7th Digital Banking Forum-Απολογισμός

7th Digital Banking Forum-Απολογισμός

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου 2020 το 7th Digital Banking Forum, με τίτλο «Η καινοτομία στον Τραπεζικό Κλάδο» και συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μαλλά. Πρόκειται για το 2ο LiveOn Digital Εvent, που πραγματοποιήθηκε μέσα από τη LiveOn, τη νέα πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών συνεδρίων και εκθέσεων της ethosBUSINESS.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από είκοσι διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν από διαφορετικές οπτικές το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ψηφιακή τραπεζική, ενώ περισσότεροι από 350 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις και fireside chat,  με πλούσιο περιεχόμενο, και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες για networking που προσφέρει η LiveOn, μια καινοτόμος ψηφιακή λύση που αναπτύξαμε εξ’ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θέλοντας να μείνουμε πιστοί στο βασικό μας στόχο: οι εκδηλώσεις μας να δημιουργούν ευκαιρίες ενημέρωσης, συζήτησης και δικτύωσης για τους ανθρώπους της αγοράς που συμμετέχουν, για τους χορηγούς τις αντίστοιχες δυνατότητες προβολής!

Ευχαριστούμε θερμά τις σημαντικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που υποστήριξαν χορηγικά το συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό Περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Συνεχίζουμε, ΚΑΙ ψηφιακά! Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη υποστήριξη και τη συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
CEO, ethosGROUP

Το συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας και την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας.

SOCIAL

22.900+ impressions

352 συμμετέχοντες

100 δημοσιεύματα

dbf20_fotographies

Δείτε τις φωτογραφίες του Συνεδρίου

dbf20_presentations

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου

Το 7th Digital Banking Forum είχε και μια άλλη σημαντική καινοτομία:  διεξήχθη 100% διαδικτυακά, μέσα από τη LiveOn, την πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών συνεδρίων και εκθέσεων της ethosBUSINESS.

Εναρκτήρια Προσφώνηση:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Την έναρξη του συνεδρίου πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO του ethosGROUP, ο οποίος προέτρεψε τους συνέδρους να αξιοποιήσουν τις πλούσιες δυνατότητες της νέας πλατφόρμας LiveOn, που κάνουν την digital συνεδριακή εμπειρία να προσομοιάζει με την  εμπειρία ενός «φυσικού» συνεδρίου.

Εισαγωγική Ομιλία:
«Η υπό διαμόρφωση στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πληρωμές μικρής αξίας (“retail payments”) και το “digital finance/FinTech action plan”»

Βασίλης Παναγιωτίδης, Διευθυντής, Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Στην επίκαιρη ομιλία του ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε πως η πανδημία ανέδειξε την παγκόσμια ανάγκη για αξιόπιστες υποδομές, ακόμη και ως μέτρο θωράκισης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2020 οι πληρωμές μέσω internet και mobile banking αυξήθηκαν κατά 12,6%. Τον Ιούνιο, μάλιστα, καταγράφηκαν διψήφια ποσοστά αύξησης, σε σχέση με τον περυσινό αντίστοιχο μήνα.

Κεντρική Ομιλία:
«The post-COVID FinTech landscape»

Δημήτρης Λιτσικάκης, Global Head of FinTech, deVere Group

Στην κεντρική ομιλία του Συνεδρίου ο κ. Λιτσικάκης τόνισε ότι η κρίση της πανδημίας COVID-19 επηρέασε τις fintech, πολλές από τις οποίες προχώρησαν σε δραστικές περικοπές. Το funding έφτασε σε επίπεδα 2017, περίπου 6-7 δισ. ανά τρίμηνο. Παρόλα αυτά, το deVere Group συνέχισε την ανάπτυξή του.

Κεντρική Ομιλία:
«The Future of Banking in the post-COVID era»

Μάρκος Ζαχαριάδης, Greensill Chair in Financial Technology (FinTech), Full Professor in Information Systems, Alliance Manchester Business School, University of Manchester & Member of the Global Future Council in Financial & Monetary Systems, World Economic Forum

Στη 2η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε τους βασικούς πυλώνες μεταμόρφωσης και στις αλλαγές στην τραπεζική αρχιτεκτονική, επισημαίνοντας ότι υπάρχει τάση επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς και επιστημονικά για το φαινόμενο fintech, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν συμπράξεις τραπεζών και τεχνολογικών υπηρεσιών.

Ενότητα 1: Καινοτομία σε επίπεδο ελληνικών τραπεζών

Ομιλία – Παρουσίαση:
«Digital Banking in Greece: the COVID effect»

Δημήτρης Πλέσσας, Διευθυντής, Διεύθυνση Digital Business, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Για τη νέα πραγματικότητα στις τραπεζικές συναλλαγές μίλησε στην παρουσίασή του ο κ. Πλέσσας, τονίζοντας ότι η Εθνική Τράπεζα είναι η πρώτη και η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που προσφέρει onboarding banking via mobile. Μέσα στην καραντίνα η τράπεζα κατέγραψε κατακόρυφη άνοδο στους onboarding χρήστες, με την τάση να συνεχίζεται και μετά το lockdown. Μικρό ποσοστό των εγχρήματων συναλλαγών πραγματοποιείται πια στο κατάστημα.

Ομιλία – Παρουσίαση:
«Mobile Payments Opportunities»

Γρηγόρης Πολίτης, Διευθυντής, Διεύθυνση Καρτών και Χρηματοδοτήσεων Ιδιωτών, Alpha Bank

Στην παρουσίασή του ο κ. Πολίτης ανέφερε ότι η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να εντάξουν τις κάρτες τους στο Apple Pay, και να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές, πληρωμές σε φυσικά καταστήματα αλλά και στο διαδίκτυο.

Ομιλία – Παρουσίαση:
«AI for Customer Centricity»

Κωνσταντίνος Τσιπτσής, Διευθυντής, Advanced Analytics & Campaign Management, Eurobank

Βασικό στόχος της Eurobank, ανέφερε στην παρουσίασή του ο κ. Τσιπτσής, είναι η πελατοκεντρικότητα, με τη σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η τράπεζα αξιοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία για να λαμβάνει τα αιτήματα των πελατών της, ενώ με εσωτερικά εργαλεία και τεχνική ανάλυση ερευνώνται όλα τα εισερχόμενα στοιχεία για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της τράπεζας.

Ενότητα 2: Οι νέοι «παίκτες»

Εταιρική Παρουσίαση:
«Covid-19 | Tο νέο 2015 των πληρωμών»

Αντίγονος Παπαδόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, Cardlink

Εντυπωσιακά δεδομένα σχετικά με τη χρήση contactless καρτών στην ελληνική αγορά έδωσε και φέτος ο κ. Παπαδόπουλος. Με τη χρήση να ανέρχεται στο 87%, οι Έλληνες χρησιμοποιούν σχεδόν για τα πάντα την κάρτα τους, με χρήση ακόμη και για ποσό κάτω του 1 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Cardlink, η αξία συναλλαγών το 2019 ανήλθε στα 36 δις. (+14%), ενώ τα τερματικά ανέρχονται στις 730.000 (+30.000)

Εταιρική Παρουσίαση:
«Εκ Νέου Σκέψεις για την Ψηφιακή Στρατηγική, στην “Νέα Κανονικότητα”»

 Χάρης Αραπαντζής, Account Executive, Enterprise Business Group, Huawei

Σύμφωνα με τον κ. Αραπαντζή, οι τράπεζες αναδιοργανώνονται και προσαρμόζονται στη λειτουργία του πλήρως ψηφιακού πελάτη. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλες ασιατικές τράπεζες έχουν συνεργαστεί με fintech, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε εκτίναξη πελατολογίου και μεριδίων αγοράς.

Εταιρική Παρουσίαση:
«Innovation in the digital banking space»

Sarunas Legeckas, General Manager, Greater Europe, N26

Σύμφωνα με τον κ. Legesckas, η @Ν26 ήδη μετρά 50.000 πελάτες στην Ελλάδα, μια αγορά με υψηλές καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, τις οποίες μπορεί να προστατεύσει η γερμανική εταιρεία, με πλήρη άδεια, βάσει του προγράμματος εγγυοδοσίας, που αποδεικνύεται πολύ ελκυστικό για τους Έλληνες.

Εταιρική Παρουσίαση:

Μάνος Μακρομάλλης, Business Operations & Strategic Partnerships, Excelon

Στην εταιρική του παρουσίαση ο κ. Μακρομάλλης ανέφερε για τη δύσκολη μετεξέλιξη των τραπεζών στο digital τομέα, τονίζοντας ότι η Εxcelon ενσωματώνει κρυπτονομίσματα, τεχνολογία blockchain και γενικότερα τη χρήση μη φυσικού χρήματος».

Εταιρική Παρουσίαση:
«Innovating banking with a Super App»

Elena Lavezzi, Head of Southern Europe, Revolut

Η κ. Lavezzi ανέφερε στην παρουσίασή της τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει η Revolut σε περισσότερους από 100.000 πελάτες στην Ελλάδα και σε 10 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ενότητα 3: Η καινοτομία στο ελληνικό Digital Banking Οικοσύστημα

Ομιλία – Παρουσίαση:
«Η κεντρική τράπεζα ως φορέας διευκόλυνσης της καινοτομίας»

Σταυρούλα Καμπουρίδου, Επικεφαλής του Κόμβου Καινοτομίας, Σύμβουλος, Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)

Η Τράπεζα της Ελλάδος, εκτός από ρυθμιστής είναι και αρωγός στην προώθηση του fintech, μέσα από συγκεκριμένες κανονιστικές διατάξεις, τόνισε η κ. Καμπουρίδου στην παρουσίασή της.

Εταιρική Παρουσίαση:
«Banking Digital Reinvention: A Bridge from Core to Cloud»

Φάννυ Κοφινά, Senior Solutions Architect, InTTrust

Στις σύγχρονες προκλήσεις στον τραπεζικό τομέα και για τους τρόπους που μπορούν να τις αντιμετωπίσουν αναφέρθηκε στην ομιλία της η κ. Κοφινά, παρουσιάζοντας τις λύσεις και τα εργαλεία της InTTrust.

Εταιρική Παρουσίαση:
«Digital Wallet Ecosystems» 

Μάνος Αρκάς, Senior Product Manager, Banking & Finance, Intrasoft International

Για το ελληνικό Digital Banking Οικοσύστημα και τις καινοτομίες της Intrasoft, εντός και εκτός συνόρων, μίλησε ο κ. Μάνος Αρκάς, τονίζοντας ότι ο νέος στόχος είναι η ευρεία χρήση, το συνεχές engagement και το interaction.

Εταιρική Παρουσίαση:
«OpenShift and IBM Cloud Paks on Power for Digital transformation»

 Ανδρέας Τσαγκάρης, Chief Technology Officer, Performance Technologies

Ο κ. Τσαγκάρης τόνισε στην παρουσίασή του ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί εφαρμογές εύκολες και δυνατότητα ανάπτυξης οπουδήποτε σε περιβάλλον cloud. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Το 80% των οργανισμών έχει μετεγκαταστήσει εφαρμογές ή δεδομένα από δημόσιο cloud σε εσωτερικές εγκαταστάσεις ή σε ιδιωτικό cloud. Η αγορά των ιδιωτικών cloud εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2020 σε 725 δις. δολ. έναντι 443 δις. δολ. το 2017».

Εταιρική Παρουσίαση:
«Finclude | Financial well being reinvented»

Ιωάννα Στανεγλούδη, co-Founder & Chief Risk Officer, Finclude

Η κ. Ιωάννα Στανεγλούδη, εστίασε στη χαμηλή πιστωτική διείσδυση που εντοπίζεται στην Ε.Ε., σημειώνοντας ότι 58 εκατ. πολίτες της Ε.Ε. δεν διαθέτουν κάποιο πιστωτικό προϊόν. Η ίδια ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η λύση της Finclude σε σχέση με την πιστοληπτική ικανότητα.

FIRESIDE CHATS με τον Δημήτρη Μαλλά

Fireshide Chat:
«European Banking Center of Excellence in Athens: Enabling & Accelerating Digital Transformation of Banks»

Ομιλητές:
Δημήτρης Πρίμπας, Διευθυντής Επιχειρηματικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ΙΒΜ Ελλάδα και Κύπρος
James Buckley, VP & Director, Europe at Infosys Finacle

Στο πρώτο fireside chat ο κ. Πρίμπας επεσήμανε ότι η IBM αυτή τη στιγμή δεν επικεντρώνεται μόνο στην εταιρική αριστεία, αλλά διεισδύει όλο και περισσότερο στον κόσμο των retail πελατών, καθώς τους ενδιαφέρει το customer engagement.

Fireshide Chat:
Αγαμέμνων Παπαστεργίου, Διευθυντής Διεύθυνσης Ψηφιακής Τραπεζικής, Alpha Bank

Ο κ. Αγαμέμνων Παπαστεργίου, Διευθυντής Διεύθυνσης Ψηφιακής Τραπεζικής Alpha Bank, στο δεύτερο fireside chat περιέγραψε τον τρόπο που επηρέασε την καθημερινότητα η πανδημία, αλλά και τα γοργά αντανακλαστικά της τράπεζας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος:
Δημήτρης Μαλλάς, Δημοσιογράφος
Τηλ: 6944930966

Χορηγίες:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864
e-mail: [email protected]
Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4863
e-mail: [email protected]
Βασίλης Παπαδόπουλος, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4904
e-mail: [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909
e-mail: [email protected]
Άρης Λαυδής, Events Manager
Τηλ: 210 998 4814
e-mail: [email protected]
Στέλιος Γαλάτουλας, Events Executive
Τηλ: 210 998 4920
e-mail: [email protected]

Ομιλητές:
Μαριάνα Βαζαίου, Events Programme Manager
Τηλ:: 210 998 4932
e-mail: [email protected]

Marketing & Επικοινωνία:
Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου , Board Advisor – Director of Marketing
Τηλ: 210 998 4810
e-mail: [email protected]
Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communications Manager
Τηλ: 210 998 4917
e-mail: [email protected]

Social Media:
Ανδρέας Μπάλτας, Events Marketing & Social Media Executive
Τηλ: 210 998 4906
e-mail: [email protected]

Ατομικές Συμμετοχές:
Σταυρούλα Οικονομάκη, Sales Executive
Τηλ: 210 998 4876
e-mail: [email protected]

dbf20_fotographies

Δείτε φωτογραφίες του Συνεδρίου

presentation_hic

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου