MedTech Conference 2021-Απολογισμός

MedTech Conference 2021 - Απολογισμός

To MedTech Conference 2021 με τίτλο «Προκλήσεις στη διαχείριση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων» διεξήχθη με επιτυχία για έβδομη χρονιά στις 21 Οκτωβρίου 2021 από την ethosEVENTS σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business.

Στα τρία panels του συνεδρίου οι 12 διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν και ανέλυσαν ποικίλα θέματα όπως: νέες ιατρικές τεχνολογίες και λύσεις, στρεβλώσεις στην αξιολόγηση και αποζημίωση νέων ιατροτεχνολικών προϊόντων, χρηματοδοτικά μοντέλα στην προμήθεια εξοπλισμού, προτεραιότητες της κυβέρνησης στην προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εμπόδια  στην υλοποίηση κεντρικών διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών.

Στο πλαίσιο του MedTech Conference 2021 πραγματοποιήθηκε Ειδική (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας με θέμα το σύστημα προμηθειών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ Ιωάννη Κωτσιόπουλο, Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και Δήμο Μπαρτσώκα, Πρόεδρο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε ψηφιακά μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP, ενώ η Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε υβριδικά και μεταδόθηκε μέσα από τη LiveOn και το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex, με αρχικές εισηγήσεις και συζήτηση με συντονιστή τον κο Αιμίλιο Νεγκή, Δημοσιογράφο, Διευθυντή Σύνταξης του Pharma & Health Business και του Virus.com.gr. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρείες που υποστήριξαν χορηγικά το συνέδριο, όλους τους φορείς που μας παρείχαν την αιγίδα τους, τους χορηγούς επικοινωνίας καθώς και όλους τους συμμετέχοντες!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης

CEO, ethosGROUP

SOCIAL

13.000+ impressions

226 σύνεδροι

68 δημοσιεύματα

Τo MedTech Conference 2021 πραγματοποιήθηκε ψηφιακά μέσω της LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex.

Επισκεφτείτε ξανά LiveOn Expo Complex, κάνοντας κλικ στην φωτογραφία.

LiveOn_New

Καλωσόρισμα:

Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr

Ο κ. Νεγκής καλωσόρισε όλους τους συνέδρους και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και τους φορείς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του MedTech Conference 2021.

Εισαγωγική Ομιλία: «Προκλήσεις στη Διαχείριση των Νοσοκομείων του ΕΣΥ κι επικέντρωση στο Φάρμακο»

Νικόλαος Πολύζος, Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ)

Ο κ. Πολύζος ως υπεύθυνος μελέτης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την αξιολόγηση και την κατάθεση προτάσεων για τον εξορθολογισμό των νοσοκομειακών δαπανών υπογράμμισε την αύξηση της νοσοκομειακής δαπάνης με μικρή συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και μεγαλύτερη συμμετοχή των φαρμακοβιομηχανιών που υπερβαίνει την κρατική συμμετοχή.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Value-Based Healthcare: how to purchase Value»

Emanuela Mauro, Health Economics & Market Access Lead Value-Based Healthcare, Strategic Solution and Mid-Sized Markets Europe | Middle East | Africa, Johnson & Johnson Medical Devices

Η κ. Mauro τόνισε τη σημασία της μετατόπισης των προμηθειών βάσει τιμών σε αγορές αξίας και ανέφερε ότι τα δύο βασικά προβλήματα των σημερινών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης είναι η ετερογένεια στα αποτελέσματα των ασθενών και η συνεχής αύξηση του κόστους.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Προκλήσεις στη διαχείριση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων»

Δήμος Μπαρτσώκας, Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ)

Ο κ. Μπαρτσώκας σχολίασε την τεράστια απόσταση που έχει η χώρα μας στην διαχείριση ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επεσήμανε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δυναμικό σύστημα για την ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ»

Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος, ΣΕΙΒ – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Medtronic Ελλάδα & Ισραήλ

Ο κ. Νίκας επικύρωσε ότι υπάρχουν ελλιπή δεδομένα, ενώ τόνισε τις δυσκολίες που φέρνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Παράλληλα υποστήριξε πως το σύστημα παρακολούθησης δεν είναι αρκετά οργανωμένο και για να ξεπεραστούν οι σκόπελοι θα πρέπει η χώρα να κινηθεί με ταχύτητα και βούληση όπως συνέβη με το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Στρογγυλό Τραπέζι I: «Σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr

Ομιλητές:

 • Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος, ΣΕΙΒ – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Medtronic Ελλάδα & Ισραήλ
 • Δήμος Μπαρτσώκας, Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ)
 • Ιωάννης Καραφύλλης, Supply Chain and Procurement expert

Ομιλία – Παρουσίαση: «LiveOn: Το απαραίτητο εργαλείο για την εξέλιξη του Ιατροτεχνολογικού κλάδου στη νέα ψηφιακή εποχή»

Ορέστης Φοίβος Πιτσάβας, Head of Business Development, LiveOn

Ο κ. Πιτσάβας παρουσίασε την καινοτόμο, πλήρη και ευέλικτη πλατφόρμα της εταιρείας και ξήγησε ότι η LiveOn είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση, γιατί έχει εύρος λύσεων από τον τομέα των εκδηλώσεων και τις εκθέσεις μέχρι την κάλυψη αναγκών στη «μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: χαρτογράφηση του περιβάλλοντος στον ΕΟΠΥΥ. Κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα»

Δέρκος Καλογρίδης, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΙΒ – Country Manager, ΑΒΒΟΤΤ DIABETES CARE για Ελλάδα και Κύπρο

Ο κ. Καλογρίδης επεσήμανε ότι οι διαδικασίες για ένταξη νέων προϊόντων καθυστερούν, δεν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ενώ χρονοτριβή υπάρχει και στο ΦΕΚ. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται στο τέλος μαζικές εγκρίσεις και αυτό ενέχει κίνδυνο λάθους.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Βιοδείκτες: Η Κλινική τους Αξία και η Σχέση τους με τον ΕΟΠΥΥ»

Νικόλαος Τσούλος, MSc, MBA, Βιοχημικός, Διευθύνων Σύμβουλος GeneKor Medical SA

Ο κ. Τσούλος σχολίασε τα αργά αντανακλαστικά του ελληνικού κράτους για την έγκριση βιοδεικτών που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό καρκινικών προδιαθέσεων.

Στρογγυλό Τραπέζι II: «Διαχείριση ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τον
ΕΟΠΥΥ»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr

Ομιλητές:

 • Μαρία Πανουσοπούλου, Χημικός, M.Sc., M.Sc., Ph.D., Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης-Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικού, Υγειονομικού, Υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Κ.Υ. ΕΟΠΥΥ
 • Δέρκος Καλογρίδης, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΙΒ – Country Manager, ΑΒΒΟΤΤ DIABETES CARE για Ελλάδα και Κύπρο
 • Νικόλαος Τσούλος, MSc, MBA, Βιοχημικός, Διευθύνων Σύμβουλος, GeneKor Medical SA
 • Χρήστος Δαραμήλας, Βιολόγος, MSc: «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία», «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη», Πρόεδρος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.)

Ομιλία – Παρουσίαση: «Τα οφέλη από την χρήση ενός μοντέλου αποζημίωσης υπηρεσιών υγείας που βασίζεται στις αξίες και πεποιθήσεις των ασθενών: Η περίπτωση του Ευρωπαϊκού Έργου του Ορίζοντα 2022, “VALUECARE”»

Αναστάσιος Ρεντούμης, Manager Υπηρεσιών Υγείας, Innovation Manager & Πρόεδρος, ΜΚΟ Σ.Ο.Φ.

Ο κ. Ρεντούμης παρουσίασε το VΑLUECARE, με το οποίο αξιολογούνται υπηρεσίες ολιστικής φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς, βάσει των αποτελεσμάτων που έχουν μεγαλύτερη αξία για αυτούς με στόχο να μπορούν να διαβιούν ανεξάρτητα στην κοινότητα με αξιοπρέπεια.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Health Technology Assessment (HTA) and Reimbursement of innovative biomedical technologies»

Πάνος Σταφυλάς, MD, MSc, PhD Καρδιολόγος / Σύμβουλος Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Επιστημονικός Διευθυντής HealThink

Ο κ. Σταφυλάς επεσήμανε ότι το βάρος έχει πέσει στην αξιολόγηση φαρμάκων. Στην πραγματικότητα η διαφορά των ιατροτεχνικολογικών προϊόντων έγκειται στην χρήση που κάνουν οι ίδιοι οι ασθενείς και στα διαφορετικά συστήματα τιμολόγησης σε κάθε χώρα.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Technologies in Cardiac Surgery»

Δημήτριος Αυγερινός, MD, PhD, FACS, FACC Καρδιοχειρουργός – Χειρουργός Αορτής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Ο κ. Αυγερινός σημείωσε την σημαντική πρόοδο της χειρουργικής της καρδιάς και των αγγείων χάρη στις νέες τεχνολογίες που επιτυγχάνουν απαράμιλλη ακρίβεια στην διάγνωση και θεραπεία των νοσημάτων της καρδιάς και των αγγείων.

Στρογγυλό Τραπέζι III: «Αξιολόγηση ιατρικής τεχνολογίας – Προοπτικές-
Προκλήσεις»

Συντονιστής: Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr

Ομιλητές:

 • Πάνος Χ. Σταφυλάς, MD, MSc, PhD Καρδιολόγος / Σύμβουλος Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Επιστημονικός Διευθυντής HealThink
 • Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΣΕΙΒ & Γενικός Διευθυντής, ΝΕΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕ
 • Αναστάσιος Ρεντούμης, Manager Υπηρεσιών Υγείας, Innovation Manager & Πρόεδρος, ΜΚΟ Σ.Ο.Φ.
 • Φώτης Σερέτης, DDS, MSc, Διοικητής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
 • Μαρία Καλογεροπούλου, Senior HTAConsultant, IQVIA Hellas

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος
Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr,
Τηλ: 210 998 4950

Χορηγίες:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864
e-mail: [email protected]

Χρήστος Χαραλαμπάκης, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4915
e-mail: [email protected]

Ομιλητές & Αιγίδες:
Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content
Τηλ: 210 998 4932
e-mail: [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909
e-mail: [email protected]

Άρης Λαυδής, Events Manager
Τηλ: 210 998 4814
e-mail: [email protected]

Ιωάννης Μπορονικολός, Customer Success Executive, LiveOn
Τηλ: 210 998 48881
e-mail: [email protected]

Ομιλητές & Αιγίδες:
Μαρκέλλα Φάρκωνα, Events Programme Executive
Τηλ: 210 998 4865
e-mail: [email protected]

Marketing & Επικοινωνία:
Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου, Board Advisor – Director of Marketing
Τηλ: 210 998 4810
e-mail: [email protected]

Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Executive
Τηλ: 210 998 4906
e-mail: [email protected]

Αγάπη Γκότσικα, Product Marketing Executive,
Τηλ: 210 998 4903,