LG ELECTRONICS HELLAS

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Hotel Sustainable Solutions Provider
Κλάδος δραστηριότητας: Ανώνυμη Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία Ηλεκτρικών & Ηλεκτρικών ειδών
Ιστοσελίδα: http://www.lg.com/gr/business
Ως πρωτοπόρος στις βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις, το τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) συνεχίζει τη δυναμική συνεργασία του με κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Μια τέτοια συνεργασία είναι με το Mandarin Oriental Costa Navarino στην Πύλο.

Το κεντρικό κτίριο αυτού του πολυτελούς ξενοδοχείου φιλοξενεί 13 υπερσύγχρονα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης MultiV 5 heat recovery, τα οποία έχουν εντυπωσιακή συνολική απόδοση 620 KW. Αλλά και οι 21 πολυτελείς βίλες είναι εξοπλισμένες με αντίστοιχα συστήματα MultiV 5, συγκεντρώνοντας συνολική απόδοση 1.530 KW. Έτσι, επιτυγχάνεται ένα μεγαλύτερο επίπεδο άνεσης, καθώς το σύστημα κάθε βίλας θερμαίνει αποτελεσματικά το νερό της πισίνας, βελτιώνοντας πολλαπλά την εμπειρία των επισκεπτών.

Για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε ζεστό νερό, το ξενοδοχείο εξοπλίστηκε με LG Hydrokits, που συνδέονται με τα LG heat recovery συστήματα κλιματισμού. Αυτό διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν άμεσα ζεστό νερό χρήσης χωρίς να διακυβεύεται η ενεργειακή απόδοση.
Ο κεντρικός έλεγχος, ένα βασικό χαρακτηριστικό για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία, γίνεται μέσω 8 χειριστηρίων AC SMART 5. Τα χειριστήρια αυτά όχι μόνο παρέχουν κεντρικό έλεγχο, αλλά και διασυνδέονται αποτελεσματικά με το σύστημα BMS του ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας μια εναρμονισμένη ενοποίηση.

Η εταιρεία με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον και με γνώμονα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του οικολογικού αποτυπώματος, σχεδιάζει προϊόντα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Τα οφέλη των λύσεών είναι πολαπλά:

1. Λειτουργώντας ως αντλίες θερµότητας, εξοικονομούν έως και 80% ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Το υψηλό αυτό ποσοστό επιτυγχάνεται χάρη στην αποτελεσματική αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και του ατμοσφαιρικού αέρα ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, αλλά και στην ανάκτηση θερμότητας από το ψυκτικό μέσο, που αντί να απορρίπτεται στην ατμόσφαιρα, χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού χρήσης.

2. Διατίθενται σε µονάδες µεσαίων και υψηλών θερμοκρασιών (με αποδόσεις από 14 έως 32 kw) και μπορούν να τοποθετηθούν σε νέες και σε υφιστάµενες κτιριακές εγκαταστάσεις.

3. Μπορούν, επίσης, να συνδυαστούν πολλαπλές µονάδες, ώστε να τροφοδοτούν εγκαταστάσεις µε µεγάλες ανάγκες θέρµανσης και παραγωγής ζεστού νερού. Χάρη στην εξελιγµένη τεχνολογία των εξωτερικών µονάδων LG Multi V µε τις οποίες συνδέονται, διατηρούν την απόδοσή τους σταθερή ακόµα και στους -15°C ενώ με τη χρήση δύο ψυκτικών κύκλων, οι μονάδες υψηλών θερμοκρασιών μπορούν να παράγουν νερό έως 80°C, χωρίς τη χρήση ηλεκτρικών αντιστάσεων.

4. Υπάρχει η δυνατότητα στην ίδια εξωτερική µονάδα LG Multi V Heat Recovery να συνδυαστούν εσωτερικές µονάδες κλιµατισµού Hydrokit, με αποτέλεσμα η παράγωγη ζεστού νερού να είναι ακόµα πιο οικονοµική.

5. Εξοικονομούν χώρο, λόγω του μικρού όγκου τους, αλλά και λόγω του ότι δεν απαιτείται αποθηκευτικός χώρος για καυστήρες.

6. Εύκολος, αυτόματος έλεγχος του συστήματος και άμεση παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω του κεντρικού χειριστηρίου AC SMART 5, που ενημερώνει παράλληλα τον χρήστη για βλάβες που μπορεί να προκύψουν.