13th Insurance Conference-Απολογισμός

13th Insurance Conference-Απολογισμός

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 9 & 10 Ιουλίου 2020 το 13th Insurance Conference, με τίτλο «Η ασφαλιστική αγορά την εποχή της COVID-19» και συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Βάιο Κρόκο. Πρόκειται για το 3ο LiveOn Digital Εvent, που πραγματοποιήθηκε μέσα από τη LiveOn, τη νέα πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών συνεδρίων και εκθέσεων της ethosBUSINESS.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν από διαφορετικές οπτικές το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ 632 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις και fireside chat,  με πλούσιο περιεχόμενο, και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες για networking που προσφέρει η LiveOn, μια καινοτόμος ψηφιακή λύση που αναπτύξαμε εξ’ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θέλοντας να μείνουμε πιστοί στο βασικό μας στόχο: οι εκδηλώσεις μας να δημιουργούν ευκαιρίες ενημέρωσης, συζήτησης και δικτύωσης για τους ανθρώπους της αγοράς που συμμετέχουν, για τους χορηγούς τις αντίστοιχες δυνατότητες προβολής!

Ευχαριστούμε θερμά τις σημαντικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που υποστήριξαν χορηγικά το συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από την ethosEVENTS  σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal Insuranceworld.gr. Συνεχίζουμε, ΚΑΙ ψηφιακά! Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη υποστήριξη και τη συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
CEO, ethosGROUP

SOCIAL

32.800+ impressions

632 συμμετέχοντες

148 δημοσιεύματα

photo_inc

Δείτε τις φωτογραφίες του Συνεδρίου

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου

1η Ημέρα

Εναρκτήρια Προσφώνηση:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Την έναρξη του συνεδρίου πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO του ethosGROUP, ο οποίος τόνισε ότι  To 13th Insurance Conference είναι το τρίτο συνέδριο που πραγματοποιείται μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα LiveOn της ethosEVENTS. Επεσήμανε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία ωφελεί τη χώρα, και χαρακτήρισε το συνέδριο ως ένα από τα μεγαλύτερα, σημαντικότερα και πιο εποικοδομητικά της χρονιάς».

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Ιωάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Κυκλάδων

Στον θεσμικό χαιρετισμό ο Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης απαρίθμησε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον τομέα της ασφάλισης σημειώνοντας πως η πανδημία επηρέασε και την κοινωνική ασφάλιση, αφού «μόλις είχαμε εξέλθει μιας σημαντικής μεταρρύθμισης με την ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση». Όπως σημείωσε, θεμέλιος λίθος και άλμα στο μέλλον αποτελεί η δημιουργίας του ψηφιακού ασφαλιστικού οργανισμού e-ΕΦΚΑ.

Ομιλία- Παρουσίαση:
«Τρέχουσες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και ορισμένες σκέψεις για το μέλλον»

Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος

O κ. Γιάννης Στουρνάρας στην Κεντρική Ομιλία του αναφέρθηκε στην άμεση και ικανοποιητική αντίδραση της ασφαλιστικής αγοράς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και επεσήμανε ότι: «Οι ασφαλιστικές θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ρόλο και με το κράτος ως τελικό αντασφαλιστή. Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας».

Θεσμικός χαιρετισμός:

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife FFH

Την τρέχουσα συγκυρία και το αποτύπωμα του COVID-19 περιέγραψε από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι βρεθήκαμε να δουλεύουμε από το σπίτι με νέους τρόπους, η αγορά κατάφερε να είναι εκεί και να εκπληρώνει την αποστολή της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και το πρώτο τεστ το περάσαμε με άριστα»,

Fireside Chat με τον Χρήστο Κώνστα:

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife FFH

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο fireside chat με τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Κώνστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «βασική αρχή για να αποζημιωθείς είναι να έχεις αγοράσει τη σωστή κάλυψη και να έχεις πληρώσει ένα ασφάλιστρο. Η αγορά καλύπτει την πανδημία και σωστά η πολιτεία ανέλαβε το σύνολο των ζητημάτων που ανέκυψαν από την κρίση.Όμως δευτερογενώς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ασφαλιστικές καλύπτουν την πανδημία στα νοσοκομειακά και, μάλιστα, κάποιες εταιρείες που μέχρι πρότινος παρείχαν καλύψεις, το έπραξαν».

Εταιρική Παρουσίαση:
«Πανδημία Covid-19: Κίνδυνοι, προσχήματα και λύσεις»

Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.

Σε μια από καρδιάς ομιλία του ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, έκανε μια ιστορική αναδρομή των κρίσεων που βίωσαν οι κοινωνίες στέλνοντας το μήνυμα πως η επιλογή είναι «να κάνουμε σωστά την δουλειά μας από το να βρούμε μια δικαιολογία όπως ο κορωνοϊός», τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Πίστη αντιμετωπίζει τις τρέχουσες προκλήσεις με μεγάλη επιτυχία.

Εταιρική Παρουσίαση:
«Μεγιστοποίηση της αξίας των πελατών με Analytics & Intelligent Decisioning»

Χρήστος Μίχας, Financial Sector Sales Lead, SAS Institute S.A.

Ο κ. Χρήστος Μίχας στην εταιρική παρουσίαση του παρουσίασε μια διαφορετική οπτική ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις, μιλώντας για τη «Μεγιστοποίηση της αξίας των πελατών με Analytics & Intelligent Decisioning».

Leadership Panel 1: «Προσαρμογή και ανάπτυξη – η νέα κανονικότητα»

Συντονιστής Συζήτησης: Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Ομιλητές:

 • Κυριάκος Αποστολίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, MetLife A.E.A.Z. & Γενικός Διευθυντής, MetLife Κύπρου
 • Τριαντάφυλλος Ε. Λυσιμάχου, Σύμβουλος Ασφαλιστικών Εργασιών, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς
 • Αλέξανδρος Λυρίγκος, Principal Director | Financial Services, Accenture
 • Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος, Δήμος Αθηναίων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική
 • Ερρίκος Μ. Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, AXA Ασφαλιστική
 • Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mega Brokers AE

Panel 2: «Στο επίκεντρο ο κλάδος Υγείας»

Συντονιστής Συζήτησης: Βάϊος Κρόκος, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

 • Γεώργιος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας Interamerican, part of Achmea
 • Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ευρωκλινικής
 • Δρ Χρήστος Π. Νούνης, Πρόεδρος ΔΣ, Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) & Πρόεδρος, Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών(ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ) 
 • Νικόλαος Χαλκιόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., Ευρωπαϊκή Πίστη  Α.Ε.Γ.Α.

Απονομή Τιμητικής Διάκρισης Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

Ξεχωριστή στιγμή στο 13thInsurance Conference αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του Διευθύνοντα Συμβρούλου της AXA Ασφαλιστική, κ. Ερρίκου Μ. Μοάτσου, για την μακρά προσφορά του στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο CEO του ethosGROUP, κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης.

2ή Ημέρα

Εναρκτήρια Προσφώνηση:

Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Την έναρξη τηε 2ης μέρας του Συνεδρίου πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO του ethosGROUP, ο οποίος προέτρεψε τους συνέδρους να αξιοποιήσουν τις πλούσιες δυνατότητες της νέας πλατφόρμας LiveOn, που κάνουν την digital συνεδριακή εμπειρία να προσομοιάζει με την  εμπειρία ενός «φυσικού» συνεδρίου.

Ομιλία -Παρουσίαση:
«Ο ευρωπαϊκός διάλογος για την ασφαλιστική προστασία από τις πανδημίες»

Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)

Στην επίκαιρη ομιλία της η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη τόνισε πως ο Covid-19 ήρθε ξαφνικά και περιέπλεξε την ζωή μας την ώρα που η ατζέντα ήταν γύρω από τη σωτηρία του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Ανέφερε ότι για την ώρα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως ο κίνδυνος από την πανδημία δεν μπορεί να ασφαλιστεί από τα κλασσικά συμβόλαια για το «non damage businesses interruption»

Ομιλία – Παρουσίαση:
«Μακροβιότητα και Covid-19: Ματαιώθηκε, αναβλήθηκε ή μεταλλάχθηκε;»

Πλάτων Τήνιος, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ο κ. Πλάτων Τήνιος παρουσίασε στην ομιλία του χρήσιμα ευρήματα της επιστημονικής κοινότητας διεθνώς, επισημαίνοντας τα αρνητικά και θετικά σενάρια γύρω από την πανδημία αναφορικά με κρίσιμες πτυχές όπως οι μακροοικονομικές εξελίξεις, η φυσιογνωμία της εργασίας, το περιβάλλον, τις κοινωνικές και οικογενειακές αλλαγές.

Ομιλία -Παρουσίαση:

Γιάννης Πετούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Europ Assistance Greece

Ο κ. Γιάννης Πετούλης στην ομιλία του παρουσίασε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Europe Assistance στην Ελλάδα και σημείωσε ότι η εταιρεία κατέχει ιδιόκτητα οχήματα, αναπτύσσει συνεχώς νέους τρόπους επικοινωνίας και εξυπηρέτησης δίνοντας έμφαση στην απευθείας επισκευή επί τόπου σε περιπτώσεις οδικής βοήθειας.

Panel 3: Τάσεις και προκλήσεις της covid-19 εποχής: «Cyber Insurance»

Συντονιστής Συζήτησης: Νίκος Γεωργόπουλος, Cyber Risks Advisor, Cromar Insurance Brokers Ltd – Lloyd’s Cover Holder

Ομιλητές:

 • Dr.Ιoannis Agrafiotis, Senior Research Fellow in Cyber Security, University of Oxford
 • Όλγα Κατσιμπέρη, Μέλος Δ.Σ. & Αντιπρόεδρος, ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers
 • Κωνσταντίνος Παπαδάτος, Founder & Managing Director, Cyber Noesis
 • Γιάννης Σπανουδάκης, Corporate Insurance Manager, Mytilineos Group

Panel 4: H νέα εποχή στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Συντονιστής Συζήτησης: Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Ομιλητές:

 • Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων – Ιδιοκτήτης, Life Plan insurance
 • Θεοδώρα Γουργούλη, Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος,Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ)  
 • Μαρία Δημητριάδη, Insurance Agent, Πρόεδρος, Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ) & Γενική Γραμματέας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ)
 • Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Πρόεδρος, Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ)
 • Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)
 • Ιωάννης Τοζακίδης,Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) &  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ), Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ιδρυτής, Liberty Insurance Agents

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος:
Βάιος Κρόκος, Δημοσιογράφος
e-mail: [email protected]

Χορηγίες:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864
e-mail: [email protected]
Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4863
e-mail: [email protected]
Βασίλης Παπαδόπουλος, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4904
e-mail: [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909
e-mail: [email protected]
Άρης Λαυδής, Events Manager
Τηλ: 210 998 4814
e-mail: [email protected]
Στέλιος Γαλάτουλας, Events Executive
Τηλ: 210 998 4920
e-mail: [email protected]

Ομιλητές:
Μαριάνα Βαζαίου, Events Programme Manager
Τηλ:: 210 998 4932
e-mail: [email protected]

Marketing & Επικοινωνία:
Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου, Board Advisor – Director of Marketing
Τηλ: 210 998 4810
e-mail: [email protected]
Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communications Manager
Τηλ: 210 998 4917
e-mail: [email protected]

Social Media:
Ανδρέας Μπάλτας, Events Marketing & Social Media Executive
Τηλ: 210 998 4906
e-mail: [email protected]

Ατομικές Συμμετοχές:
Βούλα Βασιλικού, Sales Executive
Τηλ: 210 998 4908
e-mail: [email protected]

photo_inc

Δείτε φωτογραφίες του Συνεδρίου

presentation_inc

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου