The Chania Hotel | By Loguers

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Heritage City Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Ιστοσελίδα: https://www.thechaniahotel.com/
Στην καρδιά των Χανίων της Κρήτης, το The Chania Hotel αποτελεί έναν φάρο κληρονομιάς και πολιτισμού, ενσαρκώνοντας την ουσία της ελληνικής και ιδιαίτερα της κρητικής φιλοξενίας.
Σπουδαιότερη κληρονομιά του The Chania Hotel αποτελεί η ίδια η ιστορική τοποθεσία του υπέροχου καταλύματος. Χτισμένο στη διάσημη Πλατεία 1866, που έλαβε το όνομά της προς τιμή της μεγάλης επανάστασης των Κρητών εναντίον των Τούρκων κατακτητών (1866-1869), με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου, το The Chania Hotel ακτινοβολεί τη μακραίωνη ιστορία.
Το επιβλητικό κατάλυμα δεν είναι απλώς ένα μέρος για ξεκούραστη και πολυτελή διαμονή. Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του ξενοδοχείου έδωσε ξανά πνοή σε ένα παλαιότερο κτίσμα με την ονομασία “Ξενοδοχείο Χανιά”, που έστεκε εκεί από τη δεκαετία του 1950 περιμένοντας επί χρόνια σιωπηλά την αναγέννησή του. Το αποκορύφωμα είναι η επιτυχημένη μετατροπή του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, που αποπνέει με υπερηφάνεια την ιστορία του τόπου.
Η δέσμευση του ξενοδοχείου για τη διατήρηση της παράδοσης είναι εμφανής σε κάθε γωνιά του καταλύματος. Το ατμοσφαιρικό La Canea Cafe Bar στο lobby του ξενοδοχείου αποτελεί το πρώτο σημείο ονομαστικής ιστορικής αναφοράς που συναντάει ο επισκέπτης. Η ονομασία “La Canea” προέρχεται από τη Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή La Canea ή Cidonia που έδρευε στα Χανιά. Μάλιστα αυτή η ονομασία των Χανίων ήταν η πιο γνωστή κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας.
Ο ιστορικός συμβολισμός και η αίσθηση της διαχρονικότητας διαπερνούν τα επιμελώς σχεδιασμένα δωμάτια, τα οποία είναι διακοσμημένα με μεγαλοπρεπείς vintage φωτογραφίες τοπίων-ορόσημων και παλαιών κτισμάτων της πόλης που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
Ειδικότερα, οι τέσσερις Deluxe Junior Suites, που φέρουν τις ονομασίες “Μιναρές”, “Αρσενάλι”, “Νεώρια” και “Καρνάγιο”, αναδεικνύουν και αποτίουν φόρο τιμής στα πιο ιδιαίτερα σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της ιστορικής πόλης των Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, η σουίτα Μιναρές έλαβε το όνομά της από τον τόπο λατρείας της οθωμανικής κοινότητας, βαθιά συνυφασμένης με την κληρονομιά του τόπου. Η σουίτα Αρσενάλι εξυμνεί το εξαίσια σχεδιασμένο οικοδόμημα που δεσπόζει με την παρουσία του στο παλιό ενετικό λιμάνι. Τέλος, οι σουίτες Νεώρια και Καρνάγιο παραπέμπουν τιμητικά στα εργαστήρια ναυπηγικής και συντήρησης πλοίων της περιοχής ως αναπόσπαστων τμημάτων της ναυτικής ιστορίας και παράδοσης της πόλης.
Από τις διακεκριμένες ονομασίες-ορόσημο δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο χώρος άθλησης και ευεξίας του ξενοδοχείου, που φέρει τιμητικά την ονομασία “Iron Gates” (Σιδηρές Πύλες). Η ονομασία προήλθε από το στενότερο τμήμα των βράχων, πλάτους μόλις 4 μέτρων και ύψους 300 μέτρων, του διάσημου Φαραγγιού της Σαμαριάς και αποτελεί άμεση αναφορά στη δύναμη της φύσης και την άρρηκτη σύνδεσή της με την κρητική μας κληρονομιά. Οι ιστορικές ονομασίες του ξενοδοχείου ολοκληρώνονται με το υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο Gritty, το οποίο πήρε το όνομά του από τους περίφημους προμαχώνες των οχυρώσεων της πόλης που στέκονται υπερήφανοι φρουροί εδώ και πολλούς αιώνες.
Χτισμένο στην καρδιά των Χανίων, εκεί όπου διασταυρώνονται οι ιστορικές μνήμες του παρελθόντος της Παλιάς Πόλης με τον παλμό του σύγχρονου, πολύβουου αστικού ιστού, το The Chania Hotel λειτουργεί ως ζωντανός τόπος της πολιτιστικής κληρονομιάς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αυθεντική ματιά στην ένδοξη ιστορία της πόλης.

Φωτογραφικό υλικό:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/197DfmHBGYL4Vhbpe1h4eErPNRQIaG0fm