Atrium Ambiance Hotel | By Loguers

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Green Resort
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχείο
Ιστοσελίδα: https://atriumhotel.com.gr/
To Atrium Ambiance Hotel αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο, ατμοσφαιρικό θέρετρο στην πόλη του Ρεθύμνου, που επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια μέσα από την ακλόνητη δέσμευσή του για βιώσιμες παροχές και φιλοξενία. Με σταθερή πολιτική για ορθή περιβαλλοντική διαχείριση, το Atrium έχει υιοθετήσει καινοτόμες «πράσινες» στρατηγικές για την εξοικονόμηση πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ευζωία των πολιτών.
Στο Atrium Ambiance Hotel καθημερινά εκτελούνται όλες οι περιβαλλοντικές διαδικασίες που σχετίζονται με την οικολογική συγκομιδή και την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι δράσεις ανακύκλωσης περιλαμβάνουν τη συλλογή του γυαλιού/πλαστικού/χαρτιού και μπαταριών καθώς και τη διασφάλιση ότι όλα τα απορρίμματα καταλήγουν στους αντίστοιχους κάδους του Δήμου.
Το Atrium Ambiance Hotel έχει κάνει σημαντικά βήματα στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και της εξάρτησής του από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας. Με την ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών πάνελ τελευταίας τεχνολογίας, το ξενοδοχείο αξιοποιεί την άφθονη ελληνική ηλιοφάνεια για την παραγωγή καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτό όχι μόνο τροφοδοτεί τις διάφορες λειτουργίες του ξενοδοχείου, αλλά μειώνει σημαντικά την εξάρτηση από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.
Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη τάση για φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές, το Atrium Hotel έχει εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον χώρο του ξενοδοχείου. Ο σταθμός φόρτισης εξυπηρετούν τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους επισκέπτες που φτάνουν με ηλεκτρικά οχήματα, απλοποιώντας τις βιώσιμες μετακινήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση του ξενοδοχείου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την προώθηση πιο ωφέλιμων ενεργειακών λύσεων.
Η σύγχρονη ψηφιακή εποχή απαιτεί την απρόσκοπτη διασύνδεση των επισκεπτών με το διαδίκτυο κάθε στιγμή της ημέρας. Στο πλαίσιο αυτό, το Atrium εγκατέστησε στον χώρο του ξενοδοχείου ένα πρωτοποριακό ηλιακό παγκάκι, το οποίο προσφέρει την εκπληκτική και απόλυτα οικολογική δυνατότητα στους επισκέπτες να φορτίζουν το κινητό τους με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας ασύρματα και ενσύρματα. Το έξυπνο ηλιακό παγκάκι συνδυάζει το εξαιρετικό πλεονέκτημα ενός συμβατού μέρους χαλάρωσης με την ταυτόχρονη χρήση της ηλιακής ενέργειας για τη φόρτιση των smart κινητών. Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της αφοσίωσης του ξενοδοχείου στην παροχή σύγχρονων ανέσεων με παράλληλη ελαχιστοποίηση των οικολογικών επιπτώσεων.
Το Αtrium Ambiance Hotel αποτελεί φάρο οικολογικής υπευθυνότητας, θέτοντας ψηλά τον πήχη της βιώσιμης πολυτέλειας, αποτελώντας πρότυπο για το μέλλον της ελληνικής φιλοξενίας.

Φωτογραφικό υλικό:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/17guK-FKHzfFxIYouoEYr7aEHTJ68gIBI