NELIOS for MarBella Collection

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel WebSite
Κλάδος δραστηριότητας: Υπηρεσίες Digital Marketing
Ιστοσελίδα: https://nelios.com
Πελάτης Mar-Bella Collection
Η Nelios, market leader στην κατασκευή ξενοδοχειακών conversion optimized websites, στοχεύει αποκλειστικά σε σχεδιασμό με έμφαση στην εμπειρία που θα βιώσει ο επισκέπτης αλλά και στην προσέλκυση απευθείας κρατήσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο website του ομίλου Mar-Bella Collection.
Ενσωμάτωση brand και επικοινωνιακού μηνύματος
Το 2023, ο όμιλος ανακοίνωσε την επιστροφή στις «ρίζες» του αλλάζοντας το brand name από Marbella Collection σε Mar-Bella Collection (όπου Mar Θάλασσα και Bella Όμορφη). Με αυτό τον τρόπο δίνεται έμφαση στη σύνδεση της οικογένειας με τη θάλασσα και συγκεκριμένα με το Ιόνιο Πέλαγος και την ομορφιά του.
Στόχος του νέου website ήταν η ενσωμάτωση του Mar-Bella Collection brand και ταυτόχρονα ο σεβασμός στην μοναδική ταυτότητα του κάθε ξενοδοχείου.
Clickless Approach Menu
Το μενού παρουσιάζει απευθείας όλα τα ξενοδοχεία, δίνοντας την επιλογή στο χρήστη να περιηγηθεί σε όλες τις ενότητες όλων των ξενοδοχείων ταυτόχρονα (μείωση 30% των κλικς περιήγησης). Σκοπός είναι ο χρήστης να δει εύκολα τί προσφέρει το Mar-Bella Collection, ώστε να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει: MaBella για Οικογενειακή Ευτυχία, Nido για Απόδραση Ενηλίκων, Elix για Περιπέτεια.
Use of narrative and tone of voice
Ο χρήστης στην αρχική σελίδα, μπορεί να δει την ιστορία της Οικογένειας Mar-Bella και τη σύνδεσή της με το Ιόνιο.
Χρήση φωτογραφίας και χρωμάτων
Επιλέχθηκαν εικόνες με θέμα το νερό για να ενισχυθεί η ιδέα αυτής της σύνδεσης. Οι εικόνες προκαλούν συναισθήματα ηρεμίας, προσκαλώντας τον χρήστη να ανακαλύψει τις εμπειρίες που προσφέρει το Mar-Bella Collection σε κάθε τύπο οικογένειας.
Το Ιόνιο Πέλαγος αποτελεί ένα μείγμα πράσινου και μπλε σε συνδυασμό με την κρεμ ακτογραμμή. Αυτή η χρωματική παλέτα χρησιμοποιήθηκε για να επισημάνει την ταυτότητα κάθε ξενοδοχείου καθώς και την ταυτότητα του Ομίλου.
UX/UI
Χρησιμοποιώντας βασικά KPIs, αξιολογήσαμε το περιεχόμενο του προηγούμενου ιστότοπου με σκοπό να λάβουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο δόμησης του νέου. Επικεντρωθήκαμε στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου, όπως και στην αποφυγή των ‘’σημείων πόνου’’ που εντοπίστηκαν στον προηγούμενο ιστότοπο.
Παράλληλα με την αρχιτεκτονική του περιεχομένου, σχεδιάσαμε wireframes για να εξειδικεύσουμε το ταξίδι του χρήστη για διαφορετικά σενάρια χρηστών. Με βάση τα ευρήματα της έρευνάς μας ακολούθησε ο σχεδιασμός για desktop και mobile.
Ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου - CMS
Ο ιστότοπος αναβαθμίστηκε σε ένα CMS το οποίο επιτρέπει ευέλικτο έλεγχο του περιεχομένου: σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν μελετημένες ενότητες που έδωσαν στην ομάδα της Mar-Bella την ευελιξία να διαφοροποιεί οπτικά το περιεχόμενο ανάλογα με τις απαιτήσεις της. Αυτή η προσέγγιση απλοποιεί τη συντήρηση του ιστότοπου, εξασφαλίζει τη συνοχή ενώ ταυτόχρονα το καθιστά βασικό εργαλείο για φιλική προς τον χρήστη εμπειρία.
SEO friendly
Η βαθμολογία του νέου ιστότοπου για mobile και desktop είναι εξαιρετική:
• SEO 97%
• Performance 99%
Κατά την ανάπτυξη του ιστότοπου εφαρμόστηκε η δέουσα επιμέλεια για τη χρήση των βέλτιστων πρακτικών περιλαμβάνοντας:
• Mobile - first approach
• Καταλληλότητα και βελτιστοποίηση περιεχομένου
• Φιλική προς το χρήστη δομή URL
• Logical link structure
• Ενσωμάτωση Social Media
• Page indexing
Conversion optimized
Το νέο website συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω φέρει αυξημένο conversion rate (+26%) και αυτή είναι και η απόδειξη της επιτυχίας του συνολικού εγχειρήματος.