Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΒ

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διευθύνει τον όμιλο τροφίμων BESPOKE SGA HOLDINGS AE τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας τις εταιρίες ΝΙΚΑΣ, ΙΟΝ, ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ. Ο Όμιλος απασχολεί 1.500 εργαζομένους.

Ξεκίνησε το 1976 από την οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Recor A.E. Το 1989 εξαγόρασε την CHIPITA όπου υλοποίησε την παγκοσμίως καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν. Το 2006, η CHIPITA συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο VIVARTIA. Το 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από την MIG ενώ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος παρέμεινε ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, με τον όμιλο Olayan και άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν την CHIPITA, την οποία εξέλιξε σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στα bakery snacks. Η CHIPITA εξαγοράστηκε από την MONDELEZ το 2021, σε μία συμφωνία-σταθμό για την ελληνική αγορά τροφίμων.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ.

Εχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, της ΔΕΗ και του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΒ
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΒ