NELIOS for Koia All-Suite Wellbeing Resort

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Digital Advertising and performance campaign
Κλάδος δραστηριότητας: Digital Marketing Agency
Ιστοσελίδα: https://www.nelios.com
Πελάτης: Koia All-Suite Wellbeing Resort
Η Nelios, μετά από 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην τουριστική αγορά της χώρας
μας, έχει κατακτήσει τη θέση του market leader στην παροχή υπηρεσιών digital marketing αποκλειστικά για ξενοδοχεία και προορισμούς.
Υπηρετώντας πιστά το όραμά της για ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, η Nelios παρέχει ένα ολοκληρωμένο portfolio online υπηρεσιών με στόχο την προσέλκυση απευθείας κρατήσεων που επιφέρει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται.
Με βασικό γνώμονα την πορεία που ακολουθεί ο σύγχρονος ταξιδιώτης στο online περιβάλλον, εκμεταλλεύεται με τον βέλτιστο τρόπο τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν όλα τα σύγχρονα εργαλεία digital marketing όπως conversion optimized websites, social media, search engines marketing, display advertising, video ads, email marketing, travel blogs, κ.α. Η στρατηγική επένδυση των ξενοδοχείων στο digital marketing και η σωστή τοποθέτησή τους μέσα σε αυτό το δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, τους προσφέρει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν απευθείας με το ιδανικό κοινό, μειώνοντας σημαντικά την εξάρτησή τους από ενδιάμεσους.
Χαρακτηριστική περίπτωση όπου η Nelios υλοποίησε μια απολύτως επιτυχημένη στρατηγική digital marketing για το πρωτοεμφανιζόμενο Koia All-Suite Wellbeing Resort στη Κω.
Βασικός στόχος και εδώ ήταν η ενίσχυση του online performance καθώς και η παράλληλη αύξηση των direct κρατήσεων. Οι καμπάνιες που διενεργήθηκαν δεν στηρίχθηκαν μόνο σε brand keywords αλλά και σε generic, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκαν display & remarketing καμπάνιες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατηγική digital marketing του KOIA περιλάμβανε social ads, καθώς και καμπάνιες awareness.
Όλες οι παραπάνω ενέργειες στόχευαν σε ποικίλες αγορές, η επιλογή των οποίων στηρίχθηκε τόσο στις χώρες που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας στην Κω ως προορισμό, όσο και σε αυτές που ταιριάζουν στο ιδιαίτερο θεματικό concept του καταλύματος. Μερικές από αυτές είναι Η Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Αμερική, Ελβετία, Βέλγιο, Αυστραλία και Ην. Αραβικά Εμιράτα.
Δεδομένου ότι φέτος ήταν η πρώτη σεζόν λειτουργίας του καταλύματος, οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα σύγκρισης με προηγούμενα έτη, βασικός στόχος ήταν η ανάδειξη του website του ξενοδοχείου ως βασική πηγή εσόδων κρατήσεων. Πράγματι, η Nelios κατάφερε να επιτύχει απευθείας κρατήσεις σε ποσοστό 76% επί του συνόλου των κρατήσεων που έλαβε το κατάλυμα. Σημαντικό είναι επίσης και το ROI στις Adwords καμπάνιες, το οποίο ανέρχεται σε ποσοστό 14,19%.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν τη στρατηγική digital marketing που υλοποίησε η Nelios για το KOIA ως απολύτως επιτυχημένη και θέτουν τις ιδανικές βάσεις για την αποδοτική πορεία του καταλύματος στις προσεχείς σεζόν.