NELIOS

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Hotel Digital Marketing Agency
Κλάδος δραστηριότητας: Υπηρεσίες Digital Marketing
Ιστοσελίδα: https://www.nelios.com
Η Nelios, μετά από 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην τουριστική αγορά, έχει κατακτήσει τη θέση του market leader στην παροχή υπηρεσιών digital marketing για ξενοδοχεία όλων των τύπων και κατηγοριών.
Υπηρετώντας πιστά το όραμά της για ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, η Nelios παρέχει ολοκληρωμένο portfolio υπηρεσιών με στόχο την προσέλκυση απευθείας κρατήσεων, οι οποίες αποτελούν πυλώνα βιωσιμότητας όχι μόνο για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση αλλά για ολόκληρο το οικοσύστημα.
Σήμερα οι δυνατότητες online προβολής για τα ξενοδοχεία είναι απεριόριστες, παρέχοντας μεγάλες δυνατότητες στόχευσης και εντοπισμού της ζήτησης αλλά και διαμόρφωσης του κατάλληλου κοινού για κάθε κατάλυμα. O επισκέπτης καταλήγει τελικά σε ένα website λειτουργικά και αισθητικά άψογο όπου μέσα από στρατηγικές UX και πωλήσεων κάνει απευθείας κράτηση. Οι δύο πυλώνες που διασφαλίζουν την επιτυχία σε αυτό το path είναι η σωστή ανάγνωση και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και η βαθιά γνώση των digital εργαλείων. Στη Nelios παρακολουθούμε δεδομένα συμπεριφοράς επισκεψιμότητας και κρατήσεων σε περισσότερα από 500 ξενοδοχειακά websites που έχουμε υλοποιήσει. Αυτό μας δίνει την απαιτούμενη τεχνογνωσία ώστε να λαμβάνουμε τις βέλτιστες αποφάσεις για τους πελάτες μας, διασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό Return on Investment (ROI).
Η διατήρηση του πελατολογίου μας σε ποσοστό 97% με θετικό ROI για τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας, επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Nelios. Μια κατάκτηση που δεν ήρθε εύκολα, αφού απαιτήθηκε σημαντική και συστηματική προσπάθεια, καθώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε δυναμικά, αλλά στη συνέχεια παρουσίασε σοβαρές διακυμάνσεις. Η στρατηγική μας στηρίχθηκε στα ακόλουθα:
1. Day to day παρακολούθηση της συμπεριφοράς των κρατήσεων και της ζήτησης κάθε καταλύματος και ανάλυση αυτών σε συχνότερα meetings με τους πελάτες.
2. Εντατικότερα εσωτερικά meetings για τον εντοπισμό κοινών patterns μεταξύ των πελατών μας και αναζήτηση benchmarks για καλύτερη και πιο προσωποποιημένη συμβουλευτική.
3. Μελέτη και ανάλυση ζήτησης ανά προορισμό ενδιαφέροντος, αγορές στόχους και εντοπισμός ανερχόμενων αγορών με σημαντικό potential.
4. Εφαρμογή agile πρακτικών για την ανατροφοδότηση όλων των παραπάνω πληροφοριών και αναπροσαρμογή των καμπανιών.
5. Εγκατάσταση μηχανισμών real time monitoring ώστε να παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο σημαντικοί δείκτες απόδοσης της επένδυσης και του τελικού εσόδου των πελατών.
Η επίτευξη των παραπάνω, ενισχύεται και από την εξωστρέφεια της Nelios, μέσω επιλεγμένων στρατηγικών συνεργατών όπως η Marketing Greece, η Webhotelier, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και ο ΣΕΤΕ.
Τέλος, και αυτή τη χρονιά συμμετείχαμε στα:
• Grow Greek Tourism Online της Google για την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών σε θέματα και εργαλεία του digital marketing σε περισσότερα από 3.000 στελέχη του κλάδου.
• CapsuleT Accelerator που αποτελεί την κοιτίδα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που συνδυάζει τεχνολογία και τουρισμό. Η συνεισφορά μας πέρα από χορηγική ήταν και σε επίπεδο κριτών, μεντόρων αλλά και διοργάνωσης εκπαιδευτικού workshop σε θέματα digital marketing.
Η μακρόχρονη εμπειρία της Nelios, η διαρκής αναζήτηση νέων λύσεων και ενίσχυσης της τεχνογνωσίας της, η προσέλκυση αξιόλογων επαγγελματιών σε μια σύγχρονη και δυναμική ομάδας και τα επιτυχημένα case studies πελατών της, επισφραγίζονται από πλήθος διακρίσεων. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει λάβει περισσότερες από 20 βραβεύσεις για τις υπηρεσίες που προσφέρει και τα αποτελέσματα που επιδεικνύει υπερήφανα για τους πελάτες της!