Grand Hotel Palace

Υποψήφιος στην κατηγορία Best Greek Sustainable Hotel
Κλάδος δραστηριότητας: Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις
Ιστοσελίδα: https://www.grandhotelpalace.gr
Το Grand Hotel Palace βραβεύεται για 8 συνεχόμενα έτη με το eco-label Green Key και έχει πιστοποιηθεί και για το 2023 επικυρώνοντας με αυτόν το τρόπο πως οι λειτουργίες και οι διαδικασίες του σέβονται το περιβάλλον.
Το οργανωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής δράσης που εφαρμόζει περιλαμβάνει διαδικασίες και μηχανισμούς στους τομείς εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ορθής διαχείρισης και διάθεσης αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης και ενημερώνει, εκπαιδεύει και ευαισθητοποιεί προσωπικό και πελάτες.
Το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό, περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό οργανισμό We4all ο οποίος θα ανέλαβε την δενδροφύτευση και μετέπειτα φροντίδα 120 δέντρων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. O αριθμός των δέντρων συμβολίζει κάθε μέλος της ομάδας του Grand Hotel Palace.
Το ξενοδοχείο συμμετείχε σε ένα νέο πρόγραμμα το Zero Waste – Future Loading και έχει λάβει βεβαίωση ως επίσημο μέλος του 1ου Δικτύου ZeroWasteHoReCa στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη με την συμμετοχή οργανισμών όπως η Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης (ΜΚΟ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Τουρισμού, ΣΕΤΕ και ΕΦΕΤ.
To ξενοδοχείο συμμετέχει σε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων της Cigaret Cycle και είναι το πρωτο #gopafree ξενοδοχείο στην Ελλάδα
Το Grand Hotel Palace έχει λάβει Silver βραβείο ως Best Greek Sustainable Hotel ξενοδοχείο πόλης στην Ελλάδα για το 2022 στα Greek Hospitality Awards.
Δημιούργησε μια καινοτόμα υπηρεσία για ‘πράσινες εκδηλώσεις’.
Μια βιώσιμη εκδήλωση είναι αυτή που σχεδιάζεται, οργανώνεται και υλοποιείται με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και αφήνει μια ευεργετική κληρονομιά για την κοινότητα και όλους τους εμπλεκόμενους.
Οι πράσινες εκδηλώσεις βασίζονται στους παρακάτω πυλώνες :
«Είναι ένα πιστοποιημένο για τις περιβαλλοντικές πρακτικές ξενοδοχείο»
«Υποστηρίζει ‘πράσινη’ τεχνολογία»
-Μενού / Κατάλογοι Εστιατορίων/ Bar / Room Service με χρήση QR code
-Ενημερωτική οθόνη με πληροφορίες στην Υποδοχή
-Web Check in στα δωμάτια (paperless)
-Mobile access στα δωμάτια
-Εικονική περιήγηση 360° μέσω site (χωρίς μετακίνηση)
-Ηλεκτρονική́ ένδειξη στα δωμάτια “Do not disturb” και “Please make my room’’
-Δωμάτια με ατομικό́ A/C με φίλτρα ενεργού́ άνθρακα και ψηφιακούς θερμοστάτες (Deluxe)
-Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης φωτισμού (KNX) στους συνεδριακούς χώρους (χρονοδιακόπτες/ dimmer) και χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας
-Παροχή δωρεάν ασύρματου δικτύου
«Δημιουργεί ‘πράσινες’ επισιτιστικές επιλογές»
-Ειδικά Green Menus με βάση τοπικά, βιολογικά και εποχιακά προϊόντα
-Coffee Break/ Light Lunch/ Cocktail στο ‘The Garden’ ένα φυσικό κήπο στο ξενοδοχείο
-Μπλοκ σημειώσεων από ανακυκλώσιμο χαρτί και ανακυκλώσιμα οικολογικά στυλό
-Eπαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, λινά, βιοδιασπώμενα καλαμάκια
-Ανακύκλωση των υλικών μετά το πέρας της εκδήλωσης (Χαρτί, Γυαλί, Πλαστικό, Μπαταρίες, Λαμπτήρες, Καμένα έλαια)
-Αξιοποίηση πλεονάζοντος φαγητού
«Ενθαρρύνει για ΄πράσινη’ μετακίνηση»
Προτροπή για χρήση του Shuttle Bus του ξενοδοχείου και εναλλακτικών μορφών μετακίνησης (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποδήλατα)
Στην περίπτωση του Grand Hotel Palace η ενασχόληση με την περιβαλλοντική πολιτική σε αυτή την έκταση προέρχεται βασικά από την φιλοσοφία της διοίκησης όπου επίκεντρο και πρωταρχική θέση κατέχει ο σεβασμός για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την τοπική κοινωνία