MINDHAUS

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel Marketing Strategy
Κλάδος δραστηριότητας: Tourism Marketing Strategy Agency
Ιστοσελίδα: https://mindhaus.gr/
MINDHAUS & PANADVERT | H στρατηγική marketing του Amada Colossos Resort

Η Πρόκληση

To Amada Colossos Resort στην Καλλιθέα Ρόδου εγκαινιάστηκε το 2017 μετά από 40 χρόνια λειτουργίας και την 50 εκατ. ευρώ ανακατασκευή του σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο 5*. Η αύξηση των απευθείας κρατήσεων, η μείωση της εξάρτησης από τουριστικούς πράκτορες, η στόχευση συγκεκριμένων αγορών και τμημάτων κοινού και η προσέλκυση κοινών και αγορών υψηλού εισοδήματος ήταν βασικές προκλήσεις του νέου ξενοδοχείου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η MINDHAUS αναπτύσσει και υλοποίει στρατηγική marketing (διαχείριση των δράσεων προώθησης και προβολής / full - service marketing management) σε Β2C και B2B επίπεδο και η PANADVERT performance & social media marketing από τη στρατηγική σύλληψη έως τη διαρκή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και τη βελτιστοποίηση των ενεργειών.

H τεχνοκρατική προσέγγιση στις ενέργειες marketing:
• Προσδιορισμός αγορών, κοινών και δράσεων με αξιοποίηση πρωτογενών στοιχείων του ξενοδοχείου, ευρημάτων ποσοτικής έρευνας (European Travel Commission, Monitoring Sentiment for Domestic and Intra European Travel) και δεδομένων από δευτερογενείς πηγές.
• Στρατηγική ψηφιακής στόχευσης με δεδομένα από 467 ξενοδοχεία της Ρόδου (που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο) προσφέροντας ένα ακριβές και εμπεριστατωμένο προφίλ της ζήτησης του προορισμού ανά αγορά προέλευσης αλλά και συμπεριφοράς των επισκεπτών. Ενδεικτικά αναλύονται τα χαρακτηριστικά που έχουν οι επισκέπτες της Καλλιθέας σε σχέση με τους επισκέπτες της Ρόδου, η ζήτηση του προορισμού δημογραφικά και γεωγραφικά, το μέσο ποσοστό μετατροπής (average conversion rate) και τα χαρακτηριστικά των ανταγωνιστών.
• Social Media Στρατηγική με βάση το brand & τις τάσεις για δημιουργικό storytelling
• Οριζόντια εφαρμογή της νέας στρατηγικής του brand στα κανάλια και τα σημεία επαφής των B2B, B2C και B2E κοινών
• Website με βάση το brand, τα κοινά-στόχος και τις αγορές
• Φωτογράφιση φαγητού με βάση τις αξίες του brand και τις ανάγκες των κοινών-στόχο
• Δημιουργία native περιεχομένου με Στρατηγική Blog και Instagram Guides
• Πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων στα ενδιαφερόμενα κοινά της Μεγάλης Βρετανίας
• Επιλογή influencer από τις αγορές και τα κοινά-στόχος (influencer marketing)
• Παρακολούθηση καναλιών υποβολής κριτικών και παροχή συμβουλευτικής στην ομάδα διοίκησης με πρότυπα απαντήσεων και τακτικές διαχείρισης στο πνεύμα των αξιών του brand (reputation management)
• Παρακολούθηση διεθνών τάσεων και ανταγωνισμού

Η προστιθέμενη αξία

Η στρατηγική marketing απευθύνεται σε επισκέπτες, B2B συνεργάτες και εργαζομένους λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα και τις διεθνείς εξελίξεις. Η ανάλυση των απόψεων (ιδιοκτήτη, προσωπικού, συνεργατών, επισκεπτών), η προσαρμοστικότητα στον προγραμματισμό και η προσήλωση στις αξίες του brand είναι οι πυλώνες της στρατηγικής της MINDHAUS, της PANADVERT και του Amada Colossos Resort. Ως αποτέλεσμα οι απευθείας κρατήσεις αυξάνονται ενώ παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και τις περιόδους κρίσεων (πανδημία, πυρκαγιές 2023) με αναθεωρημένο προϋπολογισμό και περιορισμένες δράσεις, το brand αναφέρεται θετικά σε online κριτικές και ο χρονισμός των δράσεων ανά αγορά στόχευσης είναι όλο και πιο ευέλικτος. Έτσι διασφαλίζεται η ορθή διαχείριση του προϋπολογισμού και η μεγιστοποίηση της επένδυσης. Παράλληλα, ενισχύεται η αναγνωρισιμότητα του brand το οποίο είναι σε θέση να επιλέγει υψηλής αξίας συνεργάτες στις δράσεις του και να προσελκύει πιο εξειδικευμένα τμήματα των αγορών- στόχος.