Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ

Γεννήθηκε στη Λαμία, το 1973.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιο και Ιούνιο), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο), του 2019 και του 2023 (Μάιο και Ιούνιο).

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Μαΐου 2023.

Από τον Ιούνιο του 2023 διατελεί Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτωρ στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 4.400 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά (citations).

Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ