ANASTASIA HOTEL & SUITES MEDITTERANEAN COMFORT

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Hotel Breakfast
Κλάδος δραστηριότητας: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ιστοσελίδα: https://www.anastasiahotel.com.gr
BREAKFAST @ KOUZINA
Μετατροπή χώρου πρωινού μπουφέ.

Το “κουζίνα project” είναι μια ιδέα που γεννήθηκε για να τονώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό χαρακτήρα και το οικογενειακό κλίμα που ήδη ακολουθούμε στο ξενοδοχείο.
Πρόκειται για ένα οικογενειακό ξενοδοχείο 29 δωματίων που ξεκίνησε την λειτουργία του σαν ενα ξενοδοχείο 3* με πρώτη χρονιά λειτουργίας του το 2008. Σαν κύριο χαρακτηριστικό του είχε από την πρώτη μέρα λειτουργίας την προσωπική σχέση της οικογένειας μας με τους επισκέπτες.

Μέσω αυτής της σχέσης έχουμε χτίσει ισχυρούς δεσμούς με επαναλαμβανόμενους επισκέπτες σ' αυτά τα 15 χρόνια, με οικογένειες στην κυριολεξία να μεγαλώνουν τα καλοκαίρια τα παιδιά τους στο χώρο μας.
Λόγω της αναβάθμισης του ξενοδοχείου σε 4* και της αλλαγής των τιμών ήταν απαραίτητη και η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας σε ολους τους τομείς του ξενοδοχείου σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις .
Όμως απαραίτητη προυποθεση ηταν να μην χαθεί η αίσθηση του οικογενειακού περιβάλλοντος και της φιλικής ατμόσφαιρας και έτσι ανακαινίσαμε το χώρο του πρωινού φτιάχνοντας έναν χώρο ο οποίος θυμίζει κουζίνα σπιτιού.

Πίσω από αυτή την κίνηση θέλαμε να δώσουμε στον επισκέπτη την αισθηση ότι το πιο σημαντικό για εμάς γεύμα της ημέρας θα το γευτεί σε ένα οικείο περιβάλλον, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και κυρίως ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές της περιοχής μας.
Τονώνουμε σημαντικά την σύνδεση των επισκεπτών με την περιοχή καθώς τα περισσότερα προϊόντα μας προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς όπως τυριά, μέλια (με ενα απο αυτα να ειναι πλεον και ΠΟΠ), φρούτα, λαχανικά, αυγά κτλ. Προσφέρουμε την δυνατότητα σε επιλεγμένες ημερες της εβδομάδας σε παραγωγούς να πάρουν μέρος στη διαδικασία του πρωινού και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό μας. Αυτή διαδικασία αναδεικνύει ακόμα περισσότερο και την δική μας προσπάθεια μιας και όλα τα αρτοσκευάσματα οι μαρμελάδες, οι πίτες και τα γλυκά είναι δικής μας παραγωγής.

Σαν επακόλουθο όλων των παραπάνω προσφέρουμε τη δυνατότητα διάδρασης με τους επισκέπτες μας. Κάθε πρωί παρασκευάζουμε μπροστά τους, και τους καλούμε να μας βοηθήσουν αν το επιθυμούν, παραδοσιακά κουλούρια, πίτες, παραδοσιακά γλυκά καθώς και το ψωμί της ημέρας. Όλα τα παραπάνω ψήνονται την στιγμή της παρασκευής τους στο φούρνο της “Κουζίνας” μας που βρίσκεται στο χώρο του πρωινού χαρίζοντας σε όλους τις μυρωδιές των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας.

Ύστερα από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου μας χώρου, της νέας μας ιδέας τα σχόλια που έχουμε λάβει τόσο για την αισθητική όσο και για τον τρόπο με τον οποίον προωθούμε την τοπική μας παράδοση είναι άκρως κολακευτικά.