6th Health Innovation Conference-Απολογισμός

6th Health Innovation Conference-Απολογισμός

To 6th Health Innovation Conference με τίτλο «Η καινοτομία κλειδί για την αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας»,  πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά στις 12 Απριλίου 2022 από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business & το portal virus.com.gr. 

Συμμετείχαν 22 ομιλητές και αναπτύχθηκαν δύο panels όπου αναδείχθηκαν οι δυνατότητες της επιστημονικής κοινότητας και της εγχώριας αγοράς ως προς την καινοτομία μέσα από τις σημαντικές ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις έγκριτων εκπροσώπων της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο του 6th Health Innovation Conference διεξήχθη Ειδική Συνάντηση Εργασίας με φυσική παρουσία στελεχών εταιρειών του κλάδου με θεσμικούς με θέμα: «Ψηφιακή Υγεία – Διαχείριση δεδομένων υγείας».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μέσα από την LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού να το παρακολουθήσουν από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρείες που υποστήριξαν χορηγικά το συνέδριο, όλους τους φορείς που μας παρείχαν την αιγίδα τους, τους χορηγούς επικοινωνίας καθώς και όλους τους συμμετέχοντες!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
CEO, ethosGROUP

Το 6th Health Innovation Conference διεξήχθη ψηφιακά, με μετάδοση από τη LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events του ethosGROUP.

LiveOn_New

Καλωσόρισμα:

Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr

Στην εναρκτήρια προσφώνησή του ο κ. Νεγκής τόνισε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία έχει καταφέρει να αποδείξει την δυναμική της παρά την δύσκολη συγκυρία.

Χαιρετισμός:

Γεώργιος Τουσίμης, Αντιπρόεδρος, PhRMA Innovation Forum Greece – Γενικός Διευθυντής, Amgen Ελλάδας & Κύπρου

Ο κ. Τουσίμης, τόνισε την ικανότητα του να καινοτομούμε σήμερα. Χάρη στα δεδομένα που παρέχουν ισχυρές γνώσεις για τη ανθρώπινη βιολογία και τους μηχανισμούς των
διάφορων ασθενειών, διασφαλίζεται η επιτυχία των ερευνητικών μας προγραμμάτων,
μειώνεται πλέον στο μισό ο χρόνος που απαιτείται για την ανακάλυψη ενός νέου
φαρμάκου.

Κεντρική Ομιλία: “Bioengineering as the driver of solutions in medicine”

Prof. Vasilis Ntziachristos MSc PhD,Chair of Biological Imaging (CBI) – Technical University Munich, Germany Director Institute of Biological and Medical Imaging (IBMI) – Helmholtz Zentrum München, Germany

Ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, Prof. Ntziachristos, στάθηκε στον ρόλο των μηχανικών για την μεταφορά της καινοτομίας από το επίπεδο της έρευνας στην φαρμακευτική λύση, δηλαδή σε ένα καλύτερο μοντέλο μεταφραστικής έρευνας.

Panel Ι: «Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την έρευνα και την καινοτομία στην υγεία»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

  • Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ερευνητής, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ
  • Φώτης Σακελλαρίδης, Πρόεδρος & CEO, Theracell
  • Ιωάννα Ι. Κούκλη, PhD, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Pharmassist Ltd – Πρόεδρος, Hellenic BioCluster
  • Δρ Αθανάσιος Κοτσιαρός, Government Affairs Manager, AbbVie Pharmaceuticals

Ενότητα 1: Ο ρόλος της καινοτομίας στην αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας

Ομιλία-Παρουσίαση: «Μεγιστοποίηση της κλινικής και οικονομικής αποτελεσματικότητας των ιατρικών υπηρεσιών, με ανάπτυξη διαδικασιών Κλινικού Ελέγχου (Clinical Audit) στους παρόχους Υγείας»

Θανάσης Παπαμίχος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας

Ο κ. Παπαμίχος, στην ομιλία του υπογράμμισε την αναγκαιότητα του κλινικού ελέγχου. Η εφαρμογή του στην Ελλάδα κυρίως όμως στον ιδιωτικό τομέα (ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες) εξασφάλισε έως 24% μείωση του κόστους ιατρικών εξόδων και έως 45% μείωση της μέσης διάρκειας νοσηλείας.

Ομιλία-Παρουσίαση: «DRG και Ψηφιακή αναβάθμιση Νοσοκομείων»

Δρ Παντελής Μεσσαρόπουλος MD, MSc, PhD(c), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.)

Για την σύνδεση της καινοτομίας και αναβάθμισης των νοσοκομείων μίλησε ο κ. Μεσσαρόπουλος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα νέα εργαλεία DRG που βοηθούν στη μετάβαση στη νέα εποχή. Υπογράμμισε την υπερπήδηση εμποδίων όπως της γραφειοκρατίας, την κατάργηση φυσικών αρχείων, καθώς την ομογενοποίηση ιατρικών πληροφοριών, τη δυνατότητα ελέγχων από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

Ομιλία-Παρουσίαση:

Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ανάπτυξη της τεχνολογίας οδηγεί στη ταχύτερη ανάπτυξη νέων θεραπειών». Με την σκέψη προσανατολισμένη στη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών, η καινοτομία μπορεί να αξιοποιηθεί «για να ανασχεδιάσουμε το τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας ακόμη και σε πολίτες σε απομακρυσμένα σημεία».

Ομιλία-Παρουσίαση: “The role of innovation in the improvement of the healthcare system”

Κωνσταντίνος Γεωργίου, Επικεφαλής Consulting & Έρευνας Αγοράς, IQVIA Ελλάδος

Ο κ. Γεωργίου έκανε μνεία στα κόστη της υγειονομικής περίθαλψης που αυξάνονται συνεχώς περίπου 2% σε ετήσια βάση καθιστώντας πρακτικά την υγειονομική περίθαλψη μη βιώσιμη, Η χρήση καινοτόμου τεχνολογίας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών.

Ομιλία-Παρουσίαση: «Διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον δεκτικό στην αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας»

Ζέφη Βλαχοπιώτη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων Bristol Myers Squibb Ελλάδας & Κύπρου

Η κα. Βλαχοπιώτη τόνισε τα οφέλη της φαρμακευτικής καινοτομίας, ενώ στηλίτευσε τις αντιφατικές πτυχές της φαρμακευτικης πολιτικής. «Η κατανομή του clawback γίνεται κατά 80% με βάση το μερίδιο αγοράς και κατά 20% με βάση την ανάπτυξη. Η συγκεκριμένη ρύθμιση σαφώς δεν υποστηρίζει τη φαρμακευτική καινοτομία, αφού ξεκάθαρα έρχεται και «τιμωρεί» τους Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας» επεσήμανε.

Ενότητα 2: Παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών στην υγεία

Ομιλία-Παρουσίαση:

Νικόλαος Τσούλος, MSc, MBA Βιοχημικός, Διευθύνων Σύμβουλος, GeneKor Medical SA

O κ. Τσούλος στο πλαίσιο παρουσίασης καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών στην υγεία, έφερε ως παράδειγμα ένα μοντέλο screening των καρκίνων με βάση μια αιματολογική εξέταση.
Επιδίωξη είναι η αύξηση των έγκαιρων διαγνώσεων και η μείωση της θνητότητας ελαττώνοντας το κόστος νοσηλειών ασθενών με προχωρημένο καρκίνο για το ΕΣΥ.

Ομιλία-Παρουσίαση: «Ψηφιακή Εφαρμογή Υποστήριξης Ιατρικών Αποφάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Dr. Χριστοφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος, Αντιπρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Συνεργάτης Ερευνητής στο INSERM Πανεπιστημίου Σορβόννης

Τα πλεονεκτήματα της τηλε-υγείας ανέλυσε στην ομιλία του ο κ. Τζερμιάς. Ισχυρίστηκε ότι η τηλε-υγεία προωθεί την πρόληψη και συμβάλλει στη παραγωγή της καλής υγείας, ενώ δίνει λύσεις στην δυσκολία πρόσβασης σε μονάδες ΠΦΥ, ιδιαίτερα στην κατ’ οίκον υποστήριξη.

Ομιλία-Παρουσίαση: «Ελληνικό Πανεπιστήμιο & μεταφραστική έρευνα στην Οφθαλμολογία. Το παράδειγμα του DDART.»

Γιώργος Λαμπίρης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο κ. Λαμπίρης παρουσίασε το διαδικτυακό εργαλείο ελέγχου της οπτικής οξύτητας DDART. Το DDART αναπτύχθηκε με τη βοήθεια ιδιωτικής χρηματοδότησης από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και αποτελεί το πρώτο ιατροτεχνολογικό προϊόν από Ελληνικό Πανεπιστήμιο που λαμβάνει έγκριση για κλινική χρήση από τον ΕΟΦ.

Ομιλία-Παρουσίαση: «Φαρμακευτική Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα – Το παράδειγμα μίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας»

Μάγδα Ξένου, R&D Director, DEMO S.A.

Η κα. Ξένου σημείωσε ότι στην χώρα μας «αν και υπάρχουν ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με τη βασική έρευνα νέων φαρμάκων ή την τροποποίηση δραστικών μορίων, η
ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία δεν μπορεί να απορροφήσει το κόστος και το χρόνο ανάπτυξης ενός πρωτότυπου σκευάσματος».

Ομιλία-Παρουσίαση: «Καινοτομία & Τεχνολογία στα χέρια της υγειονομικής περίθαλψης»

Δημήτρης Συμεωνίδης, Product Marketing & Innovation Manager, Vodafone Business

Στην αναγκαιότητα της τεχνολογίας και της αλλαγή τρόπου σκέψης αναφέρθηκε ο
κ. Συμεωνίδης, παρουσιάζοντας παραδείγματα, στάθηκε στη αξιοποίησής της στην περίθαλψη και στην ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι, στην εγχείρηση εξ αποστάσεως, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα remote heath care για τους κατοίκους νησιών.

Ομιλία-Παρουσίαση: «Η νέα εποχή των βασισμένων στο mRNA και στη νανοϊατρική θεραπευτικών προσεγγίσεων ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα του σχεδιασμού φαρμάκων και της θεραπευτικής»

Μαρία Γαζούλη, Βιολόγος, Καθηγήτρια Βιολογίας-Νανοϊατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Στην ομιλία της η κα. Γαζούλη τόνισε ότι η πανδημία έχει μεταμορφώσει το τοπίο των εμβολίων, και έχει επιταχύνει την αποδοχή των εκκολαπτόμενων πλατφορμών για την ανάπτυξη νέων εμβολίων και θεραπειών.

PANEL ΙI: «Καινοτόμες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της covid-19»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Νικόλαος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Υπουργείο Οικονομικών

Ομιλητές:

  • Ιωάννης Ν. Μπολέτης, Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕKΠΑ, Διευθυντής Kλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού, ΓΝΑ «Λαϊκό» και Πρόεδρος ΔΣ Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
  • Χαράλαμπος Α. Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan General
  • Γιώργος Παππάς, Παθολόγος

Fireside Chat με τους Αιμίλιο Νεγκή και Ιωάννη Τριανταφύλλου

Οι κύριες εργασίες του συνεδρίου, έκλεισαν με μια πιο χαλαρή νότα: με ένα Fireside
Chat με τίτλο «10 χρόνια PhB Magazine», στο οποίο οι κ.κ. Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου, Director of Marketing, ethosGROUP, και Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr, συζήτησαν για την προηγούμενη και τις επόμενες δεκαετίες του Pharma & Health Magazine, μίας από τις σημαντικές εκδόσεις της ethosMEDIA.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος
Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr,
Τηλ: 210 998 4950

Χορηγίες:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864
e-mail: [email protected]

Χρήστος Χαραλαμπάκης, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4915
e-mail: [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909
e-mail: [email protected]

Άρης Λαυδής, Events Manager
Τηλ: 210 998 4814
e-mail: [email protected]

Ομιλητές & Αιγίδες:
Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content
Τηλ: 210 998 4932
e-mail: [email protected]

Μαρκέλλα Φάρκωνα, Events Programme Executive
Τηλ: 210 998 4865
e-mail: [email protected]

Marketing & Επικοινωνία:
Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου, Board Advisor – Director of Marketing
Τηλ: 210 998 4810
e-mail: [email protected]

Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Executive
Τηλ: 210 998 4906
e-mail: [email protected]

Χρήστος Μόσχοβος, Product Marketing Executive,
Τηλ: 210 998 4817,