Άκης Μπης

Άκης Μπης

Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Intrum Investments Greece

Ο κος Άκης Μπης είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Intrum Investments Greece, υπεύθυνος για τις επενδύσεις και το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων του Ομίλου Intrum στην ελληνική αγορά.
Θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους της ανάπτυξης της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα ήδη από το 2013 όταν ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Kaican, αλλά και με τον Όμιλο Cepal, σε συνεργασία με επενδυτές διεθνούς επιπέδου (Baupost, Centerbridge) πραγματοποίησαν τις πρώτες εξαγορές χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς επίσης και την δημιουργία 2 εξειδικευμένων εποπτευόμενων από την ΤτΕ εταιρειών: την Credit M και την Cepal, τον πρώτο αδειοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.
Στις αρχές του 2019 ο κος Μπης εντάχθηκε στην Intrum και ήταν ένας από τους επικεφαλής διαπραγματευτές για την επιτυχή ολοκλήρωση της εμβληματικής συναλλαγής στρατηγικής συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, δημιουργώντας την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων: την Intrum Hellas. Επιπλέον αυτής της συναλλαγής με την Τράπεζα Πειραιώς, η Intrum έχει μέχρι σήμερα επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 4 συναλλαγών εξαγοράς χαρτοφυλακίων συνολικής αξίας απαιτήσεων άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς επίσης και σε συναλλαγές τιτλοποίησης στα πλαίσια του προγράμματος Ηρακλής.
Έχει εμπειρία άνω των 25 ετών στα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά και πριν την ενασχόλησή του με την αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατείχε ηγετικές θέσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο σε πολυεθνικές εταιρείες όπως: Citibank, First Data, Eurobank και Western Union.
Ο κος Μπης έχει εκπαιδευθεί, έχει ζήσει και έχει δουλέψει στο εξωτερικό και κατέχει MBA in Finance και BS in Management.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Intrum Investments Greece
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Intrum Investments Greece