Π. Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας στο OCIN21: Με την είσοδο του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, θα κατευθυνθούν επενδύσεις στην οικονομία

Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης γύρω από την εν εξελίξει ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα χαρακτηριστικά του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και τους φορείς παροχής συμπληρωματικής ασφάλισης απασχόλησε το Panel 1, παρουσία κορυφαίων ομιλητών, με συντονιστή τον κ. Σταύρο Θωμαδάκη, Ομότιμο Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Προτύπων Δεοντολογίας του Διεθνούς Ελεγκτικού & Λογιστικού Επαγγέλματος.

Ο κ. Πάνος Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέφερε ότι βασική κατευθυντήρια γραμμή αποτελεί η εξασφάλιση διασποράς του ασφαλιστικού κινδύνου, κάτι που δεν διασφαλίζει το υπάρχον διανεμητικό σύστημα. «Με την μεταρρύθμιση που επιχειρούμε με την είσοδο και του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, θα προστατευθεί το ασφαλιστικό σύστημα και ταυτόχρονα θα κατευθυνθούν επενδύσεις προς την εγχώρια οικονομία. Θα εξασφαλίσουμε υψηλότερες συντάξεις στο μέλλον με αυτό το σύστημα», επεσήμανε, ενώ αναφέρθηκε ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου ταμείου θα περιλαμβάνουν όλες τις καλές πρακτικές της εταιρικής διακυβέρνησης, ελαχιστοποίηση κόστους διαχείρισης, μέγιστη δυνατή διαφάνεια, αυστηρό εποπτικό πλαίσιο από ανεξάρτητη αρχή.