BCA College - Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Hotel Education Provider
Κλάδος δραστηριότητας: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ιστοσελίδα: https://www.bca.edu.gr/
Όραμα


Όραμα του BCA College είναι η προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προσφέροντας σπουδές άρρηκτα συνδεδεμένες µε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της τουριστικής αγοράς εργασίας, των τεχνολογικών εξελίξεων και σε άμεση εναρμόνιση με τις αρχές βιωσιμότητας που τοποθετούν στο επίκεντρο, το περιβάλλον και την κοινωνία,



Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση του BCA βασίζεται:

στην προσφορά επίκαιρης και επιστηµονικά τεκµηριωµένης ακαδηµαϊκής γνώσης
στην καλλιέργεια των κατάλληλων δεξιοτήτων µέσω βιωµατικής µάθησης, εκπαιδευτικών επισκέψεων και πρακτικής άσκησης, ώστε οι φοιτητές να εφαρµόζουν στην πράξη αυτά που θεωρητικά γνωρίζουν
στη µεταλαµπάδευση των σωστών στάσεων και συµπεριφορών και στην καλλιέργεια των απαραίτητων Soft Skills. Δεξιοτήτων που μετατρέπουν τους σπουδαστές σε οµαδικούς παίκτες, άτομα που διαθέτουν ενσυναίσθηση και µπορούν να εµπνεύσουν τους συνεργάτες τους
στην αξιοποίηση και στην κατανόηση των δυνατοτήτων που η τεχνολογία προσφέρει
στην καλλιέργεια των αρχών βιωσιμότητας και στο σεβασμό του περιβάλλοντος και της ευρύτερης κοινωνίας

To BCA προσφέρει προπτυχιακές, µεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Επίσης, Executive Education με διαδραστικά Workshops για reskilling και upskilling.

Στο ΒΑ Hospitality and Tourism Management εμπεριέχεται υποχρεωτική πρακτική άσκηση τετράµηνης διάρκειας, σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Οι φοιτητές του BCA μπορούν:
να ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους στην Ελλάδα και να τους απονεμηθεί ο τίτλος Bachelor από το University of West London,
να ολοκληρώσουν τα πρώτα τρία έτη σπουδών τους στην Ελλάδα λαμβάνοντας το Diploma από το University of West London και να συνεχίσουν το τελευταίο έτος σπουδών στο εξωτερικό, λαµβάνοντας το Bachelor από τα κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, της Glion (No 4) και της Les Roches (No 5). Τοποθετώντας τους αποφοίτους μας στην elite των διοικητικών στελεχών

Η συνεργασία του BCA College µε τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισµούς ήταν το αποτέλεσµα ενός εξονυχιστικού ελέγχου όλων των εκπαιδευτικών προγραµµάτων μας. Συνιστά δε σηµαντική «ψήφο εµπιστοσύνης» στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού έργου του BCA College.

Καινοτομία

Καινοτοµία του εκπαιδευτικού µας ιδρύµατος συνιστά η δηµιουργία µιας προσομοίωσης ενός πεντάστερου ξενοδοχείου για την πρακτική εφαρμογή όλων των λειτουργιών µιας ξενοδοχειακής µονάδας.

Η βιωµατική µάθηση του BCA ενδυναµώνεται περαιτέρω µε την εθελοντική συµµετοχή των φοιτητών σε διαφορετικές δράσεις MICE, εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτικές ασκήσεις.

Το BCA παρέχει εκπαίδευση από καταξιωµένους ακαδηµαϊκούς καθώς και εξαιρετικούς επαγγελµατίες των σηµαντικότερων τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Το 68% των καθηγητών του BCA College διαθέτουν διδακτορικό τίτλο σπουδών και ερευνητικό έργο πάνω στο αντικείμενο διδασκαλίας τους. Παράλληλα, τα μαθήματα μας γίνονται με τη μορφή συνδιδασκαλιών όπου σε κάθε μάθημα συνυπάρχουν και συνδιδάσκουν 2 με 3 καθηγητές. Πολύ σημαντικό είναι ότι το 86% των καθηγητών μας είναι διοικητικά στελέχη στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, προσφέροντας επίκαιρη και άκρως χρηστική γνώση στους φοιτητές μας.

Αντίκτυπος

Το BCA λειτουργεί ως ακαδηµαϊκός εταίρος της Regeneration, της Τράπεζας Πειραιώς, της ΕΞΑΑΑ, του Ιδρύματος Δασκαλαντωνάκη, του Mitsis Hotels, του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου κ.α.

Το ποσοστό ικανοποίησης των φοιτητών του BCA κατακτά το 96,7%. Τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ικανοποίησης αποτελούν απόδειξη της σηµασίας της βιωµατικής µάθησης και της πετυχηµένης διασύνδεσης του BCA µε την Τουριστική Αγορά Εργασίας.

Στο BCA δημιουργούμε στελέχη που µπορούν και επιθυµούν να αναβαθµίσουν το τουριστικό τοπίο της χώρας µας.


Συνοψίζοντας. Media – Ready Synopsis.

Το BCA College προσφέρει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση που συνδυάζεται με βιωματική εκπαίδευση στην προσομοίωση ενός 5-star Hotel. Αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που η τεχνολογία προσφέρει, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Επιτυγχάνει 100% επαγγελματική απορρόφηση, συνεργασία με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των φοιτητών.