Grecotel Hotels & Resorts

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel Brand
Κλάδος δραστηριότητας: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel στις 40 ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται (60 σε όλη τη 45χρονη πορεία του), έχει δυναμικότητα φιλοξενίας που αγγίζει τα 6.500 δωμάτια (17.000 κρεβάτια). Στα ξενοδοχεία του πραγματοποιούνται πάνω από 2.000.000 διανυκτερεύσεις ετησίως από 350.000 επισκέπτες, ενώ βρίσκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς, ποσοστό υπερδιπλάσιο της αμέσως επόμενης εταιρείας.

Οι 6.700 εργαζόμενοι που απασχολούνται στις επιχειρήσεις του Ομίλου και σε συντριπτικό ποσοστό προέρχονται από τις περιοχές που εδρεύουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, τον καθιστούν τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργοδότη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα, τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Η Grecotel, πρωτοπόρος στην συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, δημιούργησε, εκτός των άλλων, το πρώτο πρόγραμμα προνομίων στον Τουρισμό (loyalty programme) σε πελάτες στην Ελλάδα. Σήμερα το Privilege Club του Ομίλου αριθμεί πάνω από 540.000 μέλη.

Ο Όμιλος έχει τιμηθεί με χιλιάδες Διεθνή Βραβεία από Τουριστικούς Οργανισμούς, Τour Οperators και Διεθνείς Ενώσεις, για την ποιότητα των υπηρεσιών του, την συνεισφορά του στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τις πρωτοβουλίες του για την διατήρηση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας- ήδη από το 1992 δημιούργησε Τμήμα Περιβάλλοντος. Διαθέτει 8 γραφεία πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, ενώ οι πελάτες των ξενοδοχείων του προέρχονται από 170 χώρες.