Jenny’s Rooftop Restaurant Bar

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel Restaurant
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Μακριά από τα φώτα της πόλης, ατενίζοντας απρόσκοπτα τον Αττικό ουρανό, το Jenny’s Rooftop από τον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport υποδέχεται τους ταξιδιώτες του κόσμου στην αιώνια πόλη της Αθήνας, έχοντας δημιουργήσει ένα χώρο όασης, για να προσφέρει στους επισκέπτες του μια αυθεντική, Ελληνική γευστική εμπειρία.
Μόλις με 4 μήνες λειτουργίας, το Jenny’s Rooftop Restaurant Bar, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις του ελληνικού και ξένου κοινού, αφήνοντας μόνο τις καλύτερες των εντυπώσεων (5/5 Tripadvisor, 5/5 Google).
Στόχος του Jenny’s, να αποτελέσει μία, υψηλών προδιαγραφών γαστρονομική πρόταση για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, τους ταξιδιώτες του αεροδρομίου, αλλά και τους Αθηναίους που ψάχνουν το καινούργιο, εναλλακτικό και διαφορετικό, μακριά από την οχλαγωγία της Αθήνας.
Το «σπίτι» του Jenny’s έπρεπε να αποπνέει την ατμόσφαιρα μίας αρχέγονης εστίας, γεμάτη ζεστασιά αλλά εξάπτοντας και την φαντασία του επισκέπτη. Σε συνεργασία με ένα από τα πιο γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία της Ευρώπης, την LRV (https://lazarorosaviolan.com/ ), και με την προσωπική επιμέλεια του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Lazaro Rosa Violan, εμπνεύστηκε ένας ιδιαίτερος χώρος που συνδυάζει εμβληματικά ένα σκηνικό ονείρου με την άνεση. Χρώματα της γης, αποχρώσεις του ουρανού και απεικονίσεις της φύσης, υφές και αρώματα της Μεσογείου, που συνδυαστήκαν άψογα μέσα από τον εντυπωσιακό αριθμό των 120 διαφορετικών υλικών, αγκαλιάζουν τους επισκέπτες για να τους μεταφέρουν νοητά μακριά από την κίνηση της πόλης. Ο εσωτερικός χώρος αναδεικνύει τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, ενώ η ειδικής κατασκευής βεράντα, έχει μεταμορφωθεί σε ένα ξεχωριστό κήπο, αποκλειστικά με φυτά της ελληνικής φύσης, που με την βοήθεια της τεχνολογίας και της αρχιτεκτονικής, καταφέρνει να απομονώνει τη βοή των αεροσκαφών, αλλά και να αφήνει το βλέμμα να απολαμβάνει τη μαγεία των φώτων και της λάμψης του αεροδρομίου.
Το ιδιαίτερο περιβάλλον έρχεται να συνοδεύσει φυσικά και μια αυθεντική γαστρονομική πρόταση. Το μενού εστιάζει στην τέχνη της γαστρονομίας μέσα από την φιλοσοφία της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο φρέσκα, εκλεκτής ποιότητας, υλικά δημιουργήθηκε ένας υπέροχος συνδυασμός από προσεκτικά επιμελημένα πιάτα που αποκαλύπτουν τις ζωντανές γεύσεις της δημιουργικής ελληνικής μεσογειακής κουζίνας. Το γαστρονομικό ταξίδι των καλεσμένων επιμελήθηκε η ομάδα των Chef του ξενοδοχείου, με πιλότο τον Executive Chef Παναγιώτη Γιακαλή και τον Πέτρο Φωτείνη.
Το μενού συνοδεύει μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών με 45 διαφορετικές ετικέτες, Ελλήνων και ξένων οινοποιών ενώ η λίστα cocktail έχει εμπνευστεί από ιδιαίτερα ελληνικά στοιχεία για να αποδίδει την πραγματική έννοια του signature cocktail. Η λίστα των ποτών και κρασιών έχει επιλεγεί με φροντίδα και προσοχή από τον bar manager του Sofitel Athens Airport Σπύρο Πανδή και τον σύμβουλο ποτών του ομίλου Μήτση, Χρήστο Χουσέα.
Το Jenny’s Rooftop έχει σχεδιαστεί για να ενσαρκώνει τις ιδέες της απόλυτης φροντίδας, του σεβασμού στον πελάτη και αδιαμφισβήτητα, την αίσθηση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας. Με καρδιά και ψυχή πίσω από το όλο εγχείρημα την Τζένη Μήτση, μέλος της οικογένειας του Ομίλου Μήτση, η οποία οραματίστηκε αυτό το πρωτότυπο εστιατόριο, έχοντας δώσει αγάπη και φροντίδα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, είναι πανταχού παρούσα σε κάθε γωνιά του, όντας μία πραγματικά σπάνια οικοδέσποινα.