Χάρης Θεοχάρης

Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου του 1970. Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon)-1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015. Ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (2011-2012) και δημοσίων εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών (2013-2014) αναδιοργάνωσε τη λειτουργία της Γραμματείας. Εισήγαγε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα μείωσε τη γραφειοκρατία. Επίσης, υλοποίησε την πλατφόρμα www.publicrevenue.gr με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση και την ενίσχυση της λογοδοσίας του κράτους στον πολίτη.

Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού από το 2019 έως το 2021 και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από το 2021 έως το 2023.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023, επανεκλέγεται Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Στις 27 Ιουνίου 2023 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υφυπουργός Οικονομικών για τα θέματα της φορολογίας.

Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Ρηγόγιαννη και πατέρας 4 παιδιών.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών