14th Pharma & Health Conference – Απολογισμός

14th Pharma & Health Conference - Απολογισμός

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο ΕΣΥ, το οποίο έχει χρόνια να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και της εποχής του, όπως αναδείχθηκε στο 14th Pharma & Health Conference, που είχε τίτλο «Η Υγεία στο επίκεντρο αλλαγών».

Το συνέδριο διοργανώθηκε στις 12 Ιουλίου 2023 από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business και το portal virus.com.gr.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν 5 πάνελ και συνολικά συμμετείχαν σε αυτό 27 ομιλητές, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου. Όπως προέκυψε από τις εργασίες του συνεδρίου, στόχος είναι ένα πιο ευέλικτο και νοικοκυρεμένο σύστημα, με εκ των προτέρων σχεδιασμό για την κάλυψη αναγκών αλλά και την εφαρμογή νέων μοντέλων φροντίδας. Δρομολογούνται μέτρα καταμέτρησης δεδομένων και διευκόλυνση της χρηματοδότησης των δομών, καθώς σε αναμονή είναι η Υπουργική Απόφαση για την ένταξη όλων των νοσοκομείων της χώρας στο σύστημα DRG.

Τονίστηκε ακόμη ότι προχωρούν σημαντικά ζητήματα, όπως η κεντρικοποίηση της παραγγελιοληψίας, το μέτρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, η βελτίωση του μισθολογίου στο ΕΣΥ, καθώς και η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με σύνδεσή της με την Πρόληψη, στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας.

Η συμμετοχή στo συνέδριο έγινε με φυσική παρουσία στo ξενοδοχείο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρείες που υποστήριξαν χορηγικά το συνέδριο, όλους τους φορείς που μας παρείχαν την αιγίδα τους, τους χορηγούς επικοινωνίας καθώς και όλους τους συμμετέχοντες!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
CEO, ethosGROUP

SOCIAL

52.000+ impressions

340 σύνεδροι

160 δημοσιεύματα

Το συνέδριο διεξήχθη με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel, & μεταδόθηκε παράλληλα online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

LiveOn_New

Καλωσόρισμα – Εισαγωγή στο θέμα του συνεδρίου:

Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr

Ο κ. Νεγκής καλωσόρισε όλους τους συνέδρους και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και τους φορείς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

Εναρκτήρια Προσφώνηση: 

Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP 

Ο κ. Ουζούνης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το συνέδριο, καθώς διεξάγεται σε μια εξαιρετική συγκυρία, στην οποία η νέα κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στον τομέα της υγείας.

Ομιλία – Παρουσίαση: 

Δρ. Παντελής Μεσσαρόπουλος MD, MSc, PhD(c), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.) 

Ο κ. Μεσσαρόπουλος σχολίασε το γεγονός ότι η εφαρμογή του Συστήματος DRG άργησε στη χώρα μας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ανακοίνωσε πως είμαστε σε «αναμονή της υπουργικής απόφασης για να ενταχθούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

Ομιλία – Παρουσίαση:

Άρης Αποστόλου, Πρόεδρος, Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας

Ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε τον διαγωνισμό για τον σύμβουλο, που θα προσχωρήσει στην κωδικοποίηση για το σύνολο υλικών, και παράλληλα ενημέρωσε ότι έχει ετοιμαστεί το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αναλώσεων μέσω της πλατφόρμας ekapynet.

Ομιλία – Παρουσίαση:

Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, MSD Ελλάδας 

Ο κ. Καρόκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το υπάρχον σύστημα δεν πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί δεν κάνει καλό σε κανένα».

Ομιλία – Παρουσίαση:

Βαγγέλης Χατζηγεωργίου, CEO, IMPACT

Στην ομιλία του, με θέμα “Digital Transformation and the Future of Electronic Invoicing, Unleashing Efficiency and Innovation”, ο κ. Χατζηγεωργίου υποστήριξε ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, διασφαλίζει αποτελεσματικότητα και διευκολύνει το επιχειρείν.

Στρογγυλό Τραπέζι I: «Οργάνωση, Διοίκηση και Χρηματοδότηση συστήματος υγεία»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

 • Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Υπουργείο Υγείας 
 • Άρης Αποστόλου, Πρόεδρος, Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ)  
 • Δάφνη Καϊτελίδου, Καθηγήτρια, Τομέας Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ –Διευθύντρια Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας – Πρόεδρος Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ.)  
 • Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) 
 • Δημήτρης Κωστούλας, Commercial Director, IMPACT 
 • Δρ. Παντελής Μεσσαρόπουλος MD, MSc, PhD(c), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.) 
 • Μάρκος Ολλανδέζος, Διευθυντής Επιστημονικών Θεμάτων, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) 
 • Μπάμπης Τζανάκης, Director, Government Affairs, Gilead Sciences ΕλλάδακαιΚύπρος 

Ομιλία:

Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΔΣ, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) & Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς 

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι «είναι ανήθικο να καταλογίζεται σε μια εταιρεία επιστροφή επί των πωλήσεων της τάξεως του 70% για το α’ εξάμηνο του 2022 στη νοσοκομειακή δαπάνη».

Ομιλία:

Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος, PhARMA Innovation Forum Greece (PIF), Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ), AbbVie Φαρμακευτική Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας 

Η κα Μπαρμπετάκη επεσήμανε πως «7 στα 10 φάρμακα τα προσφέρουμε εμείς, έχουμε γίνει συγχορηγοί», ενώ σημείωσε ότι το claw back στην χώρα μας απέχει κατά πολύ από αυτό που εφαρμόζεται σε άλλες χώρες.

Ομιλία:

Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας, Υπουργείο Υγείας

Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι «ενοχλεί η λέξη ιδιωτικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο» και  ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση αυτή ενδυνάμωσε περισσότερο το ΕΣΥ με τις ιατρικές πράξεις να πραγματοποιούνται την περίοδο της πανδημίας κατά 95% σε δημόσιες δομές.

Στρογγυλό Τραπέζι II: «Η Υγεία στο επίκεντρο αλλαγών»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

 • Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας, Υπουργείο Υγείας 
 • Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος, MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος 
 • Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος, Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ 
 • Βίκυ Οικονόμου, Διευθύντρια Κυβερνητικών και Στρατηγικών Υποθέσεων & Υποστήριξης Ασθενών, Janssen  
 • Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στρογγυλό Τραπέζι III: «Εργασιακές σχέσεις και αμοιβές ιατρών και λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

 • Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Τεχνολόγος Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας, Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, ΠΓΝ ”ΑΤΤΙΚΟΝ”, Αντιπρόεδρος A’, Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας Ελλάδος 
 • Χρήστος Δερβένης, Διευθυντής (Hon) Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας – Χειρουργικής ΉπατοςΧοληφόρωνΠαγκρέατος, Metropolitan Hospital – Καθηγητής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου 
 • Γεωργία Οικονομοπούλου, MSc, PhDc, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) 
 • Παναγιώτης Παπαναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινολογίας, Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Καθηγητής Νευραοακτινολογίας, Νοσοκομείο BremenMitte, Γερμανία

Ομιλία:

Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Υπουργείο Υγείας 

Η κα Αγαπηδάκη τάχθηκε υπέρ της ενοποίησης των πρωτοβάθμιων μονάδων σε ένα ενιαίο δίκτυο ώστε η ΠΦΥ να αποκτήσει νόημα με «ισχυρή κεντρική διοίκηση και ισχυρή αποκεντρωμένη ικανότητα».

Στρογγυλό Τραπέζι IV: «Πρόληψη και ΠΦΥ»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

 • Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Υπουργείο Υγείας 
 • Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης  
 • Ευάγγελος Φραγκούλης, MD, MHA, Γενικός/ Οικογενειακός Ιατρός, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής & ΠΦΥ 
 • Antonino Biroccio, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, GSK

Στρογγυλό Τραπέζι V: «Ψηφιακή υγεία»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

 • Γεώργιος Ε. Δαφούλας, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ψηφιακής Διαγνωστικής και Θεραπευτικής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  
 • Ελευθέριος Θηραίος, MD, Msc in Public Health, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Δ/ντής ΕΣΥΠροϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης, Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.), Γενικός Γραμματέας, Ιατρική Εταιρεία Αθηνών 
 • Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ ΑΕ 

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Xορηγίες

Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864,
e-mail: [email protected]

Χρήστος Χαραλαμπάκης
, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4915,
e-mail: [email protected]

Σχετικά με το πρόγραμμα

Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr,
Τηλ: 210 998 4950

Ομιλητές & Αιγίδες

Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content
Τηλ: 210 998 4932,

Σταματίνα Φάρκωνα
, Events Programme Executive
Τηλ: 210 998 4933,

Marketing & Επικοινωνία

Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Manager
Τηλ: 210 998 4906,
e-mail: [email protected]

Γεωργία Κουτσούγερα, Marketing Assistant
Τηλ: 210 998 4934,
e-mail:  [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης

Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909,
e-mail: [email protected]

Άρης Λαυδής, Associate Director, Events
Τηλ: 210 998 4814,
e-mail: [email protected]

Πάνος Χαλαβαζής, Hybrid Events Supervisor
tel: 210 998 4921
e-mail: [email protected]

Ατομικές Συμμετοχές

Λωρέττα Μπούρα, Key Account Executive
Τηλ: 210 998 4902,
e-mail: [email protected]