος ακολουθώντας την τουριστική σεζόν της Κρήτης. Κύριες αγορές του ξενοδοχείου είναι οι κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες, η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Palmera Beach Hotel & Spa στη Χερσόνησο της Κρήτης αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα επιτυχημένης στρατηγικής διαχείρισης (Hotel Management Strategy).
Η Revitup βοήθησε το ξενοδοχείο Palmera Hotel να αλλάξει τη φιλοσοφία του σε ότι αφορά τις πωλήσεις του συνολικά μια και με τη συνεργασία μας κατάφερε να «κόψει» την εξάρτηση από τους tour operators και να μπορέσει να έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα στα συμβόλαια που υπογράφει. Επίσης λόγω του ότι ο ρυθμός και ο χρόνος των κρατήσεων άλλαξε εντελώς, έκανε το ξενοδοχείο να αλλάξει τη προσέγγιση του σε επίπεδο operation.
Τι καταφέραμε:
Συγκρίνοντας τη χρονιά 2019 με 2022 παρατηρούμε ότι:
• Το συνολικό έσοδο του ξενοδοχείου αυξήθηκε κατά 202%
• Τα έσοδα από το website του ξενοδοχείου κατά 13.508%
• Η μέση τιμή δωματίου (Average Daily Rate) αυξήθηκε κατά 60%
• Ανοίχτηκαν νέες αγορές όπως Γαλλία, Αμερική, Πολωνία

Συνολικά, το Palmera Beach Hotel & Spa, με τη βοήθεια της Revitup, έχει υιοθετήσει μια πρωτοποριακή στρατηγική διαχείρισης, που το ξεχωρίζει στον ελληνικό τουριστικό τομέα και ειδικότερα στην ανταγωνιστική περιοχή της Χερσονήσου. Η επιτυχία του είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς προσαρμογής, της εκμετάλλευσης των δεδομένων και της ψηφιοποίησης.