Health Innovation Conference 2021-Απολογισμός

Health Innovation Conference 2021-Απολογισμός

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 20 Απριλίου 2021 η διοργάνωση του Health Innovation Conference, με διοργανωτές την ethosEVENTS, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας ανέλυσαν οι είκοσι ένας καταξιωμένοι ομιλητές του Συνεδρίου, συμπεραίνοντας ότι ο Τομέας της Υγείας δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες του Σχεδίου. Σχετικά με την πανδημία αναδείχθηκε η αξία των εμβολίων και παρουσιάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, μέσα από τις ομιλίες και τα δύο panels της ημέρας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρακολουθήσουν τις εργασίες του με ασφάλεια. Εκτός από τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, τις ομιλίες και τις συζητήσεις με πλούσιο περιεχόμενο, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις αμέτρητες δυνατότητες δικτύωσης που προσφέρει η LiveOn στους χρήστες.

Υπεύθυνος Προγράμματος ήταν ο δημοσιογράφος κος Αιμίλιος Νεγκής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρείες που υποστήριξαν χορηγικά το συνέδριο, όλους τους φορείς που μας παρείχαν την αιγίδα τους, τους χορηγούς επικοινωνίας καθώς και όλους τους συμμετέχοντες!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
CEO, ethosGROUP

SOCIAL

18.000+ impressions

244 σύνεδροι

120+ δημοσιεύματα

Το Health Innovation Conference 2021 διεξήχθη 100% διαδικτυακά, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Επισκεφτείτε ξανά τον χώρο του συνεδρίου @LiveOn κάνοντας κλικ στην φωτογραφία.

LiveOn_logo 1

Καλωσόρισμα:

Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, www.virus.com.gr

Ο κος Νεγκής καλωσόρισε όλους τους συνέδρους  και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του Health Innovation Conference 2021.

Κεντρική Ομιλία:

Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE)

O καθ. Μόσιαλος έδωσε έμφαση στο «τι πρέπει να γίνει μετά την πανδημία» σημειώνοντας ότι υπήρξε καλή διαχείριση στην χώρα μας συγκριτικά με τις δυνατότητες της. Επεσήμανε ότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας ειδικά στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας σε βάθος χρόνου, στην τεχνική αποτελεσματικότητα του συστήματος και στο σχεδιασμό ενός ενιαίου Συστήματος Υγείας.

Ενότητα 1: «Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την καινοτομία στο Σύστημα Υγείας;»

Ομιλία – Παρουσίαση:

Agata Jakoncic, President, PhRMA Innovation Forum Greece (PIF) & Managing Director, MSD Greece, Cyprus & Malta

Η κα Jakoncic ανέφερε ότι το «PhRMA Innovation Forum στην Ελλάδα, έχει εκδηλώσει έμπρακτα την πρόθεση του να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και φαρμακευτικής βιομηχανίας μέσα από ένα τριετές σχέδιο φαρμακευτικής πολιτικής – μία πρωτοβουλία που στηρίζει το όραμα για ένα καινοτόμο σύστημα υγείας που θα προσφέρει ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στους ασθενείς».

Panel 1: Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

  • Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
  • Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE)
  • Πάνος Βάρδας, MD, Ph.D (London), Καθηγητής Καρδιολογίας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς Νοσοκομείων Ομίλου Υγεία & Επισκέπτης καθηγητής, Imperial College, London, UK
  • Agata Jakoncic, President, PhRMA Innovation Forum Greece (PIF) & Managing Director, MSD Greece, Cyprus & Malta
  • Νίκος Κωστάρας, Γενικός Διευθυντής, IQVIA Ελλάδος

Ενότητα 2: «Η ελληνική συμμετοχή στη μάχη κατά της covid-19»

Ομιλία – Παρουσίαση: «Η ανοσολογική απόκριση από τον εμβολιασμό έναντι του SARS-COV-2: Η ελληνική εμπειρία»

Δρ Ευάγγελος Τέρπος, Καθηγητής Αιματολογίας, Θεραπευτική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

O Δρ Τέρπος επεσήμανε την σημασία της προοπτικής μελέτης που διεξάγεται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» με σκοπό την εκτίμηση της κινητικής των αντισωμάτων έναντι του RBD της πρωτεΐνης Spike και των εξουδετερωτικών αντισωμάτων.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Κολχικίνη στην COVID-19: Η ελληνική προσπάθεια»

Γεώργιος Γιαννόπουλος, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ

O καθ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην κλινική μελέτη που διεξήχθη στην χώρα μας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας με πληθυσμό 110 ασθενών, λόγω περιορισμού πόρων, με την συμμετοχή γιατρών από τις ΜΕΘ.

Ομιλία – Παρουσίαση: «COVID-19 και αντιφλεγμονώδες χολινεργικό σύστημα: Ξεκλειδώνοντας την πολυσυστηματική νόσο»

Κωνσταντίνος Πουλάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

O καθ. Πουλάς εστίασε στην ερευνητική υπόθεση ότι ο ιός ενδεχομένως αλληλοεπιδρά με το Νικοτινικό Χολινεργικό Σύστημα, κάνοντας σύνδεση με την καταρράκτη κυτταροκινών.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Η στρατηγική SAVE στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19»

Ευάγγελος Ι. Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λοιμωξιολογία», Δ΄Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Ο καθ. Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης αναφέρθηκε στην κλινική μελέτη, που περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού βιοδείκτη για τον εντοπισμό των ασθενών, που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από covid-19 και στη συνέχεια χορηγούν στους ασθενείς θεραπεία που περιλαμβάνει την ουσία Αnakinra.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Στοχευμένη γενετική προσέγγιση για την πρώιμη πρόβλεψη της σοβαρής νόσου COVID-19»

Ελένη Γαβριηλάκη, MD PhD, Αιματολόγος – Ερευνήτρια, Αιματολογική Κλινική – Μονάδα Μεταμόσχευσης, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”

Η κα Γαβριηλάκη επεσήμανε ότι η ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετέχει, εντόπισε ένα συνδυασμό μεταλλάξεων, που προβλέπει με μεγάλη ακρίβεια την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρής λοίμωξης και νοσηλείας στη ΜΕΘ. Ακόμη, εντοπίστηκαν μεταλλάξεις σε γονίδια που μπορούν να αποτελέσουν θεραπευτικούς στόχους και ήδη τρέχει σχετική κλινική δοκιμή.

Ενότητα 3: «Εξελίξεις και Προκλήσεις στον Διαγνωστικό Τομέα»

Ομιλία – Παρουσίαση

Dr Alessandro Roncacci, SVP Chief Medical Officer, Affidea
Αθανάσιος Λοπατατζίδης, Εμπορικός Διευθυντής Ευρώπης Ομίλου Affidea

O Dr Roncacci τόνισε ότι «ο τομέας υγείας έχει σημειώσει μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια αλλά και λόγω COVID-19». Στόχος είναι η ψηφιοποιήση και η ενσωμάτωση υπηρεσιών και «επικεντρώνουμε στην ύψιστη τήρηση προτύπων ασφαλείας για να δημιουργηθεί περιβάλλον προστασίας».
Ο κος Λοπατατζίδης μετέφερε την εμπειρία του ομίλου από την Πορτογαλία, όπου ο όμιλος σε συνεργασία με το Yπουργείο Υγείας με τη βοήθειας μιας εταιρείας consulting δημιούργησαν το πλαίσιο ώστε ο ιδιωτικός τομέας να ελέγχει όλους τους μαθητές που πηγαίνουν σχολείο και τους δασκάλους τους».

Ομιλία – Παρουσίαση: “NAVIFY Pass – A digital end-to-end COVID-19 solution”

Jan-Marten Hartmann-Kretschmer, Digital Market Development Specialist – Marketing NAVIFY Pass, Roche Diagnostics 

Ο κος Hartmann-Kretschmer αναφέρθηκε στο ψηφιακό διαβατήριο NAVIFY Pass, μια εφαρμογή, η οποία εγκαθίσταται στα εργαστήρια, εμβολιαστικά κέντρα και στο smartphone των πολιτών και μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες για διαγνωστικές εξετάσεις του ιού SARS-COV-2, αλλά και τον εμβολιασμό.

Ομιλία – Παρουσίαση: “Smarter connections, better care”

Elisenda Perich, Category marketing leader for ICU in EMEA, Hillrom

Η κα Perich εστίασε στην πληροφόρηση των υγειονομικών, όπως των φροντιστών ώστε να είναι εφικτή μια πρώιμη διάγνωση εντός και εκτός νοσοκομείου. Τέτοιες πληροφορίες μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αποφάσεις για την εισαγωγή ασθενούς σε ΜΕΘ ή στο χειρουργείο καθώς ακόμη εάν η δέουσα φροντίδα μπορεί να του παρασχεθεί κατ’ οίκον.

Ενότητα 4: «Νέα δεδομένα για εμβόλια και θεραπείες έναντι της covid-19»

Ομιλία – Παρουσίαση: «Ρεμδεσιβίρη- η εμπειρία με την αντι-ιική θεραπεία στην πανδημία COVID-19»

Ιωάννης Κατσαρόλης, MD, PhD, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Associate Director Medical Affairs, HIV-Antifungals-COVID19, Gilead Sciences Hellas and Cyprus

Ο κος Κατσαρόλης υπενθύμισε ότι το remdesivir είναι επί του παρόντος το μόνο εγκεκριμένο αντι-ιικό από τον EMA και τον FDA για τη θεραπεία νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Αντιμετωπίζοντας την Covid 19 ως λοίμωξη, και πέρα από τη λοίμωξη»

Μαρία Χριστοπούλου, MD, MSc, MBA, Παθολόγος-Εντατικολόγος, Medical Advisor Pharmaserve-Lilly

Η κα Χριστοπούλου υποστήριξε πως σε αναλύσεις για τον συνδυασμό των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων Bamlanivimab και Etesevimab διαπιστώθηκε ότι «χορηγούμενος εντός των 3 πρώτων ημερών από τη διάγνωση, επιτάχυνε σημαντικά την κάθαρση του ιϊκού φορτίου, οδήγησε σε ταχύτερη υποχώρηση των συμπτωμάτων, και ελάττωσε την ανάγκη εισαγωγής σε νοσοκομείο ή/και τη θνησιμότητα κατά 70 % συνολικά ενώ το όφελος ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ενότητα 5: «Εξελίξεις στη μάχη κατά της πανδημίας»

Ομιλία – Παρουσίαση

Νίκος Σύψας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Ο καθ. Σύψας παρουσίασε νέα δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες (Real World Data) από τους πρώτους 4 μήνες χρήσης των εμβολίων m-RNA. Μετά από σχεδόν 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer και 87 εκατ. της Moderna στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 47 περιστατικά βαριάς αναφυλαξίας και 19 με τη Moderna και κανένα θανατηφόρο γεγονός. Ακόμη, δεν υπήρξε κανένα συμβάν για το σύνδρομο θρόμβωσης στον εγκέφαλο και τη πτώση του αριθμού των αιμοπεταλίων.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Φαρμακολογική στρατηγική της αντιμετώπισης της Covid-19»

Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ερευνητής, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ

Ο καθ. Γραβάνης σημείωσε ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί στην ΠΦΥ με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού». Όσον αφορά την παγκόσμια κρίση συνέστησε προσοχή στο πρόβλημα εξασφάλισης εμβολίων στον Τρίτο Κόσμο, που πιθανότατα να αποτελέσει «ρεζερβουάρ για τον ιό».

Ομιλία – Παρουσίαση: “Artificial intelligence and personalised medicine for patients at high risk of severe COVID-19”

Γρηγόριος Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική σχολή της Σορβόνης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938

Ο καθ. Γεροτζιάφας επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης και πρέπει να ενισχυθεί η ενημέρωση και ο ρόλος των γιατρών της ΠΦΥ. Παράλληλα τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ανατεθούν ανάλογες αρμοδιότητες στους δημάρχους, που μπορούν να συντονίσουν τον εμβολιασμό στη κοινότητα. Παρουσίασε ακόμη ένα διεθνές πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει και επιχειρείται με Τεχνητή Νοημοσύνη να αναγνωριστούν έγκαιρα ποιοι ασθενείς διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Εξελίξεις με τα εμβόλια και πορεία της πανδημίας»

Γεώργιος Παυλάκης, Ιατρός – Ερευνητής, Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ΗΠΑ

Ο κος Παυλάκης σημείωσε ότι παγκοσμίως η επιδημία επιταχύνει και θα την έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μαζί μας. Όσον αφορά την Ελλάδα, χαρακτήρισε καταστροφικό το άνοιγμα του Πάσχα και είπε ότι λόγω έλλειψης εμβολίων έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Σημείωσε, δε, ότι θα έπρεπε να είχε αρχίσει ο εμβολιασμός του τουριστικού κλάδου εν όψει του ανοίγματος του Μαΐου.

Panel 2: Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

  • Γεώργιος Παυλάκης, Ιατρός – Ερευνητής, Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ΗΠΑ
  • Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ερευνητής, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ
  • Γρηγόριος Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική σχολή της Σορβόνης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938
  • Γεώργιος Παππάς, Παθολόγος (με εξειδίκευση στις λοιμώξεις)

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος
Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr,
Τηλ: 210 998 4950

Χορηγίες:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864
e-mail: [email protected]

Χρήστος Χαραλαμπάκης, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4915
e-mail: [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909
e-mail: [email protected]

Ομιλητές & Αιγίδες:
Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content
Τηλ: 210 998 4932
e-mail: [email protected]

Μαρκέλλα Φάρκωνα, Events Programme Executive
Τηλ: 210 998 4865
e-mail: [email protected]

Marketing & Επικοινωνία:
Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου, Board Advisor – Director of Marketing
Τηλ: 210 998 4810
e-mail: [email protected]

Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Executive
Τηλ: 210 998 4906
e-mail: [email protected]

Αγάπη Γκότσικα, Product Marketing Executive
Τηλ: 210 998 4903
e-mail: [email protected]