Δέσποινα Μοσχονά

Δέσποινα Μοσχονά

Μάνατζερ στην Αναλογιστική Υπηρεσία της EY Eλλάδος

Η Δέσποινα Μοσχονά γεννήθηκε στο μικρό αλλά γραφικό νησί των Κυκλάδων, στην Ίο και μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Αναλογισμό και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της για τον αναλογισμό την ώθησε στην απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων, ενώ αργότερα έλαβε την πλήρη πιστοποίηση από την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των ασφαλίσεων -κυρίως γενικών, καθώς έχει εργαστεί ως Αναλογιστής σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της διακεκριμένης ομάδας των αναλογιστικών συμβούλων της ΕΥ και μέσα από το ρόλο της Eπικεφαλής Aναλογιστή έχει κατορθώσει σημαντικά επιτεύγματα τόσο για την ίδια όσο και τους πελάτες της. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως έχει αναδειχθεί σε IFRS 17 Εxpert χάρις στην εντατική εμπλοκή της σε παγκόσμια έργα υλοποίησης IFRS 17.

Τέλος, στόχος της είναι μέσα από τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει η ομάδα της EY, να επαναπροσδιορίσει το μέλλον των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αξιοποιώντας νέα εργαλεία και πρωτοποριακές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων.

Λεπτομέρειες Ομιλητή