Hydrea, μέλος της HotelBrain International

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Historic Resort
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Ιστοσελίδα: https://www.hydrea.gr/
To Hydrea Exclusive Hospitality μέλος της Hotelbrain International διεκδικεί τη διάκριση του στην κατηγορία Βest Greek Historic Resort.
Το ξενοδοχείο Hydrea Exclusive Hospitality στο νησί της Υδρας, βρίσκεται στο ιστορικό αρχοντικό του Φραγκίσκου Βούλγαρη, το οποίο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχοντικά του 1800.
Το αρχοντικό και ιστορικό αυτό κτίριο, χαρακτηρίστηκε από την υπηρεσία αρχαιoτήτων και το υπουργείο πολιτισμού ιστορικό μνημείο και μουσείο. Η ιστορική αξία του κτιρίου υπογραμμίζεται, παράλληλα, και από τα στοιχεία που έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτα σε αυτόν στο πέρασμα των χρόνων. Το δάπεδο, ύστερα από τεράστια δουλειά που καταβλήθηκε, αφαιρέθηκε σχολαστικά και αποθηκεύτηκε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επανατοποθετήθηκε, με στόχο να διατηρηθεί στο δυνατόν καλύτερη κατάσταση.
Η μαρμάρινη κρήνη στην αίθουσα χορού και το πατάρι των μουσικών έχουν διατηρηθεί. Ελαιογραφίες γνωστών ζωγράφων ιστορικής αξίας με ναυτικό κυρίως περιεχόμενο, έχουν επίσης διατηρηθεί σε κεντρικούς χώρους του καταλύματος.
Αρκετά χειρόγραφα υψηλής αξίας που βρέθηκαν στο αρχοντικό δόθηκαν σε μουσεία. Πολλά όμως από αυτά, καθώς και πίνακες της εποχής φιλοξενούνται ακόμα στο Hydrea, και συγκεκριμένα στην κεντρική σάλα.
Το Ηydrea αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχοντικά του 1800. Είναι ένας χώρος μοναδικός που μας ταξιδεύει στο χρόνο και ειδικότερα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το 2010 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο αφού πρώτα ανακαινίστηκε από εξειδικευμένους μηχανικούς που κράτησαν αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της εποχής. Συνδυάζει αρμονικά την κουλτούρα, την ιστορία και την αισθητική του 1800 με αυτή του σήμερα. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα και ως ιστορικό μνημείο και μουσείο.

https://ethosmediasa.sharepoint.com/:f:/s/Guests_Share/Esf1K-Daz1FNqZXo6RE4EIsB7qMP4z7VPRr5VJsgETlMYg?e=sN7gtU