4th Health Innovation Conference-Απολογισμός

4th Health Innovation Conference-Απολογισμός

Το 4th Health Innovation Conference, με τίτλο «Η ιατρική καινοτομία έναντι της COVID-19», είναι πλέον ιστορία. Μια σημαντική ιστορία όμως, αφενός για την εταιρεία μας, την ethosEVENTS, και αφετέρου για την αγορά μας, της διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Ήταν μια λαμπρή πρεμιέρα: το πρώτο μας συνέδριο στη «μετά covid» εποχή και ήταν το πρώτο ψηφιακό συνέδριο που οργανώσαμε μέσα από την LiveOn, τη δική μας ψηφιακή πλατφόρμα online συνεδρίων και εκδηλώσεων! Μια καινοτόμο ψηφιακή λύση που αναπτύξαμε εξ’ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θέλοντας να μείνουμε πιστοί στο βασικό μας στόχο: οι εκδηλώσεις μας να δημιουργούν ευκαιρίες ενημέρωσης, συζήτησης και δικτύωσης για τους ανθρώπους της αγοράς που συμμετέχουν, για τους χορηγούς τις αντίστοιχες δυνατότητες προβολής!

Θεματικά, οι ιατρικές καινοτομίες, οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που προέκυψαν από την πανδημία βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών και συζητήσεων του συνεδρίου, στις οποίες συμμετείχαν είκοσι και πλέον διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ομιλητές, με τη χορηγική υποστήριξη ενός μεγάλου αριθμού σημαντικών εταιρειών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Η νέα «κανονικότητα» που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στη «μετά covid» εποχή μάς ώθησε να δημιουργήσουμε την επόμενη ημέρα για τις εκδηλώσεις μας. Συνεχίζουμε, ΚΑΙ ψηφιακά! Και σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη υποστήριξη και τη συμμετοχή σας!

Σας ευχαριστούμε !

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
CEO, ethosGROUP

SOCIAL

4.800+ impressions

226 συμμετέχοντες

63 δημοσιεύματα

presentation_hic

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business και τέλεσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, του Pharma Innovation Forum του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας.

Το φετινό 4ο Health Innovation Conference είχε και μια άλλη σημαντική καινοτομία: ήταν το πρώτο που διεξήχθη 100% διαδικτυακά, μέσα από τη LiveOn, τη νέα πλατφόρμα online συνεδρίων και εκδηλώσεων του ethosGROUP.

Καλωσόρισμα
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Ο κ. Ουζούνης καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, χορηγούς και υποστηρικτές του 4th Health Innovation Conference το πρώτου Συνεδρίου που διεξήχθη 100% διαδικτυακά, μέσα από τη LiveOn, τη νέα πλατφόρμα online συνεδρίων και εκδηλώσεων του ethosGROUP και παρουσίασε τη νέα εταιρική δομή.

Καλωσόρισμα
Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, www.virus.com.gr

O κ. Αιμίλιος Νεγκής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο 4th Health Innovation Conference που είχε στόχο να αναδείξει νέες μεθόδους, εργαλεία και λύσεις που θα βελτιώσουν την υγεία μας και γενικότερα το Σύστημα Υγείας.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος, MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα του Συνεδρίου, ο  Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος, MD, PhD, επεσήμανε την προσπάθεια του Συλλόγου για την καταγραφή των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας στους ασθενείς και τους οικείους του, η οποία τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης από πολλές

Θεσμικός Χαιρετισμός
Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) & Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς

«Η κρίση ανέδειξε αδυναμίες και τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των ζητημάτων υγείας, προκειμένου τα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες και να αντιμετωπίσουν προσκλήσεις όπως είναι η επικαιροποίηση, η ορθολογική διαχείριση πόρων, η ανακατανομή της χρηματοδότησης και πρακτικές για πρόσβαση όλων σε υπηρεσίες υγείας». 

Εισαγωγική Ομιλία*
Σπύρος Αλεξανδράτος, Επικεφαλής Συμβουλευτικής Διεύθυνσης, IQVIA Ελλάδας

Με βάση μελέτες και έρευνες που διενεργούνται από την εταιρεία για την επίπτωση του κορωνοιού στην Ελλάδα, θεωρήθηκε σημαντική η διατήρηση επικοινωνίας ιατρών και ασθενών, ιδιαίτερα μεταξύ των ειδικοτήτων των πνευμονολόγων ογκολογιών και ρευματολόγων«4 στους 10 γιατρούς εφάρμοσαν την τηλεϊατρική, η οποία έχει αυξηθεί σε όλες ειδικότητες ιατρών»

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ I: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

  • Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας
  • Δημήτρης Κοντοπίδης, Αντιπρόεδρος, Ένωση Ασθενών Ελλάδος, Επίτιμος Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης
  • Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, Πρόεδρος, PhRMA Innovation Forum

Ομιλία – Παρουσίαση
Άγγελος Χατζάκης, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τίτλος: «Ανάλυση του πρώτου επιδημικού κύματος SARS-CoV-2 στην Ελλάδα»

Ο καθ. Άγγελος Χατζάκης αναφέρθηκε στο επιδημιολογικό μοντέλο μελέτης του COVID-19 στη χώρα, το οποίο αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της Καθ. Β. Σύψα , κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό εργαλείο προς όφελος της οικονομίας της χώρας, χάρη σε αξιόπιστες πληροφορίες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις το σύνολο λοιμώξεων έφθασε στα 13.200 κρούσματα, με 95% όρια αξιοπιστίας 6.000-28.000, η θνητότητα επί το σύνολο του πληθυσμού στο 1.12% και το ποσοστό διάγνωσης 19%

Ομιλία – Παρουσίαση
Παντελής Αγγελίδης, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ιδρυτής, Vidavo

Τίτλος: «Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία: Ψηφιακή Καινοτομία στην Υγεία»

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έγκαιρα κατέγραψε αυτές και ανέδειξε την ανάγκη άμεσων θεσμικών παρεμβάσεων» σημείωσε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας όμως ότι «Ανακαλύψαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ένα οικοσύστημα καινοτομίας»

Ομιλία – Παρουσίαση
Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Medtronic Hellas

Τίτλος: «Corona Crisis, Impact on non Covid Patients»

«Στη χώρα μας, για περισσοτέρους από δυο μήνες,  δεν πραγματοποιούνταν τακτικά χειρουργεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας ποσοστό μεγαλύτερο της τάξης του 60%-100% των τακτικών χειρουργείων και παραγραμματισμένων επεμβάσεων αναβλήθηκε ή ακυρώθηκε, έτσι ώστε να ελευθερωθεί χώρος για ασθενείς με covid-19 και για την πρόληψη των λοιμώξεων»

Ομιλία – Παρουσίαση
Henri Bendelac, European Director of Medical and Scientific Affairs, Abbott Rapid Diagnostics

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τα εκάστοτε δεδομένα ακόμη και σε πιο τοπικό επίπεδο.  Αναλύοντας τις προσεγγίσεις (κεντρική και αποκεντροποιημένη) καθώς και τις «οικογένειες» των διαγνωστικών τεστ αναφέρθηκε στη διαχείριση των ελέγχων συμπτωματικών και ασυμπτωματικών ασθενών.

Ομιλία – Παρουσίαση
Χριστίνα Χρυσοχόου, MD, PhD, Καρδιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ Α’ Καρδιολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Τίτλος: «Το “μυστήριο” των χαμένων επισκέψεων στα Επείγοντα στην εποχή του COVID-19. Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα πιθανό νέo κύμα;»

Ο φόβος της λοίμωξης σε χρόνιους ασθενείς, μεταξύ αυτών και ηλικιωμένα άτομα με πολλαπλές νοσηρότητες, τους απέτρεψε να ζητήσουν υπηρεσίες σε βάρος της υγείας τους. Η μακροχρόνια συνέπεια  του φαινομένου αναμένεται ότι θα είναι έκδηλη στο τέλος του έτους.

Ομιλία – Παρουσίαση
Γρηγόρης Ντάκουλας, Medical Director AstraZeneca Ελλάδος

Τίτλος: «H AstraZeneca στη μάχη ενάντια στον SARS CoV-2»

Στο μεγάλο εγχείρημα της AstraZeneca αναφέρθηκε ο κ. Γρηγόρης Ντάκουλας, να εξασφαλίσει παγκοσμίως 2δις δόσεις του εμβολίου, το οποίο ερευνάται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Παρά το γεγονός ότι ιστορικά η έρευνα των εμβολίων είχε διάρκεια δεκαετιών, κατά το τωρινό  εγχείρημα κατά του κορωνοιού η πρώτη έγχυση σε άνθρωπο πραγματοποιήθηκε σε 104 ημέρες.

Ομιλία – Παρουσίαση
Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ερευνητής, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ

Ο καθ. Αχιλλέας Γραβάνης, έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές τιτάνιο έργο της επιστημονικής κοινότητας τους τελευταίους 5 μήνες, η οποία ήδη έχει κατακτήσει τη γνώση για το ακριβές γενετικό υλικό, τη χημική σύσταση, τον μηχανισμό που προσβάλει στον ξενιστή κ.ά. 

Ομιλία – Παρουσίαση
Γρηγόριος Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική σχολή, Πανεπιστήμιο Σορβόνης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938

Ο καθ. Γρηγόριος Γεροτζιάφας, αναφέρθηκε τόσο σε μελέτη του εργαστηρίου του όσο και σε νεκροτομική μελέτη σε 80 ασθενείς που πέθαναν στην Γερμανία, διευκρινίζοντας το προφίλ των ασθενών και των θανόντων.

Ομιλία – Παρουσίαση
Γιώργος Παυλάκης, Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ΗΠΑ

Στη σημασία των εμβολίων αναφέρθηκε ο καθ. Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας ότι σήμερα έχουμε στη διάθεση μας 14 παιδικά εμβόλια, αλλά στο μέλλον θα πρέπει να παράξουμε δεκάδες ή εκατοντάδες προστατευτικά εμβόλια. Πλεονέκτημά αποτελεί στις ημέρες μας η ωρίμανση της τεχνολογίας (όπως τα εμόβλια RNA- νουκλεικών οξέων), αφού πρόκειται για την επίθεση από τον 7ο κορωνοιό

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ IΙ: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

  • Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ερευνητής, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ
  • Γιώργος Παυλάκης, Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ΗΠΑ
  • Μαρία Γαβριατοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεραπευτικής και Μεθοδολογίας Κλινικής Έρευνας, Θεραπευτική Κλινική, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
  • Γρηγόριος Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική σχολή της Σορβόνης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938
  • Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Γενεύης, Πρόεδρος, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ)
  • Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, Συντονιστής Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής, Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας, Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

*Το οπτικό υλικό της παρουσίασης, όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο, δεν είναι διαθέσιμο για ανασκόπηση, λόγω σχετικού αιτήματος του ομιλητή.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος:
Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr
Τηλ: 210 998 4950

Χορηγίες:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864
e-mail: [email protected]
Χρήστος Χαραλαμπάκης, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4915
e-mail: [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909
e-mail: [email protected]
Άρης Λαυδής, Events Manager
Τηλ: 210 998 4814
e-mail: [email protected]
Στέλιος Γαλάτουλας, Events Executive
Τηλ: 210 998 4920
e-mail: [email protected]

Ομιλητές:
Μαριάνα Βαζαίου, Events Programme Manager
Τηλ:: 210 998 4932
e-mail: [email protected]

Marketing & Επικοινωνία:
Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου , Board Advisor – Director of Marketing
Τηλ: 210 998 4810
e-mail: [email protected]
Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communications Manager
Τηλ: 210 998 4917
e-mail: [email protected]

Social Media:
Ανδρέας Μπάλτας, Events Marketing & Social Media Executive
Τηλ: 210 998 4906
e-mail: [email protected]

Ατομικές Συμμετοχές:
Λωρέττα Μπούρα, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4908
e-mail: [email protected]

presentation_hic

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Το φετινό 4th Health Innovation Conference είχε και μια άλλη σημαντική καινοτομία: ήταν το πρώτο που διεξήχθη 100% διαδικτυακά, μέσα από τη LiveOn, τη νέα πλατφόρμα online συνεδρίων και εκδηλώσεων του ethosGROUP.